Ел. стъкло Golf 3 - вдига се и се сваля на интервали???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Ел. стъкло Golf 3 - вдига се и се сваля на интервали???

Мнениеот driver » Пон 07 май 2007 18:03

На шофьорската врата при сваляне и качване на стъклото то спира и трябва пак да се натиска копчето. Това го прави на равни интервали. Кофти е защото не мога да си ползвам пълноценно комфорт функцията.

Ползвах търсачката, открих теми с моя проблем, но никъде не е написано решението на този проблем.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 07 май 2007 18:44

Явно има нещо,което не го знаеме.И моите стъкла са така - когато едното е на интервали другото не е,след безразборни натискания си разменят ролите.Но какво ти пречи това да си ползваш комфорт-функцията? - Просто задържаш дистанционното или ключа по-дълго.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 07 май 2007 18:51

Жоро написа:....Но какво ти пречи това да си ползваш комфорт-функцията? - Просто задържаш дистанционното или ключа по-дълго.

Да, но всички стъкла се вдигат, само шофьорското тръгва да се вдига и спира. Колкото да си държа ключа, не се вдига. :?

wicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wicho » Пон 07 май 2007 20:44

Здравейте и при мен се получи същото само че на заден прозорец и наистина е много неприятно.Ако някой разбере от каде идва този проблем нека да драсне някой друг ред.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 07 май 2007 20:49

В такъв случай връщаш ключа в изходно положение (без да отключваш) и "заключваш" пак и задържаш - трябва да се вдигне.Сега не ми се слиза до колата,утре...

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Пон 07 май 2007 21:11

Оффффф - какво означава конфорт-функция?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 07 май 2007 21:58

blagoykata написа:Оффффф - какво означава конфорт-функция?

Като отключваш и като задържиш ключа - свалят се стъклата.

Като заключваш и задържиш ключа - вдигат се.

Същото става и с алармата при отключване и заключване.

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Вто 08 май 2007 7:55

Дамм и при мен се случи така на задния ляв жам, но не му обръщах мноо мноо внимание докато спря да се вдига и спуска. Отворих и почистих копчето...куплунга които е на колонката също, оправи се но не за дълго. Изкара около седмица, питах един електричар и се оказа че е от куплунга на колонката сменял се не се ремонтира. Понеже е голяма гимнастика го отворих и набих ламаринки в контктната част кадето влизат пиновете. и сега от време на време пак се сваля и вдига на пресекулки. Забравих да напръскам с контактен спрей, ама не ми се занимава... понеже е задния жам :). Направи тази гимнастика и не забравяй спрея, пиши след тва да кажеш къф е ефекта. Айди!

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 08 май 2007 7:57

Търсете колеги, имаше тема за това с описание как да се ремонтира, проблема е доколкото си спомням в изхабена или разместена втулка на оста на мотора и поради усилието се включва защитата.
Мързи ме сега да ви я търся, ама ви давам насока.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 08 май 2007 8:00

всичко е до тоците :wink:
Ако имаш път към София, погледни ТУК

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 08 май 2007 8:23

при голф 3 това е много често срещано-максималнотоковата защита вградена в моторчето сработва поради ЕГНто си... шунтира се и приключва. правил съм няколко такива стъкла...

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 08 май 2007 8:37

vaskoto1 написа:при голф 3 това е много често срещано-максималнотоковата защита вградена в моторчето сработва поради ЕГНто си... шунтира се и приключва. правил съм няколко такива стъкла...

Васко , ти не си ли я чел тая тема за втулката, един момък беше писал, снимки беше постнал , че като се изхаби втулката на края на оста, се измества самата ос и изключва защитата поради усилията в оста и ротора.
Като изключи защитата оста се връща и при следващо натискане пак сработва докато не се измести пак оста
Ако наистина е така както казва, вие като махнете защитата просто заобикаляте проблема, ако стане нещо на механизма без тая защита става мазало предполагам.

Това са мои предположения, не ти се меся, ти си майстора.

п.п. Имам един джам с тоя проблем и ще го изследвам по 24 май, ще видим резултата.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 08 май 2007 8:41

не-тука става въпрос за изряден механично механизъм.
после след шунтирането всичко си върви гладко и безгрижно-още се карат тия коли.

и без това за да достигнеш защитата се разглобява всичко-оглежда се на място кое е разбито кое е хлабаво и кое не е. :wink:

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 08 май 2007 8:43

vaskoto1 написа:не-тука става въпрос за изряден механично механизъм.
после след шунтирането всичко си върви гладко и безгрижно-още се карат тия коли.

и без това за да достигнеш защитата се разглобява всичко-оглежда се на място кое е разбито кое е хлабаво и кое не е. :wink:

Дай подробности, че си ми доста далече и не мога дойда да го ремонтираш. Трябва да се справям сам.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 08 май 2007 8:53

измъкни механизма от вратата, сложи 2 свински опашки на жилата с пружините и махни ламарината с торксовете която държи ролката с жилото. ВНИМАВАЙ! разплете ли се жилото-ше се вкараш в матрицата!
после отдели макарата с жилото и другите неща от частта с моторчето и голямата зъбчатка. измъкни голямата зъбчатка и развий 4те торкса на моторчето към корпуса.
измъкни моторчето.
то е поставено наобратно-четките и колектора му са в предния край. на пластмасата на колектора ще видиш вградена биметална пластина-защитата.
огледай много хубаво за признаци на механично износване по червяка, зъбчатката, ротора на моторчето и втулката в корпуса. можеш да провериш и за луфтове. но ако има зор-то си личи къде са белезите от проблема.
после при шунтирането на защитата аз ползвам жички от многожилен кабел те са средно по 5А на жичка-слагам 6 за приблизително 30А ток.
жичките да не са пресукани! можеш да ги пресучеш само в краищата където ще ги поиш ама да има свободен участък от 5-6мм. без припой по тях, в който да са една до друга за да се получи ефекта на бушона все пак ако недай боже.
събираш всичко и си ти!
пак казвам-НЕ изтървай жилата да се разплетат!
огледай ги много подробно така че ако ги отървеш да можеш да ги наредиш пак ама е приключение...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”