Golf GT 1.6 къси скорости?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WASP написа: Някой да се е замислял, че колата е студена и в началото е на смукач![]()
![]()
Нямам претенциите че съм карал много коли с бордови компютер, но ако ще и през цялото време да се кара на смукач, това 25/100 ми се вижда ужасно много. Имайте на предвид че климатика ми не работи! Дайте малко акъл за икономично каране. Днес градско и извънградско ми излезе към 9/100, което е що годе поносимо за мен, но все пак ....
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Ludia написа:при 1.6 101 коня на 5-та стрелките вървят почти заедно![]()
ти не пиши без да знаеш
120 км е в средата на циферблата,а 3700 об е почти 3 деления вдясно от средата на оборотомера....това заедно ли значи?
Заедно са при мен 1.8 АBS 120-3350, 140-4000 об....ама това въобще има ли някакво информационно значение?
виж километража на 1.6 101 коня

Преди известно време му е нулирана 2рата програма на МФА-то и е карано почти изцяло в София и за 800км градско показва среден разход 9.8/100, а аз много често не карам много икономично. Иначе една неделя сутрин в София по главните булеварди стигнах 7.3/100 (все пак се спира по светофари). А моменти разходи съм имал огромни, сутрин в задръстването 40/100 примерно.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ludia написа:joker написа:Ludia написа:при 1.6 101 коня на 5-та стрелките вървят почти заедно![]()
ти не пиши без да знаеш
120 км е в средата на циферблата,а 3700 об е почти 3 деления вдясно от средата на оборотомера....това заедно ли значи?
Заедно са при мен 1.8 АBS 120-3350, 140-4000 об....ама това въобще има ли някакво информационно значение?
виж километража на 1.6 101 коня
Прав си!Тюх да му се не види....че тук 4000 об. са по-наляво отколкото при мен?!Хем гледах на съседа.......Абе германска им работа....
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, този мой разход направо ме изправя на нокти. Сутрин като запаля, изчаквам я 1 мин да загрее и тръгвам. До първия светофар ми дава разход 40/100 след което почва много бързо да пада и се установява на 9-9.5/100 Колкото повече карам, толкова повече пада разхода. Държа да отбележа че карам изключително икономично!!
Извън темата да попитам дали има някой от Варна с 1.6 GT? Ще ми се да се видим и да ми обясни това онова. Все още събирам впечатления за колата и незнам доколко всичко по експлоатацията е нормално.
Извън темата да попитам дали има някой от Варна с 1.6 GT? Ще ми се да се видим и да ми обясни това онова. Все още събирам впечатления за колата и незнам доколко всичко по експлоатацията е нормално.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Gesha_GTI написа:При мен 1 2 и 3 са ми що годе къси да го има старта (под 10сек 0-100) после 4 и 5 са си дългички като чели. 1ва прекъсвач 60км/ч 2ра 100км/ч 3та 145км/ч 4 и 5 не съм ги пълнил на 5та 145км/ч при 4000об
Интересна работа

И още нещо ....наистина има разлика в разположението на цифрите дори и на скоростомера....ПРи мен 120 км си е точно в средата,а тук от снимките на Ludia гледам,че 110 са средата и оборотомера има различно разположение на цифрите.....
мама му стара, вземам си всички думи казани по-предишните постинги назад...Съжалявам...
- handsome
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега показанията на компютъра са ти нормални
аз съм със същия двигател
мое впечатление е че втората степен на разходомера е сравнително точна
за да се убедиш не я чисти да кажем за 1500 или 2000 км
при мен това показание е между 6.8 и 7.1 л на 100 км
верно къси са му скоростите, но са едеални за града
малко се тормози на дълъг път но все пак до 140 км/ч се държи прилично
колегите са прави-на 5 предавка стрелките на километража и оборотомера се движат успоредно
ако караш градско и изминаваш дълги разстояния на веднъж и не го натискаш има вероятно да смъкнеш разхода до 8 л градско и това с включен климатик (личен опит най-краткия ми маршрут е 8-10 км всяка сутрин)
като я покараш повече ще си доволен, е не е ABF или KR но и това двигателче доставя удоволствие
поздрави
аз съм със същия двигател
мое впечатление е че втората степен на разходомера е сравнително точна
за да се убедиш не я чисти да кажем за 1500 или 2000 км
при мен това показание е между 6.8 и 7.1 л на 100 км
верно къси са му скоростите, но са едеални за града
малко се тормози на дълъг път но все пак до 140 км/ч се държи прилично
колегите са прави-на 5 предавка стрелките на километража и оборотомера се движат успоредно
ако караш градско и изминаваш дълги разстояния на веднъж и не го натискаш има вероятно да смъкнеш разхода до 8 л градско и това с включен климатик (личен опит най-краткия ми маршрут е 8-10 км всяка сутрин)
като я покараш повече ще си доволен, е не е ABF или KR но и това двигателче доставя удоволствие
поздрави
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Gesha_GTI написа:При мен 1 2 и 3 са ми що годе къси да го има старта (под 10сек 0-100) после 4 и 5 са си дългички като чели. 1ва прекъсвач 60км/ч 2ра 100км/ч 3та 145км/ч 4 и 5 не съм ги пълнил на 5та 145км/ч при 4000об
Интересна работапри моя 1.8ABS 4000 об са при 140....вярно ,че сменях скоростна кутия,ама я взех от едно Венто със същия двигател?!!
И още нещо ....наистина има разлика в разположението на цифрите дори и на скоростомера....ПРи мен 120 км си е точно в средата,а тук от снимките на Ludia гледам,че 110 са средата и оборотомера има различно разположение на цифрите.....
мама му стара, вземам си всички думи казани по-предишните постинги назад...Съжалявам...
Ето клипче колега http://vbox7.com/play:fb837cdd сега като се позагледах и при мен е по към 140 на 4000об

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”