Глоба в Гърция. Някой знае ли как се събира ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ila
Автомобил:
Двигател:

Глоба в Гърция. Някой знае ли как се събира ???

Мнениеот ila » Пон 07 май 2007 8:51

През почивните дни ходих до Кавала. Паркирах близо до внода на ферибота където имаше много паркирали коли. След около половин час на стъклото ми имаше розово листче с много писано на гръцки и попълнем ръкописно номера на колата ми. Не разбирам гръцки, но предполагам , че е глоба - 34.5 евро. ( не мисля че искат да ми дадът те пари). Пред мен имаше софийски джип и той имаше розов лист. След мен гръцки микробус и той с лист, но нямаше на всички паркирали коли, повечето от които гръцки. Повъртяхме се малко там но не ми стана ясно как и къде се плаща. И си тръгнах. На границата никой не ме спря.
Та въпроса ми е знае ли някой механизма за прибране на такива глоби, в момента тече ли ми лихва, и как точно ще си вземат парите от мене?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 07 май 2007 8:54

Мисля, че следващия път като отидеш ще те уведомят, че имаш задължения към тях.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 07 май 2007 8:54

мой познат за 1 ден го спират 2 пъти с превишена скорост.на втория път го заключиха с глоба от 5000е :shock и се почна по съдилища да обжалват.абе оправиха се ама...внимавайте по Гърция със скоростите и как се държите с местните куки :wink:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 07 май 2007 8:55

Stefan написа:Мисля, че следващия път като отидеш ще те уведомят, че имаш задължения към тях.
нали се сещаш. че нямаме граница с гърция, и няма ка да те спрат.
би трябвало някак си по служебен път да си ги поискат

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 07 май 2007 8:57

минаваш и си я плащаш в пощата до 15 дни след като са ти написали фиша.Ако не го направиш съд.Добре е било да го направиш докато си бил там,щото става мноу бързо.На мен ми писаха за 33 Еур за изпреварване на 2-но непрекъсната лента,а трябваше да ме глоби 127.00 ЕУР :wink:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 07 май 2007 9:13

Там е работата, че не разбрах къде се плаща.
Мен не ме спира полицай, а колата е паркирана и се появява лист

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот The_King » Пон 07 май 2007 9:38

Колега имаш късмет че не са ти свалили предния регистрационен номер,попринцип такава е процедурата при неправилно паркиране.Глобата се плаща в местното РПУ,има си специално гише само за глоби.По закон ако не си платиш глобата в 7 дневен срок тя става двойна,ако не я платиш до 14 дни- отиваш на съд.
Ще питам, при повторно влизане в Гърция дали още на границата ще ти напомнят учтиво че имаш глоба за плащане :?

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Re: 1

Мнениеот bobo7 » Пон 07 май 2007 9:47

The_King написа:Ще питам, при повторно влизане в Гърция дали още на границата ще ти напомнят учтиво че имаш глоба за плащане :?
как ще му напомнят на границата?

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 07 май 2007 11:21

The_King написа:Колега имаш късмет че не са ти свалили предния регистрационен номер,попринцип такава е процедурата при неправилно паркиране.Глобата се плаща в местното РПУ,има си специално гише само за глоби.По закон ако не си платиш глобата в 7 дневен срок тя става двойна,ако не я платиш до 14 дни- отиваш на съд.
Ще питам, при повторно влизане в Гърция дали още на границата ще ти напомнят учтиво че имаш глоба за плащане :?

Това е доста стряскащо. Ако става двойна няма да е платя никога.

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_King » Пон 07 май 2007 12:53

ila написа:
The_King написа:Колега имаш късмет че не са ти свалили предния регистрационен номер,попринцип такава е процедурата при неправилно паркиране.Глобата се плаща в местното РПУ,има си специално гише само за глоби.По закон ако не си платиш глобата в 7 дневен срок тя става двойна,ако не я платиш до 14 дни- отиваш на съд.

Това е доста стряскащо. Ако става двойна няма да е платя никога.

Ама то няма вариант "не плащам" ,това не е като в БГ - "абеее няма да плащам,майната им" ,там законите са ясни и се прилагат стриктно.Не искам да те плаша но е така.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 07 май 2007 13:00

Мен еми се е случвало подобно нещо в Германия - бележка за 15 евро, после ме спряха едни полицай, аз ги питах как става и те ми казаха в пощата, но ми казаха да не се притеснявам защото да я платя незнам си как. Аз я платих за всеки случай в австрииската поста и от там ми казаха че трябва да дам около осте 6 7 евро за превод и ме посъветваха като ида в германия да си я платя. Аз си я платих там и си ми е спокоино:)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 07 май 2007 13:09

а в тези случай на "глоба в чужбина", тя на кой се завежда, на собственика, на шофьора или на колата /по номер/

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 07 май 2007 13:10

на колата по номер и теоретично като тръгнеш да минаваш границата с нея ти искат парите - обаче то граници няма такаче.............

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 07 май 2007 13:15

е значи в случай на глоба над 30 евро няма смисъл да се плаща, по-евтино ти излиза смяна на номерата в БГ

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 07 май 2007 16:48

значи, тази глоба преддполага, че не е от полицията , а е от общината. Според мен змества нашите скоби. Тук като ти сложат скоба, след малко се появява и човека на когото трябва да платиш. Там обаче нищо такова не разбрах . Аз се помотах около 15-20 минути и си тръгнах. В този раьон гърците са много прости и не знаят никакъв език, освен гръцки. Та от там идва и проблема...
На границата не гледат колата - те се занимават по принцип с други работи, а не с общински глоби. Та това ми е въпроса, какво ще стане като не съм е платил?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”