Полицията с нова техника.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 15 май 2007 6:03

faint написа:е т'ва означава ли, че остават незасечени от радар-детекторите (които впрочем засичат Хамериканските радари..?)

Аз имам радардетектор и той засече сигнала на полицейския радар,макар,че е старичък вече.

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Вто 15 май 2007 7:17

От една страна е хубаво,защото ще се намалят рацерските прояви по пътищата и ще може да се пътува по-спокойно,но пък ако те засече тва чудо нЕма отърване...ни с поткуп - ни с нищо... :roll:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 15 май 2007 7:33

Така трябва да е!!!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 15 май 2007 7:40

Jogo_1 написа:Лоша работа.
не е лоша работа според мене щото тия фишове за тва се плащат.По-модерна техника ==> по-активна работа от тяхна страна.А не само да дъвчат по цял ден и да пият кафенце.Сега е ред да се подменят светофарите , да се сложат камери на "рисковите" кръстовища и т.н.накрая но не на последно място да се обърне внимание на пътищата....Щото така е документирано че някой е бил в нарушение....а от нарушението идва опасност за него и останалите и от там катастрофите.За точка 7 от правилника не обиждам никой:Вчера в СТЗ 2ма шофери от Хонда клуба си профучаха покрай даскало ..... точно се заглеждам и единия спира рязко....след което(нямам а явно и той е нямал видимост от спрелия край пътя бус който зарежда стока)едно дете претича пред колата и се скри зад оградата........на всичко отгоре се чу от колата...."Ей келеш внимавай как пресичаш" и гумите пак засвириха....ама никой не изкоментира как е карал и с каква скорост този "уличен състезател".

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Вто 15 май 2007 7:41

chy написа:Верно лоша работа.
Чух че има и такива цивилни коли,вярно ли е?
има друже аз имам няколко клипчета :D :D :D :D :D Ама и тях могат да ги трият.Стига да не е нещо кой знае какво са Склонни да го изтрият.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 15 май 2007 9:26

.:Stef4o:. написа:От една страна е хубаво,защото ще се намалят рацерските прояви по пътищата и ще може да се пътува по-спокойно,но пък ако те засече тва чудо нЕма отърване...ни с поткуп - ни с нищо... :roll:

20 лв е тарифата и записа бива в миг истрит ;)
тив дето си безчинстват и си плащат ще продължават за огромно съжаление

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Вто 15 май 2007 9:45

One написа:
.:Stef4o:. написа:От една страна е хубаво,защото ще се намалят рацерските прояви по пътищата и ще може да се пътува по-спокойно,но пък ако те засече тва чудо нЕма отърване...ни с поткуп - ни с нищо... :roll:

20 лв е тарифата и записа бива в миг истрит ;)
тив дето си безчинстват и си плащат ще продължават за огромно съжаление

Щом може да се трие ,значи е изгубена кауза...нищо няма да се промени... :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 15 май 2007 10:46

Трябва да се направят така че да не може да си трие записа :roll: и корупцията е до там :lol:

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 15 май 2007 11:12

много ясно, че ще ги наказват. те винаги са ги наказвали... с по 20-50 лв на ръка Дори когато не са виновни, като ги спрат. пак си плащат

Дали е така.. един приятел ми разправя миналото лято в Несебър ..
Вика спират куките един черен джип .. спира джипа , спират още 2 коли зад него .. слиза Боса , слизат и още две - три от 'приятелките' му с дебелите вратове и .. бой. Може и да се отърват с 50 лв, но рядко ги спират за да им се наложи да плащат ...

И аз съм ЗА въвеждането на по нова техника, на цивилни ченгета и да не се трият записите ... Който е ходил в Швейцария предполагам е забелязал, че там се кара със 'затворени очи' .... всеки те пази, няма кой да кара над ограничението, освем ако не си някой изперкал чужденец и не искаш да ти вземат колата или да плащат 3 години глобата си..

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Вто 15 май 2007 11:19

Аз съм чувал че в Швейцария те изкарват от колата и я преравят за антирадарни устройства и при наличие на такова глобите са хиляди франка.

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Вто 15 май 2007 11:20

един приятел бачка във фирмата която прави тая техника за кукуте...комповете са супер мощни и наистина записват всичко което си изкат на филче , но лошото е че все още нямат централизирана система за проверка..могат да те засекат и да те спрат..но не знаят какъв си що си...както е в патрулките в USA например. В момента се работи над вариант при запис на нарушение , данните за него + филма да се препращат към следващия патрул по маршрута на нарушителя. Това ще стане най вероятно с мобилна комуникация .. но все още се разработва де :) ...ама ще доиде времето и тарикатите с бързи коли да не могат да се измъкнат :)

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Вто 15 май 2007 12:59

BECK0 написа:
Може и да се отърват с 50 лв, но рядко ги спират за да им се наложи да плащат ...

....Който е ходил в Швейцария предполагам е забелязал, че там се кара със 'затворени очи' .... всеки те пази, няма кой да кара над ограничението, освем ако не си някой изперкал чужденец и не искаш да ти вземат колата или да плащат 3 години глобата си..

Прав е колегата - мене кумът ми кара Инфинити с американска регистрация Невада ли кво беше.......и .... не го спират изобщо, много-много рядко.....направо си ги е страх явно да го спират....

А за Швейцария си е горе-долу така...местните карат даже и по-бавно от ограничението.....аз края на март месец ходих, влизаме от Италия, караме доста бързичко и ни спряха едни брадати полицаи на границата точно, то едни завои и не можеш да разбереш къде свършва Италия и къде почва Швайца ....провериха ни всички документи и ни пуснаха с предупреждението че пътят е планински и не е редно да караме с висока скорост.....

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 15 май 2007 13:55

Абе незнам дали това е добро или лошо за рацерите по нашите пътища,но е много лошо това че по принцип (не че няма изключения) българските шофьори неразбират от добро,та се налага компетентните органи да действат по по-кофти начин та да се вразумят шофьорите-било с парични глоби,било с отнемане на контролни точки.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 15 май 2007 14:15

Абе при по голямо нарушение (не превишаване на скороста) .. примерно с над 2 промила алкохол да конфискуват автомобила.. да видим дали ще 'пият карали' ... ще се возят на кобилата на село :048:

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Вто 15 май 2007 18:22

абе момчета - къде в закона е упоменато че могат да използват тези камери , имат ли сертифициране и калибрация а? кой ги е въвел и с коя заповед?не се ли понарушеват правата на човека иска ли се съгласие от водача а? а когато този акт влезе в съд какво правим ?

що се касае за модернизацията в кат - съгласен съм че е необходима, но според мен е по-необходимо да въведат по-сериозен контрол на процеса на издаване на шофъорски книжки - не може да ги дават на хора които не са минали 1 метър на задна ....
аре със здраве

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”