Змии в парка !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Змии има не само в София и някой парк а на всякъде.......съветвам всички които мислят да ходят на излет със семейство или с приятели и даже да се шматкате някъде из горите се оглеждайте.Оня ден ходихме за риба и гледката беше поразителна(супер много мразя змиии)печаха се на камъните на единия бряг към 4 5 (незнам смоци ли бяха)даже и водни имаше......
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Кво се плашите, бре - вижте какви мили животинки са.
http://www.vbox7.com/play:597e28d2
http://www.vbox7.com/play:597e28d2
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И ние гледаме един американски царевичен смок и бих казал че е симпатично животинче. И да те охапе ефект нула, малко кръвчица и това е. Смоковете не са опасни и са полезни в природата.
Но лошото е че по парковете има и пепелянки или пепеляшки , както им викам аз, а те са си опасни. Не са агресивни ако не ги закачаш, но ако ги бутнеш по невнимание може да те клъвне и после задължително при чичко доктор трябва.
Но няма да смисъл да се плашим, змии има и по планините и по скалистите плажове и в морета и реки /водни/. Ама дай сега заради тях да си кесим само в къщи... нема как да стане.
Но лошото е че по парковете има и пепелянки или пепеляшки , както им викам аз, а те са си опасни. Не са агресивни ако не ги закачаш, но ако ги бутнеш по невнимание може да те клъвне и после задължително при чичко доктор трябва.
Но няма да смисъл да се плашим, змии има и по планините и по скалистите плажове и в морета и реки /водни/. Ама дай сега заради тях да си кесим само в къщи... нема как да стане.
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lyubobg написа:2-рата змия, която видях беше около 20см и имаше жълто зад ушите - не съм специалист по змиите, но по принцип жълтия цвят се води агресивен в природата и според мен тва беше опасна змия
Точно тези са най-безобидни.Това е жълтоуха водна змия.Не е отровно и дори не хапе при опит да бъде хваната.Единственото неприятно нещо е, че изпуска лоша миризма за защита

За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix
- Nick_axe
- Автомобил:
- Двигател:
cheren_golf написа: За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix
Не знам защо ми се струва че са разменили снимките на усойницата и пепелянката

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
cheren_golf написа:lyubobg написа:2-рата змия, която видях беше около 20см и имаше жълто зад ушите - не съм специалист по змиите, но по принцип жълтия цвят се води агресивен в природата и според мен тва беше опасна змия
Точно тези са най-безобидни.Това е жълтоуха водна змия.Не е отровно и дори не хапе при опит да бъде хваната.Единственото неприятно нещо е, че изпуска лоша миризма за защита![]()
За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix
тс - не беше такава змията, това зад ушите жълтото и беше като жълти топчета, а не като украска
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Nick_axe написа:cheren_golf написа: За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix
Не знам защо ми се струва че са разменили снимките на усойницата и пепелянката
Пепелянката има рогче отпред. До колкото знам не достигат големи размери...
Как може тези изроди да са ви симпатични

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kokovanev написа:Шегувайте се на воля, но истината е страшна - държавата от години е зарязала всякакви мероприятия по дезинсекция и дератизация. Първото е против насекомите - от комари, жътварки, смърдешки, през кърлежи, до скорпиони дори - с всичките им болести и неприятности. Второто е против гризачи - с всичките им болести и неприятности /повтарям се...
/, да не говорим, че са храна не само за котките, а и за влечугите...
аз мисля че не държавата е виновна ако не се пръска а в часнонст самата опщина. Във Варна преди няколко години редовно пръскаха против кърлежи и други гадини. Сега незнам от няколко години живея в София. Тук не съм виждал да пръскат.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Онзи ден на плажа хванах една и я метнах от другата страна на моста, защото имаше деца и можеше да се изплашат, ама жените като видях че я хванах пищяха повече от децата. Това са водни змии- няма нищо страшно в тях, но преди седмица като бях за риба имаше една доста дълга и тънка змия с ярко- червена опашка. Незнам каква порода беше, ама доста бързо се изнесох
- Lazar4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То и по къмпингите много змии има. Миналата година една се беше навряла в съседната палатка и удобно се беше разположила в постелята на съседите. Жената я намери и опищя целият лагер. После да видите как всички си опасвахме палатките с дебели въжета, че и чесън слагахме, ама за кво- незнам
.
Но това да има в центъра на София змии е направо кошмар. И къде да си разхождаме децата, питам аз? На покривите на панелките, че дотам няма да стигнат тези гадини ли?

Но това да има в центъра на София змии е направо кошмар. И къде да си разхождаме децата, питам аз? На покривите на панелките, че дотам няма да стигнат тези гадини ли?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”