Змии в парка !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 08 май 2007 7:34

Змии има не само в София и някой парк а на всякъде.......съветвам всички които мислят да ходят на излет със семейство или с приятели и даже да се шматкате някъде из горите се оглеждайте.Оня ден ходихме за риба и гледката беше поразителна(супер много мразя змиии)печаха се на камъните на единия бряг към 4 5 (незнам смоци ли бяха)даже и водни имаше......

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 08 май 2007 13:12

Кво се плашите, бре - вижте какви мили животинки са.
http://www.vbox7.com/play:597e28d2

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 08 май 2007 13:50

И ние гледаме един американски царевичен смок и бих казал че е симпатично животинче. И да те охапе ефект нула, малко кръвчица и това е. Смоковете не са опасни и са полезни в природата.
Но лошото е че по парковете има и пепелянки или пепеляшки , както им викам аз, а те са си опасни. Не са агресивни ако не ги закачаш, но ако ги бутнеш по невнимание може да те клъвне и после задължително при чичко доктор трябва.
Но няма да смисъл да се плашим, змии има и по планините и по скалистите плажове и в морета и реки /водни/. Ама дай сега заради тях да си кесим само в къщи... нема как да стане.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 09 май 2007 9:55

2-рата змия, която видях беше около 20см и имаше жълто зад ушите - не съм специалист по змиите, но по принцип жълтия цвят се води агресивен в природата и според мен тва беше опасна змия :idea:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Сря 09 май 2007 10:40

lyubobg написа:2-рата змия, която видях беше около 20см и имаше жълто зад ушите - не съм специалист по змиите, но по принцип жълтия цвят се води агресивен в природата и според мен тва беше опасна змия :idea:

Точно тези са най-безобидни.Това е жълтоуха водна змия.Не е отровно и дори не хапе при опит да бъде хваната.Единственото неприятно нещо е, че изпуска лоша миризма за защита :D
За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Сря 09 май 2007 10:48

cheren_golf написа: За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix

Не знам защо ми се струва че са разменили снимките на усойницата и пепелянката :roll:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 09 май 2007 18:59

cheren_golf написа:
lyubobg написа:2-рата змия, която видях беше около 20см и имаше жълто зад ушите - не съм специалист по змиите, но по принцип жълтия цвят се води агресивен в природата и според мен тва беше опасна змия :idea:

Точно тези са най-безобидни.Това е жълтоуха водна змия.Не е отровно и дори не хапе при опит да бъде хваната.Единственото неприятно нещо е, че изпуска лоша миризма за защита :D
За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix

тс - не беше такава змията, това зад ушите жълтото и беше като жълти топчета, а не като украска

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 09 май 2007 19:55

Nick_axe написа:
cheren_golf написа: За справки: http://bg.wikipedia.org/wiki/Natrix_natrix

Не знам защо ми се струва че са разменили снимките на усойницата и пепелянката :roll:

Пепелянката има рогче отпред. До колкото знам не достигат големи размери...

Как може тези изроди да са ви симпатични :roll: :?
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 09 май 2007 20:07

е в парка е нормално да има гадини!!!то в жилищата и транспорта да няма!!!!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 10 май 2007 5:07

kokovanev написа:Шегувайте се на воля, но истината е страшна - държавата от години е зарязала всякакви мероприятия по дезинсекция и дератизация. Първото е против насекомите - от комари, жътварки, смърдешки :lol: , през кърлежи, до скорпиони дори - с всичките им болести и неприятности. Второто е против гризачи - с всичките им болести и неприятности /повтарям се... :) /, да не говорим, че са храна не само за котките, а и за влечугите...

аз мисля че не държавата е виновна ако не се пръска а в часнонст самата опщина. Във Варна преди няколко години редовно пръскаха против кърлежи и други гадини. Сега незнам от няколко години живея в София. Тук не съм виждал да пръскат.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 10 май 2007 11:59

Стига ве хора !!! Аз колко мн.време отделих да си ги отгледам и да си ги разпространим в парковете и тревните насъждения а Вие искате да ми ги махате ..... :evil:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 12 юни 2007 10:34

bomber написа:Изображение
ето и пред моя блок :twisted:

Малллййй :wink: mhihi

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 12 юни 2007 10:38

Мдааа искаше да влезе в двигателя ми на топло и успя.Но не стоя дълго там.Хванах я и си я пуснах в тревата да си пълзи там :)

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 12 юни 2007 10:52

Онзи ден на плажа хванах една и я метнах от другата страна на моста, защото имаше деца и можеше да се изплашат, ама жените като видях че я хванах пищяха повече от децата. Това са водни змии- няма нищо страшно в тях, но преди седмица като бях за риба имаше една доста дълга и тънка змия с ярко- червена опашка. Незнам каква порода беше, ама доста бързо се изнесох

Потребителски аватар
Lazar4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lazar4eto » Вто 12 юни 2007 11:10

То и по къмпингите много змии има. Миналата година една се беше навряла в съседната палатка и удобно се беше разположила в постелята на съседите. Жената я намери и опищя целият лагер. После да видите как всички си опасвахме палатките с дебели въжета, че и чесън слагахме, ама за кво- незнам :roll:.
Но това да има в центъра на София змии е направо кошмар. И къде да си разхождаме децата, питам аз? На покривите на панелките, че дотам няма да стигнат тези гадини ли?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”