Здравейте !
Предна лява врата на Пасата (В3 1992г.) е провиснала, поради което се затваря по-трудно, не е кой знае какъв проблем, но мен лично ме дразни. Знае ли някой съществува ли възможност за регулиране.
Б3 провиснала предна врата
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
dimax написа:Много е провиснала, само от бравата няма да стане, а какво е "обратно огъване" ???!!?!![]()
![]()
Ами хваща се вратата и се надига и напъва здраво нагоре, за да се преодолеят деформациите от увисване и да се докара по-близо до оригиналния вид. Евентуално ако са достъпни пантите (напр. при мен за да се достигне единия болт на едната се налага да се разглоби всичко по таблото и под него, а повярвай ми, това хич не е малко. Но пак казвам - хубаво е да го прави човек, който е наясно.
Re: Провиснала предна врата
dimax написа:Здравейте !
Предна лява врата на Пасата (В3 1992г.) е провиснала, поради което се затваря по-трудно, не е кой знае какъв проблем, но мен лично ме дразни. Знае ли някой съществува ли възможност за регулиране.
как направих аз,свалих вратата ,после разкапсоловах пантата, с една ножовка изрязох шайбата,после развих онова болче/100 % е превъртяло там и имаш луфт/ разглобих я и си направих медна втулка от една тръба доста е играчка докато напаснеш размера на втулката но ся ми е като Ладилник вратата.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
zfa159 написа:ПРинципно можеш да провериш дали ти е износен щифта - хвани вратата в края й откъм дръжката и я пробвай дали се повдига нагоре-надолу.Ако има луфт-че при това движение значи ти е заминал щифт-а.
Успех!
И аз имам същия проблем. Втулките са износени, но никъде по магазините не намерих такива.

http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=b3-b4_doors
Тук има нещо по въпроса.