Скърца при натискане на спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Скърца при натискане на спирачките

Мнениеот gazar4eto_87 » Вто 15 май 2007 14:20

Значи преди няколко дни се появи това скърцане при натискане на спирачките и каточели шумът идва отпред.Преди няколко месеца сменявах предни накладки и ми се стори странно пак да са накладките.Проверих ги и са си наред а и задните погледнах и те са горе долу добре но скърцането сякаш желязо във желязо си остана ако някои има представа от какво е да помага колата е 92г 1.9 тд

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 15 май 2007 15:06

Какви марка накладки си сложил? В какво състояние са ти спирачните дискове? През цялото спиране ли скърца или само преди да спре напълно?
Моето първо предположение е скапани накладки.
Второто ми предложение е блокирали спирачни апаратчета. Може да не са блокирали на 100% и да имат просто нужда от раздвижване.
Третото ми предположение е за заминали спирачни дискове или са яко ръждясали просто.
Най добре на майстор да я погледне, щото може да няма и пряко отношение със спирачната система същността на проблема ти.
Успех!

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Вто 15 май 2007 17:58

ми скърца като натиснеш по сериозно но иначе докато не спре си скърца но явно ще трябва да го види майстор

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 май 2007 22:11

Гадни или изпечени накладки
А вероятно и двете...
Пак трябва да се сменят, но може да пробваш да ги свалиш и да ги претриеш със шкурка, така, че да падне горния, изпечен слой.
Почне ли пак, обаче, нямаш избор.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 15 май 2007 23:22

Най-добре ги смени и не се занимавай...забелязал ли си да трябва повече усилие за да спре спрямо преди да се появи скърцането?.При изпечени накладки (получава се от претоварване на спирачната система при продължително спускане да кажем или по-екстремно каране и резки намалявания).
Иначе както си го описал че при по-голям натиск скърца може да са и задните (те задействат след предните по принцип).Възможно е все пак да са и предните така че се заслушай внимателно и сменяй.Предните Bosch са на цена 62лв. а Jurid са 46лв. Аз карах с Jurid и не са лоши макар че не понасят прекалено използване на спирачки (при по-продължителна употреба за кратко време (по-интензивно каране в града) попрегряват и усилието трябва да е малко по-голямо ама все пак си остават сравнително ефективни).
Успех!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 16 май 2007 11:19

Провери си дисковете дали са наред.
Най-верятно накладките са твърди = фалшиви - ако можеш - сменяй веднага, щото ако са прекалено твърди накладките, ще заминат и дисковете, а тогава отиваш на доста пари.
Аз преди 3-4 месеца сменях на служебния Опел накладки отпред и отзад и чат-пат отпред попрескръцват - ако продължи така - ще ги сменя пак - скърцането е неприятно - даже и чисто нови накладки да си сложил. :arrow: :idea:

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 16 май 2007 14:27

ми значи накладките са на около 10000 километра а задните откакто съм го купил преди 1година и половина не съм ги сменял така че най-вероятно са те.Но скърцането се появи когато спусках един наклон и натиснах по рязко спирачките и от тогава почна да скърца накладки са няма какво друго да е според мен

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 16 май 2007 15:00

Това значи само 1 - феродото е останало само скъп спомен и почва да се трие желязо в желязо - затова скърца.
Сменяй! :wink: :arrow:

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 16 май 2007 15:11

но най интересното е че ми се чува че скърца отпред а накладките съм ги сменял точно затова се чуда да не е нещо друго или просто накладките са били някое менте и предните пак са за смяна

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 16 май 2007 15:22

gazar4eto_87 написа:ми значи накладките са на около 10000 километра а задните откакто съм го купил преди 1година и половина не съм ги сменял така че най-вероятно са те.Но скърцането се появи когато спусках един наклон и натиснах по рязко спирачките и от тогава почна да скърца накладки са няма какво друго да е според мен
Абсолютно изпечено феродо

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 16 май 2007 17:13

Колега като най-евтино и просто решение си купи нови накладки - Ате, Бендикс, Делфи или нещо подобно и ги смени.
Предните накладки и смяната им са най-евтиния вариант, спрямо, смяна на дискове или апаратчета. Така че действай и да видим ще се оправи ли проблема.
Ако не ще имаш 2 чифта накладки. Никога не са излишни и рано или късно ще влязат в употреба.

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 16 май 2007 17:39

ok мерси за помоща ще се купуват явно нови накладки попаднал съм на някакви боклуци

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 16 май 2007 22:20

alien1 написа:Колега като най-евтино и просто решение си купи нови накладки - Ате, Бендикс, Делфи или нещо подобно

Колега, само Делфи недей купува!
От сърце ти се моля...
Че току-виж някой път се наложи да спра рязко, а ти се окажеш зад мен и... :lol: :lol:
Те такива "Делфи Локхийд" свалих на 3-тата седмица, след като ги бях сложил нови.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 17 май 2007 9:43

Ами не знам аз съм със спирачни дискове и накладки Делфи и си спира колата.Смехих ги преди 8-9 месеца. Цяла зима изкарах със тях и засега проблем няма. :roll:

Върни се в “Passat”