Мебели от масив или от плоскости

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 02 май 2007 18:02

Дървото си е лудница но мн пара както ти казват хората по-горе....иначе има евтини пресовки които изглеждат доста добре.....примерно бюрото ми за компа е пресовка и беше към 100 лв.преди година и нагоре а все още ме кефи как изглежда

milen_40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milen_40 » Сря 02 май 2007 20:19

Масива има смисъл само ако е широколистен. Най-добре бук, дъб, платан,ясен,явор и др.Това за кухнята!
За спалнята е по добре да не е масивна цялата. Големите плоскости генерират големи вътешни напрежения и се измятат след време.
Разбира се парите са си твой и ти си решаваш за какво да ги похарчиш :lol: 8)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 02 май 2007 22:11

Най-хубавите масивни мебели от широколистно дърво в цяла Европа се произвеждат в Румъния. Моите ги купих преди повече от 10 г и наистина е голяма удоволствие да имаш такива, още повече след една успешна сделка ми излязаха сегашни 6000 лв - за огромен хол и спалня. В момента цената е по-висока, но ако се напрегнеш се опитай да ги купиш директно от румънците и вече няма мита и пр. В google ключовите думи са: mobila и romania. Успех :D :D

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 07 май 2007 13:34

Последно, поръчахме кухнята за която пуснах темата - след като жената взе да поръчва как точно я иска, цената стигна до 2 750 лв. без доставката и монтажа, материала е бук.
За спалнята и гардероба още се колебая - като чета тук че се измятали...
Имам снимки, но не знам как да ги кача.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 07 май 2007 13:43

Viso написа:Имам снимки, но не знам как да ги кача.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=9617

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 07 май 2007 14:06

Vextor написа:За 1900 лв . няма фирма която да ти направи кухня от масив :!: Освен ако кухнята не е метър на мерър или МАСИВЪТ не е 4ам .... (тоест Бор )които по мое мниние не се 4исли към масивът ........

Във фирмата в която работя само спалня масив + нощните шкаф4ета илиза към 1000 лв. , НО не цялата спалня е масив . Таблата и нощните шкаф4ета са от МДФ-с естествн фурнир . Останалото е ка4ествен дъбов или буков материал ........

Гардероб или спалня от МАСИВ е ЛУДОСТ ...... Когато поскостите са прекалено големи с времето те се измятат и става грозна картинка .........

Ориентировъ4но ....
Гардероб 240/240/60 с външни страници от МДФ и плъзгащи се врати от МДФ струва около 1500-2000 лв. (корпусът е от ламинат )
Спалня - полумасив -1000 лева , ламинат около 300-500....
Кухня - към 800-900 лева на линеен метър за горни и долни шкафове .Корписите се правят от ламинат , а вратите от МДФ,масив или ламнинат ................ Цените навсякъде са горе доло еднакви .С изкю4ение на Платан където вси4ко е на дабъл ... Изклю4ение правят Коммо и Айко ,но както казват хората ... ТАМ ЕВТИНОТО илиза СКЪПО .....

100% правилно!

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 07 май 2007 14:29

Viso написа:Последно, поръчахме кухнята за която пуснах темата - след като жената взе да поръчва как точно я иска, цената стигна до 2 750 лв. без доставката и монтажа, материала е бук.
За спалнята и гардероба още се колебая - като чета тук че се измятали...
Имам снимки, но не знам как да ги кача.

ако са направени качествено,няма да изметнат.
но за тази цена си мисля,че ще набутат фурнирован МДФ(евентуално вратичките ще са рамка от бук+фурнирован мдф)
по лошия вариант е ако корпусите са от пдч,но имай впредвид,че цената и тогава не е висока ако кухнята е над 3метра(горни и долни с обърнат плот)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 07 май 2007 14:35

Слушайте койота бе. Той мое и да е луд, ама с тва си вади хляба :lol:[/quote]

:D освен колеги по марка -колеги и по бранш хе хе

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 07 май 2007 14:55

..........

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 15:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 07 май 2007 19:52

tyo написа:
chy написа:ако са направени качествено,няма да изметнат.

Като работил в този бранш :wink: да поясня.
За бук поне 14 дена в сушилня, и то ако е 30мм ако е дебел 40 или 50мм най малко 20 дни.
Това се отнася за материал бичен на гатер-банциг :idea:

С простички думи: малко са фирмите които имат собствени сушилни(най малката що-годе добра сушилня събира 50~60 куб.м.) а още по-малко са тези дето спазват цикъла на сушене :wink:

съгласен с всичко
:006:

:respect

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Нед 26 окт 2008 10:50

Здравейте колеги, ще използвам тази тема, за да не пускам нова.
Предстои ми пълно обзавеждане на апартамент. Нямам идея към кои магазини да се насоча - Айко, Комо, Зона, Лабиринт? Ако някой има някакви преки впечатления относно качеството на продаваните там мебели нека да сподели. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Нед 26 окт 2008 13:31

chy написа:
tyo написа:
chy написа:ако са направени качествено,няма да изметнат.

Като работил в този бранш :wink: да поясня.
За бук поне 14 дена в сушилня, и то ако е 30мм ако е дебел 40 или 50мм най малко 20 дни.
Това се отнася за материал бичен на гатер-банциг :idea:

С простички думи: малко са фирмите които имат собствени сушилни(най малката що-годе добра сушилня събира 50~60 куб.м.) а още по-малко са тези дето спазват цикъла на сушене :wink:

съгласен с всичко
:006:

:respect

Съгласен и аз, но е важно да се каже, че в темата си колегата казва едни ключови думички: Троян и Орешак
Ако става дума за http://olimpia.bg/ със сигурност е масив и хората разполагат с няколко сушилни, доколкото знам :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”