Случка с антифриза

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 14 май 2007 11:37

reinhard написа:Съгласен съм с вас колеги.Маркучите са си нормално твърди но не прекалено.Снощи бях заложил вестници под целия двигателен отсек - сутринта нищо не беше спаднало нивото на течността карах- всичко нормално.Стриктно следя температурата и нивото.Гледах от всякъде за теч -не и не.Налягане има нормално
    Значи явно си сипал повечко течност и затова е избила от някоя скоба, но все пак продължавай да следиш за теч още някой ден :wink:

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: Случка с антифриза

Мнениеот astragt » Пон 14 май 2007 11:44

reinhard написа:Днес пътувайки към София спрях на Ябланица за почивка.Отидох да си взема кафе,върнах се при колата и седнах да бордюра.Бяха минали около 10 минути откак я бях парикал и започна да тече антифриз откъм радиатора.Започнах да го разглеждам - реших ,че е спукан.За около 2-3 минути изтече около литър антифриз и спря.Погледнах в казанчето-нивото си беше нормално - между минимума и максимума.Реших да тръгна пък да видя какво ще стане като следя температурата(първо я запалих но под налягане също не течеше).Стигнах в София с перфектна работа на двигателя и перфектна температура.Гледах я още отдолу нито капка.Та въпроса ми е има ли някъде отдолу клапан да изпуска при по-високо налягане или да започна да я преглеждам.

П.С поне видях антифриза ,че е бистър като сълза :D

А да имаш климатик и да си го ползвал? Да не е конденз, ама чак пък около литър е абсурдно...

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 14 май 2007 11:51

astragt написа:
reinhard написа:Днес пътувайки към София спрях на Ябланица за почивка.Отидох да си взема кафе,върнах се при колата и седнах да бордюра.Бяха минали около 10 минути откак я бях парикал и започна да тече антифриз откъм радиатора.Започнах да го разглеждам - реших ,че е спукан.За около 2-3 минути изтече около литър антифриз и спря.Погледнах в казанчето-нивото си беше нормално - между минимума и максимума.Реших да тръгна пък да видя какво ще стане като следя температурата(първо я запалих но под налягане също не течеше).Стигнах в София с перфектна работа на двигателя и перфектна температура.Гледах я още отдолу нито капка.Та въпроса ми е има ли някъде отдолу клапан да изпуска при по-високо налягане или да започна да я преглеждам.

А да имаш климатик и да си го ползвал? Да не е конденз, ама чак пък около литър е абсурдно...
Нямам климатик.То е нормално нещо отнякъде да избие -случва се.Мен ме озадачи че изби след около 10 минути след като е спряна колата

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 11:56

reinhard написа:
astragt написа:
Възможно е да е текло по малко ида се е събрало в някоя ниша...при спирането събраното количество изтича.изведнъж...пак ти казвам огледай внимателно за незабележим на пръв поглед теч....и не виждам как ще ти стои нивото нивото в казанчето същото??? мистерия някаква!

Нямам климатик.То е нормално нещо отнякъде да избие -случва се.Мен ме озадачи че изби след около 10 минути след като е спряна колата

Въможно е да си имал малък теч който да е събрал течноста в някоя ниша...при спиране течността изтича изведнъж...
Огледай все пък за "незабележими" течове и обезателно на канал!
И как ще изтече литър пък течността в казанчето не мръдва???Мистерия някаква???! :shock

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 14 май 2007 12:02

Виж със сигурност е мръднала но е в норма.Ако съм долял повече преди да тръгна не е мистерия

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 12:30

reinhard написа:Виж със сигурност е мръднала но е в норма.Ако съм долял повече преди да тръгна не е мистерия

Абе човеко ти си компетентен технически.....не си от вчера...как не си забелязъл дали си долял повече?????!Ами аз две неща следя много стриктно ....нивото на антифриза(защото съм с газово ,пък и колата не е първа младост.....невидими течове и т.н.) и нивото на маслото...
Хайде пиши като откриеш проблема!!!!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 14 май 2007 12:35

Ами преди да тръгна си беше в нормата пргледах и реших да досипя малко дейонозирана вода -стана малко под максимума и това е.Като разбера какво е ще пиша

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”