релета за фарове
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
релета за фарове
търся някои да ми сложи релета на фаровете ........ама на по прилична цена че 40 лева ми се струват множко 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: релета за фарове
XIKS написа:търся някои да ми сложи релета на фаровете ........ама на по прилична цена че 40 лева ми се струват множко
20лв кабели, букси, бушони(с гнезда) и релета и прочие 20 лв труд мисля е перфектно.
Само да предупредя, че ако не се спазват основните правила на електротехниката с тези дебели проводници може да стане голяма беля.
PS:Трябва ти приятел ел. техник , който няма да ти взима за труд

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..........
ами по мой изчисления материалите са около 10 лева и 15 труд по бива ма за труд 30 множко ми се вижда 

- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ..........
XIKS написа:ами по мой изчисления материалите са около 10 лева и 15 труд по бива ма за труд 30 множко ми се вижда
10лв. материали = грешни изчисления

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..............
на братовчед ми му слагаха миналата година взеха му 25 лева за всичко самоче тоя пич вече не е в бг.........неговоря на изуст казвам проверени неща
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..................
L&R написа:За 10лв материалите ще са много зле, тоест калпави релета тънки проводници и т.н.
И аз не говоря наизуст
я кажи от къде да ходя да си купя матерялите.....и по спокойно кво се нервиш толко
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...........
ми на мене не ми казаха че ше ми слагат релета bosch може и жигулови да ми сложат и пак да ми искат 40 лева
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
L&R написа:За 10лв материалите ще са много зле, тоест калпави релета тънки проводници и т.н.
И аз не говоря наизуст
Именно.Колегата сигурно цитира 40 лв. на Ваското/сори че споменавам цени-сигурно не му е приятно/,ама специално той си заслужава сяка стотинка.Сички материали от Киров-Бош,релетата бяха с цокал,хубави бошони и дебел кабел -всички тези мантериали ги няма в кварталния магазин

-
- Автомобил:
- Двигател:
За монтажа на релетата не съм правил сметка колко ми излезнаха материалите - труда си е от мен но не си спомням да съм запоявал въобще.Има достатъчно арматура която се кербова.А дали ще вземеш 1,5 мм кв. или 2,5 мм кв. кабел разлика в цената е стотинки.Релетата със сигурност са ми китайски ама не ми дреме бяха евтини и още даянят-и на жигулата бях сложил такива.
Важното е да има предпазители - бушони за да обират евентуални къси съединения за да не пламнеш некой ден.
Важното е да има предпазители - бушони за да обират евентуални къси съединения за да не пламнеш некой ден.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето мойта сметка -
релета 2 по 3.50лв.ладови -7лв.
кабел 4м.по 1.50лв български -6лв.
кабелни обувки и др. още 2 лв.
основания и бушони 2 по 1.5лв -3лв.
Сумата излиза на около 18лв. нормално е да ти искат 20 лв. за труд трябва да се цени труда на всеки и ако имаш едно кило брашно по добре го дай на майстор да ти го замеси .В тоя ред на мисли смятам ,че не искат да те излъжат.
релета 2 по 3.50лв.ладови -7лв.
кабел 4м.по 1.50лв български -6лв.
кабелни обувки и др. още 2 лв.
основания и бушони 2 по 1.5лв -3лв.
Сумата излиза на около 18лв. нормално е да ти искат 20 лв. за труд трябва да се цени труда на всеки и ако имаш едно кило брашно по добре го дай на майстор да ти го замеси .В тоя ред на мисли смятам ,че не искат да те излъжат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”