Прегрял двигател и последствия от това

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rat_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rat_bg » Пон 14 май 2007 17:07

Днес закарах колата в сервиз Стратос ( кръстовището на Ботев и Сливница; скъпо взимат но досега сами вършили добра работа), като им обясних подробно за проблема.
Обадиха ми се и казаха че засега не виждат никакъв проблем и ми казаха да наблюдавам колата. Незнам дали са мерили нещо но според тях засега проблем нямало...
За съжаление това не ми решава съвсем проблема, защото по принцип съм доста предпазлив що се отнася до състоянието на колата ми(закъсвах скоро на пътя и излиза доста скъпо :) ).

Засега идеята ми е да я покарам няколко дена и ако няма проблем, си какрам колата в родния ми град, където имам човек който може да ми я ремонтира (и е по-евтино).Мисля да сменя гарнитурата (и каквото още каже) за всеки случай.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 14 май 2007 20:01

Карай си колата и не бери грижа.....гарнитура се сменя ако се налага ....ако няма проблем невиждам причина....гарнитурата винаги можеш да смениш когато решиш.....покарай и ще си проличи !!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 15 май 2007 11:42

rat_bg написа:Днес закарах колата в сервиз Стратос ( кръстовището на Ботев и Сливница; скъпо взимат но досега сами вършили добра работа), като им обясних подробно за проблема.
Обадиха ми се и казаха че засега не виждат никакъв проблем и ми казаха да наблюдавам колата. Незнам дали са мерили нещо но според тях засега проблем нямало...
За съжаление това не ми решава съвсем проблема, защото по принцип съм доста предпазлив що се отнася до състоянието на колата ми(закъсвах скоро на пътя и излиза доста скъпо :) ).

Засега идеята ми е да я покарам няколко дена и ако няма проблем, си какрам колата в родния ми град, където имам човек който може да ми я ремонтира (и е по-евтино).Мисля да сменя гарнитурата (и каквото още каже) за всеки случай.

как така нищо не са измерили.....а какво са и правили???
Измери все пак компресия и налягане на маслото,провери дали не харчи антифриз или не смесва антифриза с маслото,ако не ти повиши рязко разхода на маслото от спичане на гумичките(но тогава ще имаш характерно сутрешно изпушване )...... си карай спокойно ако всичко е наред.....не пипай глава - ей така профилактично...рискувш да не случиш на майстор и тогава лошо....без нужда проблеми!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”