Golf III GTI

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zozeto
Автомобил:
Двигател:

Golf III GTI

Мнениеот zozeto » Чет 10 май 2007 16:56

Здравейте, сладурковци. От скоро съм собственик на VW Golf III GTI, 2.00, 115 к.с. Искам да Ви помоля за съвет. Изправена съм пред дилемата да слагам ли АГУ или да не слагам. Питах няколко човека и всеки изказа различно мнение. Страх ме е да не се прецакат нещо системите... и без това ми прави малко проблеми с оборотите, а някой път се задъхва ... :) Кажете какво да правя, моля :)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 10 май 2007 17:00

Ако изкарваш достатъчно мангизи - не слагай,ако ли не - сложи...............сладурке :lol:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 10 май 2007 17:01

:welcome_to_group

Ми така е, ако ти се пестят пари слягаш газ, ако не неслагаш!

Последна промяна от rexpitbul на Чет 10 май 2007 20:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 10 май 2007 17:02

отиваш да ти направят хубава настройка на бензин и след това слагай газ.Мани го Даскала кво ти говори да не слагаш.Само че трябва да се бръкнеш по-дълко в началото за да стане хубаво :wink:

п.п.

Тая тема е за газовия раздел :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 10 май 2007 17:53

Сложи си газова инжекция, те цените поспаднаха малко напоследък...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 10 май 2007 19:57

Абе я не ги слушай, тя колата на бензин харчи по-малко, отколкото на газ ;) mhihi само бензин и тва е ;)

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 10 май 2007 20:06

ако искаш да щадиш тауспусната система остани на бензин :D :D :D :D

ПП тва за ПАРИТЕ Е ВЯРНО АЗ СЪМ НА ГАЗ ПРАЗВЕТЕ ИЗВОДИ ДА ДОХОДИТЕ :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 10 май 2007 20:17

Колкото по-малко пари даваш за гориво толкова повече ще имаш за ракия и салам :lol: .ПП Сложи си един газов инжекцион да не те е яд че губиш динамика на колата и ще си доволен.За 1 годинка ще го избиеш а за още няколко ще избиеш колата която вече ще се е обезценила доста.Между другото винаги ще разполагаш с пари да закърпиш нещо дето ще се обади я било шарнир,гуми,карета и тн повреди и колата ти ще е винаги на линия да разчиташ на нея.А за бензина .... Ако някой ден падне има копче за бензин и воала чудо.Оденето до морето ще е пак толкова приятно на почти двойно по ниска цена,замъряването на околната среда е минимално ако им щукне на ония за катализатори,не се притеснявай за колата нищо нямя да и стане а невярвам да я караш повече от 5-6години

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 10 май 2007 20:28

Моето мнение е да не слагаш.Ако имаш възможности и средства да го хрантутиш ще спечелиш много повече отколкото да влагаш по малко пари и да го скопиш обивайки 20тина коня..... :wink: Пък и газта не прощава на двигателя.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 10 май 2007 20:34

checheneca написа:Моето мнение е да не слагаш.Ако имаш възможности и средства да го хрантутиш ще спечелиш много повече отколкото да влагаш по малко пари и да го скопиш обивайки 20тина коня..... :wink: Пък и газта не прощава на двигателя.

Така може да говори човек дето са го наплашили яко за газта и не са му ясни много неща за нея.Ела колега да ти покажа на моята кола как не са ми изфирясали 20 коня.И как по дяволите газта е вредна за двигателя щот всички дето са карали коли по 6-7год на газ не са имали проблеми с нея а ти дето не си си сложил имаш???

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 10 май 2007 21:31

checheneca написа: Пък и газта не прощава на двигателя.

Може и да е вярно, но за здрав мотор 50 000км на газ не са проблем.
За 50к км са необходими средно 4000литра бензин или 5000 литра газ.
Ако цените не се променят разликата е около 3000 лв. Докато се скапе мотора ще си спестил пари за друго голфче :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 10 май 2007 22:23

Ако ще слагаш газ - само с газов инжекцион, другото е БОЗА!

пп.Моето скромно мнение е ,че щом си търсила ГТи, това си искала, тоест сега не трябва да се оплакваш от разхода й. Колата е много прилична, и лично аз никога не бих сложил газ!! Пък ако иска някой да ме убеди, че е и по-добре :?

Изображение

Потребителски аватар
zozeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zozeto » Пет 11 май 2007 16:55

Много благодаря на всички дето ми отговорихте!!! Много сте учтиви :) Обаче още повече ме объркахте..... А пък Tishku е прав... исках по-мощна кола и сега я имам :) А на Plamen_RI ще му кажа, че хубава АГУ инжекция под 1000лв. няма!!! Не знам дали са паднали цените, ама и тва е много... :)
Все пак мерси за съветите....

ПП: Danny Boy..... за тоя дето е мераклия.... за ракия и салам пари винаги има!!!!

Айде и умната по пътищата :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 11 май 2007 17:03

Ами Зозе виж сега, допреди година и половина-две, руските инжекциони бяха по 1500 лева, имах предвид именно че за 1к вече може да се оборудваш, радвам се че си ме разбрала правилно :wink:
Както виждаш и аз съм със същата машина, ако имаш въпросчета, а аз си мисля че ще имаш, питай тук му е мястото :lol:

Потребителски аватар
zozeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zozeto » Пет 11 май 2007 17:36

Благодаря ти, Пламене и мисля да се възползвам от опита ти. Имам проблем и той е, че когато колата е студена при потегляне придърпва, но да речем, че за студена кола това е нормално. НО!!! По-големия проблем се появява по време на движение, когато връщам от по-висока предавка на по-ниска (от 3-та на 2-ра например). В този момент при подаване на газ колата направо умира. Няма никаква тяга. Педала на газта е до долу, а тя не поема!!! Никакво ускорение. Вднага включвам последователно през кратък интервал 3-та, 4-та и след това пак връщам 3-та и чак тогава поема и тръгва нормално. Хич не ми харесва тва положение.... Evil
Моля, те кажи ми на какво може да се дължи това и какво да направя???
Случвало ли ти се е нещо подобно?
Предварително Благодаря!!!

Върни се в “Автогазови уредби”