http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 68&start=0
Аз вече пробвах... и съм доволен.
Евтин бензин 98?
Някои малки бензиностанции наистина слагат по-ниски цени, ама те удрят в грамажа (литритр). Продават ти въздуха от маркуча.
Миналото лято ми свърши бензина на служебната кола точно като завих от радиото кум семинарията. Избутах колата в страни и отидох пеш до бензиностанцията, която е на остовчето пред семинарията с пласмасово шише 2л от безалкохолно. Казах му да не го не го пълни до горе, т.е сипа малко повече от 1.5 л , а сметката ми беше 3.42лв при цена за 1л 1.42лв. ( ако беше пълно шишето с два литра цената трябваше да е 2.84 лв). После като се разрових разбрах че малките бензиностанции масово ти продават въздух вместо бензин, а не се усеща когато е в резервоара. Ето защо някои бензиностанции категорично отказват да пълнят в бутилки или туби с предварително известа вместимост.
Съветвам ви да го проверите това!
Миналото лято ми свърши бензина на служебната кола точно като завих от радиото кум семинарията. Избутах колата в страни и отидох пеш до бензиностанцията, която е на остовчето пред семинарията с пласмасово шише 2л от безалкохолно. Казах му да не го не го пълни до горе, т.е сипа малко повече от 1.5 л , а сметката ми беше 3.42лв при цена за 1л 1.42лв. ( ако беше пълно шишето с два литра цената трябваше да е 2.84 лв). После като се разрових разбрах че малките бензиностанции масово ти продават въздух вместо бензин, а не се усеща когато е в резервоара. Ето защо някои бензиностанции категорично отказват да пълнят в бутилки или туби с предварително известа вместимост.
Съветвам ви да го проверите това!
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Горе долу по бензиномер мисля, че не ме удариха - иначе и разхода трябваше да ми се вдигне, а напротив. Още и аз съм доста с предубеждения към бенза ама колата върви добре, още не съм засичал със точност, но на око разхода ми е доста по-добър.
Последна промяна от R@do на Вто 24 май 2005 22:35, променено общо 1 път.
както описах става въпрос за около половин литър бензин, който като цена се разпределя върху средно зарежданото количество около 10-12 литра (или за 15до20 лева). Така цената си излиза като навсякъде.
Така че иди с едно пластмасово шише от два литра, когато преди тебе скоро никой не е зареждал и ще стане ясно.
Така че иди с едно пластмасово шише от два литра, когато преди тебе скоро никой не е зареждал и ще стане ясно.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
мдааааааааааам и аз нещо им нямам доверие на тия бензинджиии пиратки.скъпо скъпо в марковите бензиностанции ама поне се залъгвам че е хубав бензина а иначе няма да мога да заспя мислейки за филтри помпи бутала и т.н.
аз лично от ОМВ зареждам щото ми е най на път.от лукойл още не съма ама мисля следващия резервоар оттам да пробвам. 

- Drago_M
- Автомобил:
- Двигател:
Пълня винаги до капачката . Така пресмятането на разхода е точно. Когато зареждам на Шел или ОМV разхода ми е с около 0.3-0.4 l/100km по-голям , отколкото когато заредя на една малка бензиностанция около Дреновец. (Мисля че сега е собственост на Топливо ). Разхода го засичам след 700-800 км пробег.
Мисълта ми е - не им се доверявайте толкова на " големите ".
А това с V-Power мисля че залагат на максимата - "имал пари - дал".
Мисълта ми е - не им се доверявайте толкова на " големите ".
А това с V-Power мисля че залагат на максимата - "имал пари - дал".
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Значи ей сега се връщам от Троян. На тръгване заредих от тая бензиностанция на R@do в Левски ли е Суха река ли е
Значи за 24 лева ми сипа 16.78 литра по 1.43 лева/литър. Нафтата беше 1.30лв. Твърди че бензина е 98Н.
Не съм сигурен дали е 98Н но определено колата върви повече от 92Н-Лукойл.
За литрите не знам дали ме е ударил -на око са верни.
По принцип мойта кочина извънградско гори около 5.8-6.0/100.
С тези 16.78 литра стигнах до Троян и се върнах и ми остана на око около литър. Ако не се лъжа съм минал към 330км. Признавам си че карах бавно, но разхода илиза
: 4.9/100......
На магистралата леко ми придръпваше на моменти, може би е ЕКУто, смята октани ли не знам тука някои експерт по инжекциони да каже.

Значи за 24 лева ми сипа 16.78 литра по 1.43 лева/литър. Нафтата беше 1.30лв. Твърди че бензина е 98Н.
Не съм сигурен дали е 98Н но определено колата върви повече от 92Н-Лукойл.
За литрите не знам дали ме е ударил -на око са верни.
По принцип мойта кочина извънградско гори около 5.8-6.0/100.
С тези 16.78 литра стигнах до Троян и се върнах и ми остана на око около литър. Ако не се лъжа съм минал към 330км. Признавам си че карах бавно, но разхода илиза

На магистралата леко ми придръпваше на моменти, може би е ЕКУто, смята октани ли не знам тука някои експерт по инжекциони да каже.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:Не съм сигурен дали е 98Н но определено колата върви повече от 92Н-Лукойл.
No comment: 92H? 95H. 98H? Батеееее къде отиде на 92 бе? И нафта да и беше сипал пак щеше да върви повече от 92... Айде карайте си с лайняни бензини..... На мен двигателя на колата си ми е по-скъпо, от колкото разликата в бензините. Не мога да хвана далаверата нещо? Сипваш малко по-евтин бензин, караш малко-евтино, после правиш ремонти като побърканяк..... От такива как съм се напатил с Шкодата.... Сега само ЛукОйл.... Поне знам колко ми сипват и с какво карам
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
що па да не си карам с 92????? Нищо и няма на бричката лети по шосетата. А на нафта нема тръгне брато сигурен съм
Оня цитат е в смисъл че е поне 95 октана бензина, а дали е 98 не мога да знам.
А колата ми е толко взела-дала че май само двигател е останал от нея, и да се скапе и да не се скапе пак нова ще купувам - дреме ми на лолипопа колко е лош бензина.

Оня цитат е в смисъл че е поне 95 октана бензина, а дали е 98 не мога да знам.
А колата ми е толко взела-дала че май само двигател е останал от нея, и да се скапе и да не се скапе пак нова ще купувам - дреме ми на лолипопа колко е лош бензина.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”