! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 09 май 2007 22:16

:офф
Не само че ни четат, ами дори имаме и последователи.
1
2

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 10 май 2007 6:27

vaalentin70 написа:...
И знаете ли какъв беше одговора-"Неискам сина ми да вижда как една лада ме издухва"
Няма да коментирам..само ще добавя,че голфа имаше стикер на VW-клуб.

К'во да кажа ... думите са безсилни ...
Не е лесно да си прост и да ти личи. Ако не ти личи не е толкова трудно. А синът ще стане като баща си ...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 10 май 2007 8:01

myrshavija написа:...Не е лесно да си прост и да ти личи. Ако не ти личи не е толкова трудно...

Хайде още малко :офф
Напротив, простотията е много трудно (да не кажа невъзможно) да се скрие. Също като кашлицата, и любовта ...

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 10 май 2007 8:19

Специални поздрави отправям към онези, които не изчакват колоната, спряла на регулиран ляв завой, а блокират трамвайни линии или гордо минават отдясно и блокират платното за направо... като ей тази кака (жалко, че е Голф...) например..

Изображение

Също искам да поздравя и онези, които нямат съвсем ясна идея за това що е светофар, що е то престрояване и платна за движение:
Изображение

в тоя конкретен случай пичът с реното (нищо лично срещу марката) беше тръгнал да доказва на всички какъв велик шофьор с каква страхотна бегачка е.....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 10 май 2007 19:39

Много поздрави на майките, на тъпите таксиджии и другия път като решат да ме засичат, и да ми спират най-нагло челно срещу мене, в платното ми, скачайки на бой отгоре на всичкото. Като и когато спират по средта на улица при натоварено движение и направят задръстване. ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ГИ ЧАКАМ САМО ДА ТРЪГНАТ ДА СЛИЗАТ ОТ КОЛАТА, ЗА ДА МЕ БИЯТ И ГИ РАЗМАЖА ВЪВ ВРАТИТЕ НА СКАПАНОТО ИМ ТАКСИ С 3 ТОНА ТОВАР :!: :twisted: :evil: :x Толкова ме прищат всеки ден, че ми идва да обърна някой по таван с един челен удар както нагло си маневрират. Да не се чудят после що ги колят като пилета, да блокират София и да реват. :twisted: Имам чуството, че от тия по-глупави шофьори няма в цял свят.... Обикалят улиците като безпризорни пумияри без цел и посока,гледат кой да засекат и с кой да се напсуват, щото явно само това имат в бедния си селски речник. :twisted: :evil:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 15 май 2007 12:51

Аз с малко закъснение да опиша на какво бях непряк свидетел:
В неделя (13 май) от околовръстното слизам по цариградско шосе, в посока младост. Точно срещу техномаркет пред мен се спира малко по-рязко и всички, абсолютно всички се натискат за най-дясната лента, викам си явно е станало нещо. Съответно стана някакво задръстване, но се придвижвахме лека полека. Накрая идва и моя ред, при което ми се открива следната гледка:
Някакво ситроен-че май беше, мъничко, по-стар модел май беше, защото беше ръбесто, отзад смачкано до неузнаваемост, отпред малко по-малко, и минавам бавно покрай него, при което виждам на шофьорската седалка някакво момче седи, оглежда се, явно в шок, но му нямаше почти нищо. До него едно момиче, по лицето й течеше кръв, но беше горе-долу добре. На задната седалка обаче имаше човек в безсъзнание.. Не успях да огледам по-обстойно, защото задържах колоната, но около тях явно току що беше пристигнал един охранител от техномаркет, говореше по радиостанцията нещо, говореше с някой друг, че "...оня с вектрата избягал, ама камерите трябва да са го снимали...". Срещу ситроен-чето имаше някаква друга кола, на която май само багажника беше леко смачкан, но хората бяха добре. От дясно бяха наспирали 7-8 коли, явно да помогнат ако могат.
При тази гледка се шокирах, съответно помислих дали да спра, но се сетих, че нито съм изкарал курс по първа помощ (когато си взех книжка през 2002 нямаше нищо подобно като задължение), нито имах аптечка (придобих се с голф-чето преди 2-3 дни и още не съм купил). В крайна сметка не можах да взема решение и продължих, после мислих докато се прибрах и не знам това ли беше правилното.
На прибиране чух сирени и мернах 1-2 линейки, та ми стана малко по-леко, защото не се сетих и да звънна на бърза помощ.
Вашето мнение какво е - правилно ли съм постъпил, или съм избягал като някой страхливец?
Да, не ми е приятно да гледам кървища, но ако можах да помогна на някой нямаше да ми пука въобще.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 май 2007 15:54

ISRalien написа:...

