joker написа:musura написа:Доколкото си спомням, това масло с молибден на лики моли, не е есертифицирано от VW
Ами дааааа!Аз за какво толкоз си чеша езика.....Не казвам,че е лошо ....просто може би има причина да не го сертифицират..... и аз я търся!Ама това за временното падане(разбира се само при свръх екстремни условия-много загряло масло,рязко падане от 5000 на 2000 об и т.н) налягането от натрупването(пак временно) на молибденови частици във филтъра ми се струва много реално...другите коли може би нямат такава система ца ранно предупреждение като VW и затова при тях този ефект не може да бъде отчетен...
Между другото ето още един интересен факт,който може да се коментира.Маслото на Лике-Моли 10w40 без молибденова присадка е по-скъпо с 10 лв за 5 л. туба от това с молибденова присадка.При условие,че самата присадка отделно струва 8 лв,смятайте колко по-евтино е маслото на Лике Моли към което прибавят присадката!!!!
А сега ми кажете защо?????[b]Аз имам отговор - защото маслото на Лике Моли в което слагат присадката е с по-лоши качества от маслото без присадка на същата фирма!А за високите обороти не важен толкова молибдена а вискозитетната устойчивост на загрялото масло-именно тя дава налягането в мазилната система![/b]
На една цена са, нещо бъркаш!
Молибдена ти идва фрии, значи не е нещо ценно - CASTROL и спиш спокойно. Казах ти го отдавна това.
Сертифицирано от VW и нямаш никакви грижи, по километраж моя е 185000 , реално са не знам колко ,досега е каран само с 10w40 ,като го карах с Ликуи Моли отиде литър до смяна, сега с Кастрола съм му долял 0,5 л от кумова срама и да не ми се търкаля тубата из багажника, другия месец правя 10000 и го сменям, пак с Castrol.