Да разясня как стоят нещата за лечението точно с тази болест. За жалост изгубих баща си именно заради тази болест само на 41г., но няма как ...
Лечение за левкемията има и в България. Състой се в няколко поредни химиотерапии, чиято цел е да те вкарат в ремисия (за жалост при баща ми безуспешно, понеже някаква хромозома в ДНК-то му беше с различни по дължина четалчета). Вкарат ли те в ремисия могат да ти направят трансплантация на костен мозък ( в България се правят такива трансплантации и попринцип се покрива от здравната каса, но в някой случай не се покрива и струва 20 000лв, не съм запознат точно в кои случай е безплатно ), но това само ако влезеш в ремисия, не влезеш ли няма лечение!!! Най- лошото при тази болест е че колкото по- млад си толкова по- бързо се развива! Има 2 вида левкемия: остра и хронична. При острата нещата протичат много бързо някъде за около 3/4 месеца, докато при хроничната може да изкараш 15/20 години, че има голяма вероятност и от друго да умреш!!!
Може би съм пропуснал да напиша доста неща за болестта, но ми стана мъчно и затова... Някой ако има въпроси да пита ще се опитам да обясня.