Ако е имало хора, които са спрели да помогнат е ОК, но е много гадно да видиш някой катастрофирал до пътя и никой не спира да му помогне...

В петък срещу събота пътувах за Турция и малко преди Свиленград от дясната страна на пътя строят магистрала. Съответно са изкопали изкоп, успореден на асфалта и 3 метра дълбок и равен. Изкопът е дълъг километри. Най-дясната лента има знаци да караш по-вляво.

Беше около 3:20 - нощ. Минаваме и гледаме в дясно в изкопа - кола. Фаровете светят. Хора няма. Колата беше лада седмица червена.

Подминахме я, както и колоната от коли пред нас. Но се върнахме.

Оказа се, че пред колата лежи човек. Пада от платното в изкопа и изпада през предния прозорец пред колата.

Нямаше как да се слезе, защото стената на изкопа стръмна. Позаобиколихме по-надолу, там беше по-полегато и слязохме.

Обадихме се на 166 и 150. Дойдоха след 20ина минути полицаите и след още 15 бърза помощ.

Оня келеш, водачът на ладата беше доста пиян. Чичка на 45 г. някъде.

Бърза помощ спря горе на платното, извади носилката и установи че няма как да го изкарат от там. Единият даже каза - да го изкарат, тогава ще му дадем първа помощ :evil: Дееба кретените. Искаха пожарната да викат да го изкарат от изкопа :!: Взехме носилката и го изнесохме горе до линейката. Ония си чоплеха в носа.

Качиха го в линейката и ние си заминахме, защото път ни чакаше.

Всичко е до късмет. Кой ще те види и дали ще ти помогне... Щото ако не бяхме ние там, бърза помощ щяха да чакат пожарна, защото ги мързи да ходят 70-80 метра пеша! А бяха 2 линейки - 6 човека! :evil: Затова им плащаме данъци! Да си бъркат по дупките.

Потребителски аватар
Thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отворени цигани с Golf III С 5957

Мнениеот Thunder » Вто 15 май 2007 15:58

Незнам какъв трябва да си за да ги правиш тия работи,ама няма нищо. Та става въпрос за това, че ме мина в едно село с 160км. Вишнев голф III комби с регистрация С 5957 незнам другите две букви с затъмнени прозорци, и после намали на 20км/ч и не ми дава да го мина.Накрая сви в една уличка и ми показват среден пръст.А аз бях само с приятелката си иначе щях да ги последвам евентуално ако бях с пълна кола момчета.Направо някой път се шашкам какви водачи има по пътя.

Потребителски аватар
tihomir_hadjiev
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот tihomir_hadjiev » Сря 16 май 2007 6:52

В неделя вечерта пътувам от софия за хасково и в далечината виждам аварийни. Викам си, че нещо е станало. Когато се приближих гледам една кола на аварийни светлини се движи сама. Тва се случва около 00:00 часа пълен мрак. Помислих че най вероятно я бута някой обаче не се вижда. Когато съвсем приближих в последния момент видях шофьорската врата отворена и един човек бута колата. Малко остана да го отпраша заедно с вратата. Спрях веднага свършил му бензинът. Закачих го и го издърпах до най близката бензиностанция която беше на около 10 км. Той бутал най малко 4-5 км никой не спрял да му помогне. Ако ми се случи и на мен? Ама много малко хора си задават въпроса по дяволите!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 май 2007 20:15

vaalentin70 написа:Нека и аз разкажа една случка.
Място-Аспаруховият мост във Варна,изхода за кв.Аспарухово-любимо място на КАТ.

И знаете ли какъв беше одговора-"Неискам сина ми да вижда как една лада ме издухва"
Няма да коментирам..само ще добавя,че голфа имаше стикер на VW-клуб.

Дай номер и цвят на колата. признавам си , че не съм аз. На моста може и с 180 , ама точно там съм примерен ,както и до табелата край на Варна.
Във всеки случай не е от редовните на сбирките. Смелия е бързак, но има дъщеря .Други за които се сещам не са споменавали за деца. :?:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 май 2007 20:16

scuba написа:
vaalentin70 написа:..че голфа имаше стикер на VW-клуб.

