видяхме се с един приятел той се занимава само с разглобване на опел и продава частите.
Разказа един случей за наш общ познат. човека ходил до италия да си докара опел астра.
Докарал я обаче в КАТ му казват номерата на рама и на дигател не отговарат на това което е записано при вкарването на колта в Б-я.
Този наш общ познат разказал историята за астрата на човека който се занимава с опели.
1400лева е излезнало докарването на тая астра
та този човек с астрата и изка 1400лева да я даде за части защото не може да се регистрира , да си е н а парите а не на зад с пари.
Замислих се над тоя въпрос щото комшията ми си купи астра за 3100 96 с забележка в секи детаил по вуншния вид.
правя си една аритметика от друг познат отиде на италия за кола с 6000 евро накрая си докара 190-ка и ми разкара....
80 евро с бусче до италия + преводачка при купуването на кола
190-ката я купих за 300 евро
докарването до тука ми беше 200 евро за бензин
или 600 евро той ми каза че 1300 лева му е излезнала колата.
така че колеги по мойте сметки няма смисал да купуваме голфе и груги коли за по над 3000 лева има и предимство че си избираш колата ти от сичкото най-кофти е докарването , напрвимер едни голф3 ще ви излезе 1500-2000 лева а тук за 3000 лева зимаш 1.4 или 1.6-90коня без никакви екстри
просто даваме по 1500-2000 лева на некакви ашляци който и не си свалят слънчевите очила когато се пазарим за колата
Набутва ме ли се при купуването на коли нов внос ?
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Набутва ме ли се при купуването на коли нов внос ?
Последна промяна от G3 на Пет 18 май 2007 15:49, променено общо 2 пъти.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Re: няма сметка , колеги да купувате коли нов внос
G3 написа:дойде един приятел да си лафиме той се занимава само с разглобване на опел и продава частите и ми разказва един случей за наш общ познат човека ходил до италия да си докара опел астра било какво било докарал обаче какво става в КАТ му казват номерата на рама и едигател не отговарат на това което е записано при вкарването на колта и този човек отивъл и се пазарил , разказал за историята на астрата и пазалъка бил 1400лева ми е излезнала до тука даваш ли ми толко за нея че нема какво да я правим.
замислих се над тоя въпрос щото комшията ми си купи астра за 3100 96 с забележка в секи детаил по вуншния вид
правя си една аритметика от друг познат отиде на италия за кола с 6000 евро накрая си докара 190-ка и ми разкара....
или 600 евро той ми каза че 1300 лева му е излезнала колата
така че колеги по мойте сметки няма смисал да купуваме голфе и груги коли за по над 3000 лева има и предимство че си избираш колата ти от сичкото най-кофти е докарването , напрвимер едни голф3 ще ви излезе 1500-2000 лева а тук за 3000 лева зимаш 1.4 или 1.6-90коня без никакви екстри
просто даваме по 1500-2000 лева на некакви ашляци който и не си свалят слънчевите очила когато се пазарим за колата
Колега ти на какъв език пишеш?

Вече няколко твои мнения се опитвам да прочета, ама голяма мъка.

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Re: няма сметка , колеги да купувате коли нов внос
Mustang GT-R написа:G3 написа:дойде един приятел да си лафиме той се занимава само с разглобване на опел и продава частите и ми разказва един случей за наш общ познат човека ходил до италия да си докара опел астра било какво било докарал обаче какво става в КАТ му казват номерата на рама и едигател не отговарат на това което е записано при вкарването на колта и този човек отивъл и се пазарил , разказал за историята на астрата и пазалъка бил 1400лева ми е излезнала до тука даваш ли ми толко за нея че нема какво да я правим.
замислих се над тоя въпрос щото комшията ми си купи астра за 3100 96 с забележка в секи детаил по вуншния вид
или 600 евро той ми каза че 1300 лева му е излезнала колата
Колега ти на какъв език пишеш?Много трудно ти се разбира.
Вече няколко твои мнения се опитвам да прочета, ама голяма мъка.
Ами то има само една запетайка и една точка!

Офф топик
Открийте разликите:
Да се помилва, не да се обеси.
Да се помилва не, да се обеси.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега уважавам желанието ти да ни дадеш информация и това че си отделил време да я опишеш.
Обаче и аз се затрудних да прочета това уникално дълго изречение.
В крайна сметка, според теб кое е по-добре?
Да си направим екскурзия за закупуване на автомобил от друга държава, като си я вземем с пълната документация или да си спестим разходите по разходката, таксите, шофирането навръщане и нервите по граничните пунктове, като я купем от търговец тук.
Обаче и аз се затрудних да прочета това уникално дълго изречение.

В крайна сметка, според теб кое е по-добре?
Да си направим екскурзия за закупуване на автомобил от друга държава, като си я вземем с пълната документация или да си спестим разходите по разходката, таксите, шофирането навръщане и нервите по граничните пунктове, като я купем от търговец тук.
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
И аз четох и не разбрах нищо. Заглавието е "няма сметка , колеги да купувате коли нов внос", но всъщност какво трябва да значи - че трябва да вземаме нов внос или точно обратното? G3 - вземи напиши с чисти, прости и еднозначни изречения какво точно мислиш. Примерно "По-добре е да се купува кола от БГ" или "По-изгодно е да се докара от Италия".
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, аз същия смисъл схванах и преди редакцията. Обаче според мен заглавието твърди точно обратното - че няма смисъл да се внася кола? А в текста се говори, че няма смисъл да се купува оттук... Аз ли не интерпретирам нещо правилно? Тоя специално с грешните номера на двигателя е трябвало да си направи сверка, а не да взема на доверие.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Но трябва да се претеглят добре възможните плюсове и минуси. Ще допълня малко писаното от колегите без да претендирамза изчерпателност.
Твоят познат, внесъл опел астра, на който е установено несъответствие в номерата е трябвало да си отваря очите на "4х4", защото и в Германия и в Холандия и др. съществува некоректност.
Ако човек приеме известната доза несгоди по пътуването, може се оправи горе-долу с езика, говорим в страната от която е решил да купи атомобил, а и ако има известно количество технически познания.
Е ако има на кого да разчита(човек живеещ там, от където ще търси), че ще го посрещне и ще може да отдели време, за да прозвънят обяви и обходят частните обяви и автокъщи ще е най-добре.
Ако може пък и да остане човек поне ок 4 дена(без да плаща за спане), за да избере най-доброто измежду първоначално огледаното. И т.н.
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
В момента масово се мъчат да печелят по 2000 лв от кола търговците. Но според мен от лакомия просто губят. Защото вместо да пусне колата на прилична цена, да я продаде за 1 седмица и да вземе 800-1000лв печалба той виси 2 месеца, чака, приказва със сума народ, пазари се и накрая я продава. Но за това време можеше да прекара 3-4 коли най-малко. А сметката според мен е проста:
4 коли х 800 лв печалба = 3200 лв
1 х 2000 = 2000 лв
3200 > 2000
Но явно целта е относителната печалба да е по-голяма, а не абсолютната. Само че кой да мисли толкова възвишено.
4 коли х 800 лв печалба = 3200 лв
1 х 2000 = 2000 лв
3200 > 2000
Но явно целта е относителната печалба да е по-голяма, а не абсолютната. Само че кой да мисли толкова възвишено.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”