Информация за 1.8 RP Monojetronic

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Информация за 1.8 RP Monojetronic

Мнениеот ALiGaToR » Вто 08 май 2007 16:04

Можете ли да ми кажете някаква информация за този двигател освен, че е 1.8 и, че е 8 клапана.
Интересува ме дали моноинжекциона му се управлява с бордови компютър.:? Пъргав ли е и какъв му е разхода.
Давайте всякаква информация относно този двигател. Кажете си впречателенията от този двигател.

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Вто 08 май 2007 22:02

Аз съм с такъв двигател. Дали се управлява от компютъра не знам :banghead: На мен ми се струва много пъргав. Катализатора и гърнетата са за смяна и сега не е такава "косачка" :) ама си е добре. Разхода <засечен по борд-компютъра> е при около 90-100 със 2 човека и 1 дете 6,4. Градско - 7/100 до 9/100. Ся като се замисля, щом показва разходи и други такива- много е вероятно да се управлява от компютъра. Знаещите ще кажат
За мен двигателя е супер. Особенно съчетан със късите скорсти. Прави много добър старт, ама инджекциона изключва на 190 :) то не че ми трябва толкова скорост ама...

ГТ ли ще си купуваш или ще сменяш двигател само?

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 08 май 2007 23:02

Bojo написа:......
ГТ ли ще си купуваш или ще сменяш двигател само?

Ами мисля да си купувам кола с такъв двигател защото най-тънкажно излиза от към данъци.
Казвайте какви наблюдения имате около този двигател.
Поддава ли се на газифициране този двигател, а ако може, колко му струва газифицирането? :?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 08 май 2007 23:52

Да се управлява някой мотор от бордовия комп. не съм чул ;)
Сега сериозно: борд. комп. се казва джаджата, която взима дадени стойности от дадени датчици по двигателя и около него и ти ги показва. Такива са - температура на масло, разход на гориво, време на работа на двигателя и т.н. Той не ти оправлява нищо, а те информира за мотора и т.н.
Това, което ти оправлява мотора се нарича ЕКУ. Това е компа на колата и той обработва определена информация, от определени датчици и управлява бензиноподаването, искроподаването и т.н.
В случая РП си има такова ЕКУ. То е от сравнително простите, но за разлика от други подобни мотори РП има ламбда сонда и това помага за по-икономичната и пълноценна работа на мотора.
Аз съм имал такъв двигател и смея да кажа той е един от най-добрите откъм комбинация вървеж/разходи подръжка/здравина/разход гориво.
Понася се много добре с газ и мисля за не повече от 400лв ще се сдобиеш с безпроблемна газова инсталация.
Точни цифри за разход немога да ти кажа, защото зависи на какво купе е(пасат/голф) и кой кара, но мисля 8-9 градско(София) за бензин ще ти даде някаква представа.
За пъргавината пак си зависи от купето, но силата му е в по ниските обороти, което за града е екстра.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Сря 09 май 2007 12:31

Вярно в мен е грешката. :oops: Исках да кажа ECU но съм се объркал и съм писал бордови компютър.
А като говорим за бордови компютър, всички ли Golf-ове с такъв двигател показват информация на таблото от бордовия компютър?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 09 май 2007 18:26

ALiGaToR написа:Вярно в мен е грешката. :oops: Исках да кажа ECU но съм се объркал и съм писал бордови компютър.
А като говорим за бордови компютър, всички ли Golf-ове с такъв двигател показват информация на таблото от бордовия компютър?

не.
всеки РП си има еку, но не всеки си има бордови комп. ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”