Къде е Хонда Сивик 1,5 16в сравнена с Голф2 ГТИ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Пон 07 май 2007 16:17

niikoo_1 написа:Нормално е хонда Сивик 94та да е по-комфортна от Голф двойка (все пак двойката се произвежда от началото на 80те до началото на 90те)
Колите са различни поколения и голфа с 90години по-стар като концепция, няма база сравнение.

А това, че някой от по-старите ходни си гният е вярно.

Ти не правиш правилно сравнение. :wink:

Аз пък имам впечатления от ходна Сивик 1.4 Си 97-98ма година и да ти кажа мойта тройка (въпреки, че е по-стара с 5години) има в пъти по-хубав интериор като и т.н да не изреждам, ама всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Много си прав във въпроса за предпочитанията всеки си има собствен вкус, Но мисля че тука се изказват много хора неподготвени, без дори да са се качвали в Хонда

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 07 май 2007 18:30

vassilplp написа:
niikoo_1 написа:Нормално е хонда Сивик 94та да е по-комфортна от Голф двойка (все пак двойката се произвежда от началото на 80те до началото на 90те)
Колите са различни поколения и голфа с 90години по-стар като концепция, няма база сравнение.

А това, че някой от по-старите ходни си гният е вярно.

Ти не правиш правилно сравнение. :wink:

Аз пък имам впечатления от ходна Сивик 1.4 Си 97-98ма година и да ти кажа мойта тройка (въпреки, че е по-стара с 5години) има в пъти по-хубав интериор като и т.н да не изреждам, ама всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Много си прав във въпроса за предпочитанията всеки си има собствен вкус, Но мисля че тука се изказват много хора неподготвени, без дори да са се качвали в Хонда

Е то в лагерни колички и легени повечето сме се возили :lol:
Ей обаче няма по-болни мозъци от хонда феновете, след тях са БМВ сектата, ОПел и итал феновете.
mhihi mhihi
Това за бъзик малко да е по-весела темата. :lol: да няма обидени.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

90

Мнениеот Cherepaha » Пон 07 май 2007 19:43

vassilplp написа:Много си прав във въпроса за предпочитанията всеки си има собствен вкус, Но мисля че тука се изказват много хора неподготвени, без дори да са се качвали в Хонда

Аз па съм се качвал и изобщо не ме кефи. Аз обичам да ми е убаво и удобно вътре, а па у Хондата не ми е никак. Архаичен екстериор и интериор. Скучен дизайн. Летящ леген отвсекъде. Много са ми пластмасови и скучно-незабележими... Абе като мотоциклет. За събота и неделя, ама ако е хубаво времето ...

mhihi mhihi

cash_money
Автомобил:
Двигател:

СИВИК vs ГТИ

Мнениеот cash_money » Пон 07 май 2007 20:32

Аз имам СИВИК 90hp, имам и КР 139hp.Ако трябва да правим сравнение GTI 112hp и 90hp на ХОНДА то хонда БИЕ казвам го от 2 годишен личен опит "не ми се е случвало да загубя от ГТИ 112hp" Наистина за 90-те кончета Японеца е постигнал едно чудесно ускорение с един великолепен разход на гориво.
взамаики в предвид написаното от някои колехи по темата ще кажа че
за тези 2 години аз не съм имал проблем със ХОНДА-та, А това със частите беше на времето ,сега вече има всичко на всякаде.
Освен това Сивика е доста по шумоизолирана , било то от към купе или двигател
За този клас автомобили е удоволствие да се пътува както на къси така и на дълги разтояния!!

МИР!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 май 2007 20:44

Абе тя темата беше за определен Голф и определен Сивик.Що я обърнахте на Г2 срещу всички поколения Сивик излизали някога.Мене Свик-а страшно ме кефи/вън и вътри+мотор/до поколението дето свършва към 97-98/дето е разплуто като жаба/ и това което излезна сега/ама тва друга бира :lol: /.Останалите между тях двете са коли за чичковци и изглждат адски грозно :cry:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 10 май 2007 22:30

Айде мераклийте да се пускат с гти-тата срещу хондата в неделя в Разград ще имат тая възможност :wink: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=46316

Darius
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Darius » Пет 11 май 2007 22:40

Сравнявайте равностойни коли,ето как?http://www.zeperfs.com/duel173-646.htm
И си направете още опити,поне е на базата на технически харектеристики,а не на лична преценка,неадекватна в повечето случеи....

