Малко плюмка отново за Д&Н

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Малко плюмка отново за Д&Н

Мнениеот lyubobg » Пон 07 май 2007 16:35

този път за Младост иде реч - там бях чувал добри работи и се престраших да отида.

Цена за смяна на амортисьори - 40лв, беше събота, нямах търпение да ги сменя и съответно време да търся друг сервиз, защото тези бяха свободни на секундата и айде газ ...
1.Отивам - смяна 50лв, защото не са купени от тях амортисьорите. 50лв за 4 гайки и 30 мин труд :evil:
А такова нещо на сайта не пише разбира се и
зарибяват само заблудени клиенти като мене ..
Можех да си тръгна като ми обявиха цената, ама като си платя пътя и загубеното време реших че няма да си спестя въпросните 10-15лв, защото смяната върви макс 35-40 в сервизи, където ще заверят гаранцията и са оторизирани от Закс.

2.Помолих ги за преглед на ходова част - изобщо не решиха да видят тампоните на макферсоните, не видяха предния сервиз как беше забравил да завие 1 гайна на предпазната планка на ауспуховата система и тя висеше на 3 от 4 - помолих ги и завиха, ама кво излиза - давам 5лв за да си гледам аз по колата :x

иначе амортисьорите ги сложиха читаво, амa колкото и да е читаво, не може да струва толкова пари...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 07 май 2007 17:15

Ами стенд направиха ли ти в рамките на тези 50 лева?Защото ако са ти направили и стенд ми се струва нормална цената.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 07 май 2007 17:28

за какъв стенд говориш :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 07 май 2007 17:32

lyubobg написа:за какъв стенд говориш :roll:

На предницата :wink: .Все пак амортисьори сменяш,променя се геометрията.Ако е Форд Ескорт,примерно не се променя,ама на Голфчето ми може,според зависи в какво положение стегнеш двата болта долу на амортисьора.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 07 май 2007 17:41

хмм - забравих да кажа, че става въпрос за задни амортисьори :oops:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 07 май 2007 19:02

50лв за задни амортисьори тея луди ли са :screwy :screwy :screwy
:twisted: :twisted: :twisted:
Аз сам без подемници и гайковерт ги сменям за около час и не бих искал повече от 15лв за този ремонт все пак са 2бр болтове 10мм ,6бр гайки 10мм и максимум 10тина видии кви 50лв :evil: :evil: :evil: :evil:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 07 май 2007 19:19

Задните щях да ти ги сменя срещу 2 бири и сладка приказка пред гаража(е това за приятели,де).Баси,50 кинта,тия не са добре :shock .

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 08 май 2007 16:03

Не ми е само заради 50-те лева, а заради отношението - никъде не е писано че труда е такъв ако си купиш частите от тях.
Отидох там заради заверка на гаранцията, иначе можех и сам да си ги сменя ...
Другия път няма да си купувам закс и готово :twisted:

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 08 май 2007 16:07

И аз точно от този сервиз в Младост съм супер недоволен. Сменили ми амортисьорите и ми "нагласили" тампоните на амортисьорите без изобщо да ме уведомят... (ходи пий едно кафе, след половин час сме готови). Какво са пипали и мазали само те си знаят..., ама и аз няма да стъпя там повече! :evil:

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Вто 08 май 2007 16:13

Не ходета там за преглед на ходова част. При тях ако проблема не се вижда от 10 метра значи всичко е ОК.

Аз два пъти съм ходил при тях за монтаж на спирачни дискове и амортисьори (купени от тях). Скъпичко вземат, но аз съм доволен с това което са ми монтирали не сам имал проблеми.

Но пак казвам два пати са ми гледали ходовата част, казвали са ми че е ОК и не е било така.
....

Но като стана въпрос за Д & Н - имат един нов сервиз в Младост 4 .... моя съвет от личен опит е избягвайте го.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 08 май 2007 16:31

И аз там ходя за преглед на ходовата част... за 5 кинта всигат колата на подемник и след това шок тестер на амортесьори. Наистина са кьорави... викат всичко 6 ( освен това което знам че е за смяна ). Е да ама после като при по-обсотен преглед видях че и един тампон на носач ми е тръгнал.

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Чет 04 окт 2007 14:23

И аз не съм доволен от тях. Ходих навремето с жигулата на ГТП там, щото бях направил гражданската във Витоша, и трябваше да ме прегледат без пари. Тия обаче започнаха да ме мотаят - жило на ръчната, карета, и накрая пак не мога да мина! Смъкнаха ми 40-50 лв. за нищо. Накрая ги зарязах и отидох на друго място на преглед. Платих си 25те лв., ама поне хората бяха коректни.

ПС: Тоя Д&Н, за който говоря, е в Овча Купел 2.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”