Още нещо за разхода на колата - Отворени стъкла ...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 16 май 2007 12:16

Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.
Тогаз консумацията е най-малка...

а аа забравих да кажа.. никакви музики, зареждачки за телефони, и проче ел. консуматори...

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Сря 16 май 2007 12:42

Аз на голфа си го вдигам люка съмняваме да вдигне разхода (то почти не влиз въздух през него).. ама поне малко по добре ще е ако е жега :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 16 май 2007 12:43

wili98 написа:Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.

а аа забравих да кажа.. никакви музики, зареждачки за телефони, и проче ел. консуматори...

Мисля най добре е да се впрегнат и 2 коня по якички така и да се спира на някоя полянка за презареждане. А за да не са хабят и гуми да се издялкат от дърво. Ей тогава пей сърце. На магистралата ще ни минават само които са впрегнали повече от 2 коня може би 2 коня и едно магаре за инецията по надолнище да си почиват конете.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 май 2007 17:11

Сега виждам, че голфчето ти е дизел. Доколкото си спомням по каталог му дават да гори извънградско около 3.8л/100км. Колега, карай и да не ти пука за разхода :034:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 16 май 2007 17:15

wili98 написа:Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.

даже не палете така е най-ефективно да намалите разхода........разрешено е само бутането mhihi

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 16 май 2007 18:30

Човека пита по същество а повечето от вас направиха история или съчинение на тема спестяване на горивото.
Ясно е какво спестява и какво те вкарва в преразход няма нужда да се иронизира или злорадства.
Климатика си го включвам когато ми е гадно топло прозорците отварям когато ми е кеф да ми вее вятъра.
Въобще колата се кара за да ти върши работа и да ти е удоволствие от шофирането.За всеки е индивидуално.
Та на темата - непроверено !!!! отворените джамци дават повече преразход от включен климатик.Аз мисля че не е така но това си е моето мнение.Карам си с клима когати сметна за нужно.

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Сря 16 май 2007 23:17

Всъщност при висока скорост основната "пречка" за движението на колата е въздушното съпротивление, и аеродинамиката става основен фактор.

точно.. и по спомен да кажа - аеродинамиката на колата започва да влияе сериозно при скорости над 120 км/ч .. за малки скорости дали ще е щайга или болид - разликите са пренебрежимо малки :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 16 май 2007 23:37

Абе кво толкоз му обсъждате.Като е жега си отваряш прозореца и толкоз няма да пукнеш заради разхода я.Иначе си го качва особенно при висока скорост ама тогава си става неприятно от отворен прозорец щото не моиш си чуеш лафа и от вятара на вечерта те цепи главата якооооо.Аз лично избягвам отваряне на джама най-малкото щото колата се мърси адски гадно :!: Карам си на духалката на колата/щото минава през филтър че и с активен въглен :wink: /,а като напече яко пускам климатика.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 17 май 2007 8:28

Веднъж возих един дето беше си изкарал краката през задния прозорец и така проспа цялата магистрала от Шумен до Варна :lol: как ли ми е дигнал разхода само :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”