.org или
.com
????

Защото варненци си имат друг форум, който е .com и стикерите им много приличат на тези, използвани в този форум

Май няма такива с другият стикер.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 29 май 2007 20:28

Ако някой случайно минава през Търговище и мерне сиво Пежо 306 номер Т 1251 ХТ, да се пази от него. Колега (защо ли да те наричам така, ама като не ти знам името), знам че най-вероятно не четеш тук, но въпреки това - няма нужда да показваш че колата е най-голямата бегачка на света, върти гуми при всякакви условия - ние всички тук това много добре го знаем. Днес малко преди 18 часа много добре се набра на 800 метра - само че аз с много по-тежката кола с най-слабия двигател успях да те настигна на "стоп"-а, като не съм вдигал оборотите на двигателя над 2000. После много хубаво показа на онази червена Вектра че може да се чуди откъде изгрява слънцето (т.е. да гадаем откъде ще решиш да минеш - отляво или отдясно). И само 50 метра след това, след като беше решил да изпреварваш (отляво), даде десен мигач (учудващо) и сви в бензиностанцията. Да, и на мен ми се налага да бързам понякога, ама това твоето наистина беше неотложно - да застанеш на опашката (от 1-2 коли) да измият колата - половин час след това все още беше там (на опашката), и зад теб нямаше никой.
И после откъде идвало нарицателното Голфаджии (мислех си че моето поведение понякога е голфаджийско, че и на стойка го докарвам донякъде - все пак първата лично моя кола беше Голф 2 с раница). Всяко стадо си има мърша, ама явно в България друго не е останало.

П.П. Някой може да си помисли че пиша това само за да ми олекне - не, правя го, за да се осъзнаят неосъзнатите (заглавието на темата), и да се пазят останалите от тях.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 05 юни 2007 22:40

тъй като темата бе изтрита, поствам тук.
става въпрос за колегата Perso, който не бях забелязал да е такъв чиляк.
накратко, човека го спират, както той казва, в "прованса" и му пишат акт за това, че е без колан. perso изказва възмущението си откъде-накъде ще му пишат акт и как в софето минава метър с 10 лева.
това по-долу беше отговора ми, но докато го напиша и темата отиде в небитието. мисля, обаче, че има място в залата на идиотите, нищо лично. просто колкото по-малко мислещи като персо, толкова по-малко идиоти на пътя. ако модераторите преценят, нека трият, нема се сърдим.

Perso написа:Така е!

perso, извинявай братле, не те познавам, ама малко мисля не е зле да се замислиш какви ги говориш. прованс-мрованс - така трябва да е навсякъде.
оплакваме се, че полицията не си върши работата, а когато си я свърши - пак виновни.
и не мисля, че има значение дали си със софийски номер в "прованса" или с "провансалски" (като мен) номер в софето. щото това че си със софийски номер не значи, че си софиянец и мисля провинциалните ченгета много добре знаят това. тоест, това няма никакво отношение към това дали ще се "заядат" и ще ти пишат акт (с което де факто си вършат съвестно работата).
айде отивам да си сипя още една парцуца от "село"...

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Сря 06 юни 2007 18:46

Привет на всички!
Пазете се от черен джип БМВ, с хромирани ауспуси и № С 4576МХ ?!!!
Костюмирания шофьор при маневриране на ул. "Л. Каравелов" и "Ген. Паренсов", неколкратно наджаска тъмносин VW Golf - 3. Бипках на тузара, а той ме напсува и изчезна.
Тайничко се надявах да излезе и да се разправяме за да изпробвам буковата пръчица, находяща се на удобно място ... :a boi de :083: :bishop
Криво ми е защото така започва всичко! Ние сме неуловими??? :shock
Колегата с Golfa сега, ще се мъчи ... Можеше да е всеки от нас дори някой с москве или жигуле .... :evil: :evil: :evil:
Казах на едни момчета катаджийчета наблизо дано го пипнат и поне да му вземат 10 лв. То това е бълха за него ма ... Абе то има кой да гледа от високо ! Не случайно най-обстрелвани са БМВ джиповете

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 06 юни 2007 20:38

Извинявам се на всички водачи днес в района на борсата в Горубляне - в голямата вода минах с по-висока скорост - дано не съм удавил някой :oops: ама бързах да взема детето от градината , че тъста ми получил бъбречна криза, а срока беше 18.30 :oops:

Върни се в “Пътеводител”