Прецакана боя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Прецакана боя

Мнениеот Виктор » Нед 13 май 2007 23:04

Здравейте, от два месеца съм във форума и дойде момента и аз да питам.
Скоро боядисвах едни железа естествено далече от колата но се оказа, че вятъра ми е изиграл кофти номер и сега едната страна на мойто GTI е на малки червени пръски с големина на точката в края на това изречение.За съжаление са много и придават кофти отенък на иначе хубавия черен металик :cry:
Искам да попитам с какво мога да махна тези точици.Опитах на места с коресели и спирт но така прецаквам лака и голфа ще стане черен мат...
Надявам се че имате по-добри идеи... :roll:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Прецакана боя

Мнениеот kokovas » Нед 13 май 2007 23:14

Bate Viktor написа:Здравейте, от два месеца съм във форума и дойде момента и аз да питам.
Скоро боядисвах едни железа естествено далече от колата но се оказа, че вятъра ми е изиграл кофти номер и сега едната страна на мойто GTI е на малки червени пръски с големина на точката в края на това изречение.За съжаление са много и придават кофти отенък на иначе хубавия черен металик :cry:
Искам да попитам с какво мога да махна тези точици.Опитах на места с коресели и спирт но така прецаквам лака и голфа ще стане черен мат...
Надявам се че имате по-добри идеи... :roll:

според мен,единият вариянт е да пробваш със шлайф паста...и ако това не помогне,явно ще се наложи пребоядисване на детайла.....но не да се шлайфа до метал,просто да се матира боята и да се пръсне отгоре...

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Нед 13 май 2007 23:20

колега, с паста трябва да стане :wink: преди пастата може и да се наложи да се мине с водна шкуртка, но после с пастата пак ще лъсне :wink: закарай я на някоя автомивка и ще я оправят :D успех

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 14 май 2007 6:14

С каква боя си боядисвал железата?За целта има пасти,които вършат чудеса.Ако не стане с паста в краен случай много леко и повърхностно матираш на ръка с водна шкурка 1500,като постоянно поливаш с вода и след това със шлайф-паста пак обилно с вода.(може и на ръка,ама щом е цялата страна по-добре с машина).Не задържай машината дълго време на едно място,защото ще прегрееш лака и ще се набръчка!После веднага закарай колата на автомивка,тъй като машината пръска навсякъде и пастата се маха много трудно ако престои,особено от пластмасовите брони и лайсни. Не я оправяй сам ако не си го правил и друг път!

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 14 май 2007 12:36

С червена (някакъв спрей). Опитах се да снимам за да видите обаче то е все едно снимам огледало а апарата неще да фокусира боята ами снима отраженито :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 12:43

Bate Viktor написа:С червена (някакъв спрей). Опитах се да снимам за да видите обаче то е все едно снимам огледало а апарата неще да фокусира боята ами снима отраженито :roll:

колегите питат дали боята е алкидна, нитроцелулозна или акрилна....ако е като последните две,....а щом е спрей е много вероятно!!!паста няма да помогне.....пребоядисване

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 14 май 2007 12:53

Е съжалявам не съм бояджия и от бои не разбирам иначе нямаше да питам...
Инересното е че тогава колата беше мръсна а тва което е навял вятъра се е хванало...лено се маха със спирт обаче според мен матира (може и да си внушавам) ако го махна със спирт и после я пастирам дали ще си личи?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 12:56

Bate Viktor написа:Инересното е че тогава колата беше мръсна а тва което е навял вятъра се е хванало...лено се маха със спирт обаче според мен матира (може и да си внушавам) ако го махна със спирт и после я пастирам дали ще си личи?

ЕЕЕЕЕЕ ами какво се притесняваш тогава бе човек.....значи боята въобще не е хванала...под нея има вероятно фин маслен слой,който се отмива със спирта и боята пада.....иначе няма как да се разтвори от спирта боя за желязо......паста ще ти свърши идеална работа.....имаш късмет!

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 14 май 2007 17:22

Много матира човек и се драска с квото и парцалче да го търкам... ше опитам да измисля нещо друго :stll think:
Благодаря все пак за предложенията :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 май 2007 17:41

Bate Viktor написа:Много матира човек и се драска с квото и парцалче да го търкам... ше опитам да измисля нещо друго :stll think:
Благодаря все пак за предложенията :wink:

Каква е тая боя на тая кола ,та така се матира и драска от един спирт ???
Като сменях стъклото на голфа тиксото дето фиксираше новото стъкло седя 2 дни и го пече слънцето и после няма да ти казвам как се сваляше-половината си остана по боята! И настана едно търкане с спирт,нафта и пластмасовата стъргалка за стъклата,голям зор видях докато го махна но на боята нищо и нямаше,та се чудя с каква боя е боядисана твоята кола ??

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 14 май 2007 18:08

Спирта няма никакъв шанс пред боята на колата - тоест със спирта не можеш да и навредиш по никакъв начин.Освен ако не е рисувано с водни боички или с перманентен маркер.Майтапа на страна ако това което си сторил на Голфа пада със спирт чисти смело после на автомивка и няма да видиш нищо след това.Най много да се наложи полирпаста но едва ли.Корселина - ако лаковобояджийското покритие е оргинално също няма шанс да го разтвори.Но все пак корселина е доста агресивен и не го препоръчвам.
Късмет и успех

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 14 май 2007 20:16

Шлайф паста фина....ако е металик пастата е друга ако е акрил е друга.....аз от 10 дни махам метални частици от аглошлайф по тавана...... :twisted: яко търкане и това е първо спирт,бензин ако не стане кореселин внимателно защото разтваря и накрая фин шлайф паста а не вакса и си перфектен ако капките се окажат чак толкова корави което не ми се вярва може с водна шкурка но 2000-6000 и много вода после с шлайф паста фино

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пон 14 май 2007 20:24

Ееее за бензина не се бях сетил евала колега!!!!!!!Утре ше пробвам :D
Stivi утре ше я снимам там където търках със спирт не знам обаче колко добре ше излезне на снимката...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 14 май 2007 20:34

аве от няколко снимки няма лошо.По-добре покажи да видим какви си ги надробил :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 14 май 2007 21:41

Адаш давай с пастата направо :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”