От 2 месеца насам много яко харчи масло например 1л. на 1000 километра. Най странното е че колата пали добре, работи добре, не загрява, не пуши, единствено когато остане с малко масло на минимума трудно пали сутрин. Забелязах единствено че са омаслени болтовете (от към купето) на капака на клапаните. Гледах я на канал и не можах да видя толкова масло да се е стичало по двигателя. Възможно ли е от там да се губи толкова много масло или пък да го изгаря двигателя.
Маслото е ЕSSO 15W40 минерално
Колата е голф 2 1.6 дизел 87г.
Много масло харчи Голф 2
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
При мен също има теч от гарнитурата на клапаните, но мисля, че такъв теч не би могъл да ти дава разлика от 1л масло...
Проблемът ти е другаде. От кога не си сменявал маслото? След 7000-8000км колата нормално започва да харчи повечко масло. Ама чак 1л на 1000 км ми се вижда много.
Пробвай със смяна на маслото - може да не е особено качествено...
Проблемът ти е другаде. От кога не си сменявал маслото? След 7000-8000км колата нормално започва да харчи повечко масло. Ама чак 1л на 1000 км ми се вижда много.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:При мен също има теч от гарнитурата на клапаните, но мисля, че такъв теч не би могъл да ти дава разлика от 1л масло...
Аз го смених щото си мислех, че проблема е от него.А новото масло е на 1500 км.
Върни се в “Дизелови агрегати”