Въпрос за зимни гуми и т.н.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за зимни гуми и т.н.
Значи, колеги, и аз най-сетне стъпих на здраво- купих пасат В4-Вариант,1996г. Обаче е с нови зимни гуми.Въпроса ми е, тъй като колата е тежичка и те са си яко натиснати,дали ще се спандарльосат бърже /за един сезон/ в жегата.Не ми се дават още кинти за преобуване , щото до момента съм се набутал 5+2 бимбирици и не ми се вкарват още.С други думи- колко летни километри могат да изкарат нови зимни гуми Дънлоп 14'' при кротко каране -без да квичат у завоите.
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
Вариантите са два:
1. Копуваш СЕГА летни гуми и ги сменяш - примерно 100 лв. Следваща покупка - след 3 години. (100лв общо.)
2. Караш с зимните и наесен си купуваш нови зимни гуми - примерно 120 лв. и така преди всяка зима (360 лв.)
Ако нямаш парите по-добре вземи заем - и при 50% лихва ще ти излезе по-евтино
П.С. Колкото са по-маркови зимните гуми толкова по-бързо се изтъркват при сухо и топло време. Имам опит с служебни зимни гуми на Мишелин - при 15 градуса просто ги виждах как се трият всеки ден.
1. Копуваш СЕГА летни гуми и ги сменяш - примерно 100 лв. Следваща покупка - след 3 години. (100лв общо.)
2. Караш с зимните и наесен си купуваш нови зимни гуми - примерно 120 лв. и така преди всяка зима (360 лв.)

Ако нямаш парите по-добре вземи заем - и при 50% лихва ще ти излезе по-евтино

П.С. Колкото са по-маркови зимните гуми толкова по-бързо се изтъркват при сухо и топло време. Имам опит с служебни зимни гуми на Мишелин - при 15 градуса просто ги виждах как се трият всеки ден.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не карай със зимни в жегата! Не само че ще ги изтъркаш тотално, но може и да се пребиеш - в горещо време изобщо не държат - размазват се по асфалта. Ако не ти се купува цял комплект летни (действително след покупка на кола човек е често доста олекнал финансово
), вземи 2-ра ръка - поне да изкараш лятото.

- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки че съм по-дърт от повечето от вас ,очаквах някой с пасат да каже ,че дявола не е толкова черен /като зимните гуми през летото/,и че това - летни - зимни,си е малко манящина ,щото едно време немаше ''таквия глезотии''и размазаните по асфалта беха по-малко.Сега ,обаче ,не ми оставихте и грам надежда да се прайм на улаф - посред уето да маам със зимнически цървули, и още утре ставам и отивам да земем некои галоши/4бр.-''уетни''/ .
Благодарен съм ви искрено за проявената съпричастност и разбиране !!!
Благодарен съм ви искрено за проявената съпричастност и разбиране !!!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Аре еди запален с Пасат да ти каже СВАЛЯЙ и слагай летни та независимо каквиса ако искаш и втора ръка ако немаш парици,но този Дънлоп с който казваш че си че дори бил доста читав зимата ше ти струва некъде по около 150-160 лв. на бройка,така че не бъди скъп на триците и евтин на брашното както се гласи в една поговорка.Главната разлика между зимната и летната гума е главно в каучука-зимната е с по-мек и на тези горещини на асфалта ще замине много бързо и втора разлика е шарката.Сам решевай