Как да си вържа музиката на Голфа ми

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
BORIS88
Автомобил:
Двигател:

Как да си вържа музиката на Голфа ми

Мнениеот BORIS88 » Нед 13 май 2007 15:45

Здравейте колеги ! Имам Голф 2-ka и искам да си вържа две елипси отзад на кората както и събуфер и усилвател към ЦД-то . Проблема е там че още не съм чат с кабелите незнам кой за какво служи и къде да го вържа :?:
Ще съм ви много благодарен ако споделите всякаква информация по темата било то линкове със схеми снимки и указания (за предпочитане от БГ сайтове ако не и английски става) или вашият собствен опит . Искам аз да си ги правя 8) Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Нед 13 май 2007 15:54

колега,към касетофона,към който ше ги връзваш нямаш ли неква книжка????? ако имаш в нея требе да пише сичко ,кое как се връзва и т.н. :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 13 май 2007 17:44

трябва да се прекара захранване от акумулатора до усилвателя, задължително се слага предпазител близо до акумулатора.проводника трябва да е поне 6 квадрата със силиконова изолация.прекарва се само плюса от акумулатора, минуса се свързва от багажника (например на болта на колана).за минусовият кабел изискванията са същите, поне 6 квадрата и силиконова изолация.от касетофона трябва се прекарат чинчове ( сигнала от касетофона до усилвателя) и плюс за свързване на remote на усилвателя.добре е захранващият кабел и чинчовете да не минават по един и същи праг, защото може да се получи брум.остава само свързването на усилвателя към колоните и тубата.продават готови комплекти кабели, предпазител и кабелни обувки, цена от 30 лв.

Изображение

една примерна схема за свързване на усилвател, направих я на бързо така че може и да съм пропуснал нещо, извинявам се за лошия вид. :oops:

Последна промяна от IvanMan на Нед 13 май 2007 18:28, променено общо 3 пъти.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 13 май 2007 17:50

Ето един много хубав сайт за начинаещи,НО на английски.Например в секция Speakers отдясно има меню с инструкции и съвети за монтаж,има дори и видео и т.н.

http://www.crutchfieldadvisor.com/S-dDA ... enter/car/

BORIS88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORIS88 » Нед 13 май 2007 20:30

tskostov написа:колега,към касетофона,към който ше ги връзваш нямаш ли неква книжка????? ако имаш в нея требе да пише сичко ,кое как се връзва и т.н. :)

е пи4 то не е само касетофона все пак въпроса ми е като цяло този комплект , който съм описал 8)

BORIS88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORIS88 » Нед 13 май 2007 20:44

Благодаря на колегите handycam и andro_ за отделеното време и бързите
отговори :o искам само да ви питам ако сте 4ували за някаква програмка която ис4ислява според ин4овете на събуфера колко литра обем трябва да бъде тубата щото още не съм си взел . А ина4е събуфера ми е 15" - ка , та можете и да ми препоръ4ате някъв размер 6е е супер :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 13 май 2007 20:54

Програмка незнам ама има някъде една тема пак в същия раздел дето имаше формули спрямо инчовете каква да е тубата.Потърси евентуално ако още е някъде тук да я погледнеш.
Успех!
Иначе по повод свързването личния ми съвет е ако си решил сам да си правиш кабелите (конкретизирам за чинчовете) задължително си вземи метални чинчове и пускай микрофонен кабел (има много качествен в Динакорд макар че се води за китари).Страшно качествен и е смятан да няма смущеня от външни източници (лично съм го ползвал известно време в работата и е много хубав).
Хубаво е да сложиш още едно нещо което колегите са изпуснали - кондензатор отзад при усилвателя.Идеята е следната - при удър от много як бас тока, който усилвателя харчи е страшно голям и се случва да загасне поради недостиг на напрежение.Затова продават специални кондензатори (не че трябва да е специален ама по магазините за електронни компоненти няма да намериш с толкова голяма стойност) които са за не много високо напрежение ама с много голяма стойност (да кажем 50-60 милифарада) за да поема големите разлики в консумацията.
Връзва се паралелно на захранващите клеми на усилвателя (спази си + и - на кондензатора щото иначе получаваш голяма лошо миришеща бомба която гръмва при пускане и оплисква всичко с електролит).
Успех!

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 13 май 2007 21:08

BORIS88 написа:Благодаря на колегите handycam и andro_ за отделеното време и бързите
отговори :o искам само да ви питам ако сте 4ували за някаква програмка която ис4ислява според ин4овете на събуфера колко литра обем трябва да бъде тубата щото още не съм си взел . А ина4е събуфера ми е 15" - ка , та можете и да ми препоръ4ате някъв размер 6е е супер :D

прогарамата се казва BassBoxPro

BORIS88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORIS88 » Нед 13 май 2007 22:09

Благодаря ви пи4ове ама много :o сигурен съм 4е от цялата тази работа ще излезе много готина музика така да се каже :D пожелавам и на вси4ки вас успех и вашите на4инания

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”