хайде и аз при вас

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

хайде и аз при вас

Мнениеот milenkrastew » Чет 10 май 2007 14:13

здравейте
отдавна чета във форума , не отдавна пиша , а сега вече имам и нужда от помощ за да постегна голфа който взех вчера - Г3 1.8 абс мотор 5 вр, ГТ купе - дотук добре но оттук почват проблемите -поне тези които съм нарочил засега

1 окачване/само пружините/ - този е с ниско - друса ми и ще го сменям с по-високо - какво, има ли някой, цени?
2 люка не се отваря - електрически е сваля се само донякъде надолу след това спира - вероятно водачи - питане някой прави ли ги в плевен?
3 парното духа само топло независимо от позицията на копчето май е от управлението на жалюзите но не съм сигурен - идей?
4 тоя ремус така ли реве или е издънен - ремус и декра едно и също ли е - в документите така пише и по тюф-а , - на газ анализатора кислорода е в норма та не е ми е ясно дали дърпа отнякъде въздух и да трябва да го парна

за начало толкова след 1000 км сигурно ще има и други изненади
благодаря

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 10 май 2007 14:27

Зрасти колега, добре дошъл
За пружините един колега от Варна продава от GL четерите
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=39908&highlight=, за парното си се насочил правилно от жилата е но от кой край дали от към копчето или от към парното ще трябва да видиш. А до Remus-а ако си решил да го махаш се обади може да се разберем не :да:

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Чет 10 май 2007 14:35

благодаря за линка - пратих съобщение , - ще видим за ремуса първо да го видя някой да каже дали са така ,пък после за смяна не съм решил още .

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Чет 10 май 2007 15:29

Е радвам се че съм полезен, а за гърнето ако решиш, то и аз не съм се наканил! :wink:

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Чет 10 май 2007 15:47

вече се чухме с колегата за пружините - следобед ми ги изпраща

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 10 май 2007 18:06

шибидаха направо го спирай от експлоатация, след 2 години борба и ремонти така направих аз.

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Чет 10 май 2007 19:55

handycam написа:шибидаха направо го спирай от експлоатация, след 2 години борба и ремонти така направих аз.

поне да се пробвам де не ми се пада без бой

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 11 май 2007 0:56

Ако не ти преча като разглобяваш, мога да дойда за морална подкрепа. Даже мога да си пия студена количка от страни и да се подсмихвам изнервящо. Някой хора това ги стимулира. Пиши :D

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пет 11 май 2007 9:27

За шибидака, има оправия но играта е почти цял ден. Първо трябва да свалиш самия шибидак от колата, това е доста работа, свалят се всичко пластмаси от колонките и после самото покритие на тавана, трябва да работиш внимателно да не цапаш че после трудно се мие, ако е необходимо след вска пластмаса си измивай ръцете. Самия шибидак има един шестограм на мотора, който е за ръчно управление, така можеш да го въртиш като е разкачен. Повечето случай се чупи единият водач, там е проблема, а това става защото никой не си подържа колата както се описва по книга, не казвам че си ти или някой друг, обикновенно е така. След като си свалил механизма, се почиства и се смазва на ново, ако е необходимо да се смени някой водач се сменя. Ако сваляш мотора от основата, го сваляй когато е в неотрално положение, можеш да почистиш колектора на моторчето от боклуци. После всичко по обратния ред, а ако се счупи някоя щипка не се тревожи продават се. Успех. :handshake

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Пет 11 май 2007 15:22

само тоя номер със щипките на окачването на корите и тавана нещо ме притесняв че не съм го правил но винаги има първи път , а за зяпачи няма проблем по- добре още едни очи :roll:
малко съм зле с времето сега . когато го почна ще ми трябва аванс че да търся водачи и време за сглобяване , пък и да оставя колата така ще е малко кофти ако завали , ако jogopln реши да дойде да пие бира покрай мене мойе и снимки да направи но той е една мъгла... та не обещвам

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пет 11 май 2007 17:33

Потърси с търсачката мисля че бяха направили документални снимки по тема със свалянето на тавана.

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пет 11 май 2007 20:20

Много внимавай с щипките на пластмасовите кори защото много лесно се чупят.Имай впредвид че веднъж като разглобиш цялата кола отвътре ще се разскърца (ако сваляш тавана както каза колегата ше трябва да свалиш всичко като започнеш от мокета :roll: )

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 11 май 2007 22:27

за шибидаха пиши ми на лични ще те заведа при майстор който ми направи моя неработеше въобще един ден си игра но го направи.колегите от плевен ще ги водя при него има двама желаещи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”