Polo 6N AEF мотор и клима?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Polo 6N AEF мотор и клима?

Мнениеот yagoda » Вто 08 май 2007 13:46

Здравейте,

изкам да ви питам дали има Поло 1.9 дизел (AEF е кода на мотора) на което да се слага фабрично климатик?
Питам щото приятелката ми има такова поло но изглежда така сякаш климатика е слаган допълнително - много ниско долу от дясната страна и постоянно има проблеми с него - по тея дупки само криви ролки и скъсани ремъци, да не говорим че и кората под мотора е махната.
Кофти работа даже се чудиме дали да не го махнеме тоя климатик, ама пък сърце не ми дава...

Може и там да си е попринцип климата ама знам ли... Някой ако има опит да каже...

П.С. от дизели и от полота не разбирам, карам си костенурката :)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 08 май 2007 14:18

Сложи си една кора, има един пич в Пловдив дето ги прави и ще ти излезе 50 кинта с куриера . Виж това http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=266&start=0

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Вто 08 май 2007 14:46

Благодаря за линка, тва за кората е чудно!
Голямата проблемация е че е много ниско тоя климатик и постоянно се удря, не ми изглежда нормална тая работа и затова питам дали заводско е там или е на някакво друго място.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 08 май 2007 20:35

The Red Guy, Ибизата е чиста голф тройка отпред...при полото е различно положението и ще трябва да се преправя и напасва :wink:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 08 май 2007 20:38

Хората правят кори за всякакви кори. :D

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Polo 6N AEF мотор и клима?

Мнениеот playboy_usa » Вто 08 май 2007 20:58

yagoda написа:Здравейте,

изкам да ви питам дали има Поло 1.9 дизел (AEF е кода на мотора) на което да се слага фабрично климатик?
Питам щото приятелката ми има такова поло но изглежда така сякаш климатика е слаган допълнително - много ниско долу от дясната страна и постоянно има проблеми с него - по тея дупки само криви ролки и скъсани ремъци, да не говорим че и кората под мотора е махната.
Кофти работа даже се чудиме дали да не го махнеме тоя климатик, ама пък сърце не ми дава...

Може и там да си е попринцип климата ама знам ли... Някой ако има опит да каже...

П.С. от дизели и от полота не разбирам, карам си костенурката :)
Мойто поло с същото ,смених ремък.и сега пак скарца нещо,явно се е изкривило нещо по дупките и аз нямам кора,кажи ако си земеш и стане да си поръчам и аз

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Сря 09 май 2007 10:05

Тъй, значи и ти имаш същия проблем?
Ниско разположен климатик? Сега колата не е тука иначе щях да снимам и да постна каква е точно ситуацията... Чудя се дали по - големи джанти ще подобрят положението, сега е с едни 13 цола. Или пък амортисьори да се сменят...

Съмнявам се, че със слагането на кората под мотора ще се оправят нещата.
Хъм...

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 09 май 2007 14:11

По-високите джанти и гуми определено ще увеличат просвета и проблемът може да се реши и така. Моят климатик също е ниско, ама съм с 14 цола и досега не съм имал подобни проблеми. Ама иначе кората е хубаво нещо, мисля и аз да поръчам.

Потребителски аватар
iavor84
Автомобил: VW BORA VW POLO
Двигател: AJM 2000 AEF 1997
Контакти:

Мнениеот iavor84 » Чет 10 май 2007 14:02

и аз съм с същия мотор ама не съм имал проблеми до сега със закачане или с климатика, ролки и гореспоменати неща.предполагам че проблема не е фабричен.може да имаш счупени пружини отпред и за това да е ниска
п.с. и аз карам с 13' гуми

Потребителски аватар
stoickov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoickov » Пет 11 май 2007 14:00

Всичко по двигателя ти е фабрично. Вероятно Полото ти е внесено от Италия. Там фабрично(преди да се продаде колата) им монтират климатици, защото първо да я внесат с климатик е скъпо и второ присадения климатик е италианско производство. Сега за твое успокоение: Климатика е толкова ниско, защото няма къде да се постави на друго място, защото както виждаш двигател 1.9 е набутан гениално "с обувалка" в това малко пространство на Полото. Трето - най важното - понеже не всеки модел климатик може да се присади - е присаден такъв, който е на второ място в света по качество !!!!!(просто защото само той пасва), така , че се гордей, че караш кола с климатик "Ролс ройс", казано символично. В никакъв случай не го махай, много е скъп и най-важно изключително надежден. Апропо, аз карам същия модел Поло. Да ти е живо и здраво. За корите съм с дълбоко съмнение за ползата им спрямо климатика, сигурно ще те подведат да караш неразумно - просто много пази предницата, специално отдясно, не я качвай на бордюли, особено високи , а ако ти се наложи извършвай маневрата изключително бавно и внимателно (Те на запад карат само по асфалт и не се катерят по бордюри - едва ли някой ще предположи какво е положението в България.......)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 11 май 2007 14:04

The Red Guy написа:... ама съм с 14 цола ...

Какъв размер са ти гумите?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 11 май 2007 15:56

185/60/14
можеш и на 65 да я сложиш, ама ще вози по-гадно. Пробвах и на такива, ама ги продадох.

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Пон 14 май 2007 10:23

Много благодаря за всички отговори!

Чакам сега колата да я докарат в София и за да видя в какво положение е. Това което ми казаха, което малко ме учудва и искам да питам дали и при вас е така - казаха че се вземал ремък който бил със 6 писти и се цепел за да станел 5 пистов, щото 5 пистовия бил по къс... хм, направо не знам какво да си мисля. Ще изчакам да си получа колата и тогава ще пиша пак...

П.С. Стоичков, много благодаря за мнението, ако имаш повече информация за ремъците които се слагат, драсни някой ред.

За гумите някъде имаше тема - пишеше че спокойно се слагат 15-ки, и аз мисля на такива да скоча

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 14 май 2007 10:34

15-ки 195/50/15 са иделани.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 май 2007 10:44

yagoda написа:
За гумите някъде имаше тема - пишеше че спокойно се слагат 15-ки, и аз мисля на такива да скоча

Според мен няма да повдигнеш колата като минеш на 15 цола,просто визията и стабилноста на колата се подобряват :D .
Разликата във височината между 165/70/13 и 195/50/15 е минимална-15mm.
Виж тук за повече инфо http://www.avtogumi.com/

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”