Въпроси за VW Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat

Читав двигател ли е RP от 1988 г.?

Анкетата завърши на Чет 17 май 2007 18:11

Да
29
85%
По-скоро да
3
9%
По-скоро не
0
Няма гласове
Не
2
6%

Общо гласове: 34
A_P_O_C_K
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за VW Passat B3

Мнениеот A_P_O_C_K » Пон 07 май 2007 18:11

Здравейте, приятели!
Имам възможността да закупя от един приятел Passat B3 CL, MI 1.8, двигател RP, година 1988, с газова уредба LOVATO. В момента я карам за няколко дни, за да взема решение. Изглежда читав и пазен автомобил. Въпреки това искам да споделя с Вас някои неща, които ми направиха впечатление:

1. На бензин автомобила е супер. На газ понякога работи супер като на бензин, но обикновено гасне на свободна и на светофари. Периодично е. В единия момент мърка като коте на газ, а в следващия гасне. В същия момент когато се опиташ да я форсираш заглъхва на високите обороти. След няколко километра се оправя и пак работи добре. На какво може да се дължи това?

2. Когато натисна педала на газта, усещам вибрация в педала на съединителя. Имате ли представа защо е така?

3. Просто коментар: Дръжките на предните врати са ужас. Няма ли поне един модел на VW с читави дръжки :D

Благодаря Ви предварително за информацията!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 07 май 2007 18:13

Ако е поддържан добре двигателя няма да имаш проблеми. Щом на бензин всичко е супер значи само ти трябва настройка на газовата уредба и евентуално смяна на мембрани - след това си "пей сърце". :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 07 май 2007 18:22

И моят глас е "да". Имам впечатления от бившето возило на баща ми, Бог да го прости. Беше точно този двигател, същата година. Никакви проблеми. Щом върви добре на бензин, значи си е наред. Евентуално може да се наложи почистване на изпарителя. За вибрациите не знам. Дръжките наистина са кофти, но може да си намериш по-читави от морги (това е съвета ми). Иначе на Голф/Джета 2 мисля че са малко по-добре. Ако ти е харесала колата, я вземай. За кусурите - имай предвид че това е почти 20-годишна кола, която е видяла немалко, но при продължаващо добро отношение може да мине още много километри.
Успех !
П.П. :welcome_to_group

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 07 май 2007 18:33

:welcome_to_group
Отговорих по-скоро да единствено заради годината просто си е почти 20-годишна кола. Иначе В3 са пословично здрави взимай ако нямаш пари за нещо по ново :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 07 май 2007 20:24

Аз съм с такъв. Изключително доволен съм - и на газ, и на бензин. (това го пиша сигурно за n-ти път...). Гласувах с "Да". :D

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 07 май 2007 20:56

Аз съм с RP, но по-ново - 91. Добро е. За проблемите на газ - те да не те плашат. Виж, вибрациите на педала са малко по-неприятни. Хубаво е да се проучи този въпрос.
За дръжките - ами щото много хора ги отварят неправилно - хващат и дърпат.
Правилния начин е да опреш неподвижната част с палец, да я отключиш дърпайки с пръстите опирайки се на палеца и чак тогава да отваряш вратата. Много по-леко се отваря така, натоварването на механизма съответно е по-малко.
Потърси си читави дръжки и спазвай горния метод и няма да има ядове.
Но е старичка кола 88.... Имай и това наум.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 07 май 2007 23:17

И аз съм с такъв. Абсолютно доволен съм, ама нямам газ. Колата върви пИрфектно!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 08 май 2007 18:37

чудна е кочината RP това е един от най-сполучливите и безпроблемни двигатели на Б3.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 08 май 2007 19:32

нищо личнор,но за мен тди е несравнимо!

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Съб 12 май 2007 18:03

Преди да сменяш дръжките пробвай да смажеш механизъма. Периодично смазване също не е излишно.
Иначе колата не е лоша. Ще сменяш понещо отвреме не време, но при тези годинки неможе да очакваш чудеса. Ако не са сменяни очаквай:
Гумички на клапани; Водна помпа; Радиатор на парното; Отлепяне на тавана; Прецакани споъйки по таблото; Датчици за масло и температура; Ако е с дискови спирачки отзад - ръждясали лостчета на ръчната. Не всичко наведнъж естествено :lol: .
Хубавото е, че има евтини части /не в Юнитрейд/ с прилично качество и може да се ремонтира в "гаража" без екзотични инструменти.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 12 май 2007 18:28

boi4eto написа:нищо личнор,но за мен тди е несравнимо!

Кое му е несравнимото? Сдухващото се турбо, цифрата електроника, дебитомера, по-скъпата поддръжка, почти изравнената цена бензин/дизел и т.н.? Нищо лично, и аз съм фен на TDi-тата, и следващата кола може би ще е TDi, но пък чак несравнимо? ;)

P.S. Нека не превръщаме темата в спор дизел/бензин. Всеки тип двигател си има предимства и недостатъци.

Върни се в “Passat”