Необходимо ли е винаги да има бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Необходимо ли е винаги да има бензин?

Мнениеот Hertz » Сря 16 май 2007 19:16

Така както си карам на газчица, трябва ли да имам някво известно количество бензин в резервоареца?

Благодаря на vaskoto1 че премести, а не изтри/заключи темата. :да:

Последна промяна от Hertz на Сря 16 май 2007 19:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Необходимо ли е винаги да има бензин?

Мнениеот DAXC » Сря 16 май 2007 19:19

Hertz написа:Така както си карам на газчица, трябва ли да имам някво известно количество бензин в резервоареца?

Зависи каква ти е газовата. Ако пали на бензин и обръща на газ, логично е да имаш бензин. Но според мен дори да не си с такава газова за добро или лошо имай си 5-6 литра.

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Сря 16 май 2007 19:19

по добре е да има колега няма много да се охарчиш ако си сипеш за 20лв да си имаш!!!:)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 16 май 2007 19:23

Ако ти работи помпата когато караш на газ е задължително иначе изгаря за секунди а даже и да не работи пак е желателно да има а ако става въпрос за карбуратор (понеже не си посочил за каква кола става дума) е задължително :wink:

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Сря 16 май 2007 19:23

Ако си с потопяема бензинова помпа е хубаво да имаш 20 тина литра бензин в резервоара.Бензина охлажда помпата и вероятността да изгори е по-малка.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 16 май 2007 19:24

зависи как са ти направили газовата, ако бензиновата помпа спира при работа на газ - може да имаш и малко бензин в колата, но ако си работи ти трябва повечко бензин (поне 10-15 литра), защото помпата се охлажда от бензина и може да изгори ( или поне и се скъсява живота).

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 16 май 2007 19:27

задължително трябва да има независимо от колата
на един колега ладата така без бензин само на гас и като сипа резервара беше ръждясал и протече
е сега пак си кара на гас де ама вече няма резервар

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 16 май 2007 19:30

biol написа:задължително трябва да има независимо от колата
на един колега ладата така без бензин само на гас и като сипа резервара беше ръждясал и протече
е сега пак си кара на гас де ама вече няма резервар

нашите резервоари не ръждясват, малко са пластмасови. :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 16 май 2007 19:32

Нищо! Винаги има шанс да закъсаш някъде... :)
Ако не ръждяса резервоара , то ще изсъхне дюзата/ите на моното ,карба ще се разсъхне , може да му се спука поплавъка и като ти се наложи аварийно да се придвижиш с бензин... нъцкии

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 16 май 2007 19:40

- Oбикновенна газова уредба (3 режима - Само газ / Само бензин / Автоматично /пали бензин - после газ/)
- двигател AFT
- 10/15/20 литра на коя черта са ? - аз съм си в червеното винаги, но сега гледам че почти е стигнало на бялото (най-най-най в ляво след 3те червени черти..)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 16 май 2007 19:40

Винаги трябва да имаш бензин 10-на литря в резервоара - едно да не се разсъхва, друго ако ти е потопяема помпата, трето - винаги трябва да палиш на бензин (поне сутрин), за да бъде всичко в час.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 17 май 2007 10:37

Hertz написа:- 10/15/20 литра на коя черта са ? - аз съм си в червеното винаги, но сега гледам че почти е стигнало на бялото (най-най-най в ляво след 3те червени черти..)

Резервоара ти е 55 л.
Скалата ти е с 8 деления -> 55/8=6.87 л.
Значи червената зона ти е ~ 7 л. :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 17 май 2007 10:58

Трябва да има, най-малкото защото винаги може да ти свърши газта неочаквано (ако са те преебали на някоя газостанция) или просто да ти се повреди нещо по АГУто.

Ако помпата се върти постоянно или пали на бензин - то е ясно че трябва да има.

И друг момент - не само трябва да има бензин, но той трябва да се подменя все пак. Т.е. - да се покарва по малко на бензин, така че поне веднъж на 2 месеца да доливаш.
Иначе бензина си променя характеристиките, леките фракции се изпаряват и това което остава разлага гумените детайли в помпата и всичко гумено в резервоара. А остатъците от разложената гума засират филтъра и цедките на помпата, от което тя се претоварва. Така разложената гума цапа страшно и се чисти много трудно, само с коресилин!

Казвам го от личен опит - старата ми помпа я вадих и разглабях, и след като я почистих от разложената гума (2 литра коресилин и после 2 седмици ходех с черни ръце!) изкара още година преди окончателно да сдаде, а беше спряла да помпа бензин и виеше мъчително (виенето след почистването също изчезна).

Гумените демпфери вътре напълно се бяха разложили и бяха задръстили цедката с гадна лепкава чернилка, а също и уплътнителя на капака на резервоара се бе разложил и в резултат се бе засрала външната цедка.
И всичко защото като сложих АГУто резервоара беше почти пълен, и с този бензин сетне изкарах 2 години. :-)

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пон 28 май 2007 21:07

Приятели без значение какви западни коли карат,са ми казвали , че имаш ли АГУ трябва да имаш поне 10литра бензин в резервоара.Иначе бензиновата помпа си отива за около година,година и половина.Първо започва да вие най-често,а след това в много случаи се стопява.

j90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот j90 » Пон 28 май 2007 23:54

Всички колеги сте прави,но най важното е и важи за всички видове газово-бензинови двигатели е да с епокарват често по малко на бензин,иначе става една доста френдове си изпатиха от цинцарене така се разсъхва че после е доста неприятно!
Аз съм с карборатор и всяка сутрин и вечерсъм на безин за по 1-2 км!

Върни се в “Автогазови уредби”