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 11 май 2007 22:57

Darius написа:Сравнявайте равностойни коли,ето как?http://www.zeperfs.com/duel173-646.htm
И си направете още опити,поне е на базата на технически харектеристики,а не на лична преценка,неадекватна в повечето случеи....
А това сравнение твоето на равностойни коли ли е?Едната е с 10кс повече и е по лека :wink:

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Re: СИВИК vs ГТИ

Мнениеот snoopgod » Нед 13 май 2007 2:55

cash_money написа:Аз имам СИВИК 90hp, имам и КР 139hp.Ако трябва да правим сравнение GTI 112hp и 90hp на ХОНДА то хонда БИЕ казвам го от 2 годишен личен опит "
МИР!!!

аз пък "без опит" ти кавам че хондата няма шанс :wink:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Re: СИВИК vs ГТИ

Мнениеот driver » Нед 13 май 2007 10:39

snoopgod написа:
cash_money написа:Аз имам СИВИК 90hp, имам и КР 139hp.Ако трябва да правим сравнение GTI 112hp и 90hp на ХОНДА то хонда БИЕ казвам го от 2 годишен личен опит "
МИР!!!

аз пък "без опит" ти кавам че хондата няма шанс :wink:

Aз пък "с опит" му казвам, че Хондата няма никакъв шанс!
Дърпал съм стария ми Голф 3 GTI - 115 на ГАЗ с такава Хонда и резултата беше разгромен за Хондата! А пък от Golf 2 GTI просто не ми се мисли!!!

Мисля, че спора вече напълно безмислен и трябва да има катанец! :lock:

Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Нед 13 май 2007 18:37

абе незнам за 90 коня ма купето ми 6-та 1.6 16в - 105 коня без в-тек бие и голф3 гти и голф 2 гти
и саответно падам от голф 3 гти 16в

аиде мир по темата :D

п.п.
"всеки си има вкус казала жабата и си облизала задника"

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 13 май 2007 19:02

dimy написа:абе незнам за 90 коня ма купето ми 6-та 1.6 16в - 105 коня без в-тек бие и голф3 гти и голф 2 гти
и саответно падам от голф 3 гти 16в

аиде мир по темата :D

п.п.
"всеки си има вкус казала жабата и си облизала задника"

нищо лично пич.. обаче жабата ще види бая зор да ти кажа..

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 13 май 2007 19:42

Ай стига с тия вечни спорове бе има си заводски данни погледнете и тогава пишете Хонда Сивик 1.4 90кс. да бие малкото GTI на МК2 :lol: Знам приказката че нашо лошо няма,имам в предвид собствениците на хонда ама тези спорове тук са безмислени,просто погледнете някой каталог и ще си отговорите сами кое как защо.Все пак тези които са дали тези данни са на светлинни години преди нас така че колкото и да си чешем езиците просто няма смисъл :wink:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 13 май 2007 20:57

Много зехте да спорите вече и накрая ще има скарани.....за да всички доволни ето нещо:Хондата си е джапанка.Голфа си е трактор. Ама нали знаете.....нащо лайно мирише на теменужки...тъй че колкото и да се сравняват хонда и ФВ до това коя е по-добра наистина няма да с разбере:lock:

Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Нед 13 май 2007 21:04

rusiq_24 написа:Ай стига с тия вечни спорове бе има си заводски данни погледнете и тогава пишете Хонда Сивик 1.4 90кс. да бие малкото GTI на МК2 :lol: Знам приказката че нашо лошо няма,имам в предвид собствениците на хонда ама тези спорове тук са безмислени,просто погледнете някой каталог и ще си отговорите сами кое как защо.Все пак тези които са дали тези данни са на светлинни години преди нас така че колкото и да си чешем езиците просто няма смисъл :wink:

не става въпрос за 1.4 , а за 1.5 - по стария модел , по мое наблюдение старите са по пъргави .

аз имам и хеч 1.4-90 коня по католог разликата е малка с купето 1.6 -105 коня , но на практика като се кача от едната на другата малката ми се струва куц кон и съм на 100% , че няма да бие гтй на голф става въпрос за сток :wink:

п.п. аз не споря безмислено :) действително има голфове дето бият някой модели на хонда и обратното , неможе всички модификаций да са самолети :wink: и двете коли си имат + (-

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”