Предните калници - да ги сменям ли или да?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hop
Автомобил: VW Touran 2005
Двигател:

Предните калници - да ги сменям ли или да?

Мнениеот hop » Пет 18 май 2007 8:18

Обявил съм война на ръждата, която от известно време ми е заръфала предните калници. Та въпросът ми е, дали повдигането на боята, което се вижда на снимките около веждите е поправимо или направо да сменям целите калници?
Бтв, като порових с търсачката за подобни мнения, се натъкнах на препоръки и предпочитания към "чисто новите" втора употреба ламарини от някоя морга пред магазинските.
И още едно бтв, дали и праговете подлежат на сравнително несложна (тенекеджийска) смяна или само се ремонтират?
Ей ги на и снимчиците:
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 18 май 2007 8:27

мдаам ръждата си казва думата....може и да се оправят при някои майстор....реже се ръждата...мажеш където имало ръжда останала с ръждопреобразувател....заваря се ламарина..ъглошлайфа..кит , пак шлаиф , шприц , боя и.т.н. направи си една равно сметка как излиза с цените (да вземеш нови) и се консултирай с някои тенекеджия кой е по-добрия вариант(дали да ги правите или да ги сменяте)мажеш с антикор яко отдолу всичко и си караш....няма бегане от тая ръжда , при мене положението е...малко по-добро но пак е зле....П.С.а праговете ако снимаш...няма да е зле...но ако са в окаено състояние никой няма да си играе да ги прави....сменят се по принцип

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 18 май 2007 8:30

Мисля, че след подходяща обработка ще е оправят.
Ползвал съм за голф-а си преди Протекта на Оргахим. Тва е много ефикасно - има ръждопреобразувател, грунд и лак. Нанася се върху ръждата, като преди това махаш само надигнатото, но не и ръждата. Ама тва е подходящо за малки петънца. При тебе са доста големи и ще си личи с Протектата. Смъквай боята на целите, някво антикорозионно покритие, шприц, боя, лак

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 18 май 2007 8:36

Както е казал народът - жена, вода и ръжда като тръгнат... Най-добре ще прецени опитен "тенекиджия". Колкото и старателно да го направи пак нямаш гаранция, че след 2-3 "солени" зими няма да избият петната пак. При смяна - подкрепям мнението за оригинални калници /от "италиянка" :) / от морга - и материала е друг, и припасването е по-лесно...

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 18 май 2007 8:40

kokovanev написа:Както е казал народът - жена, вода и ръжда като тръгнат... Най-добре ще прецени опитен "тенекиджия". Колкото и старателно да го направи пак нямаш гаранция, че след 2-3 "солени" зими няма да избият петната пак. При смяна - подкрепям мнението за оригинални калници /от "италиянка" :) / от морга - и материала е друг, и припасването е по-лесно...
също така незнаеш ако вземеш от някоя морга дали по тях няма да избият петна :P общо взето ръждата си е е**ло мамата ....иди при някои познат тенекеджия(с цел че няма да те измами нещо и да ги направи колкото за пръв поглед)да си даде мнението той....и квото каже....много е ръждата но е оправима

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 май 2007 10:09

За 20 лв можеш да си намериш чудесни калници втора ръка-боядисваш ги преди да ги сложиш(около 50 лв с боята), ако имаш късмет можеш да намериш с товя цвят и да не са надраскани, и ги сменяш има няма за 10 мин (даже много) единия......махай този боклук-само ще те дразни.

docenta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот docenta » Пет 18 май 2007 10:43

Колега интересно ми е как се сменя прага за около 10 мин?Не съм търсил в търсачката, но ми стана интересно клато го прочетох.Затова питам направо.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 18 май 2007 11:03

Моите ги смених, но ги купувах на 50лв втора употреба.
Имам десен калник за Голф 3 ако те устройва на 25лв.
088 9224495
Намира се в София.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 18 май 2007 11:45

кърпи и карай!!!!!

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Пет 18 май 2007 13:14

отиваш и взимаш ръждо -преобразувател на фирмата-WURTH-следваш всички оказания на опаковката и си готов.аз бях на същото дередже като я внесох от германия,ела да видиш сега станаха 2 години
П.П. малко е скъпичак,но

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 май 2007 13:26

luboveliki написа:кърпи и карай!!!!!

и ще ти излезе бая по-къпо от нови калници и ще ти върши работа за по-кратко!

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пет 18 май 2007 14:17

жена и ръжда тръгне ли спиране нема

luboveliki написа:кърпи и карай!!!!!
това не е опел

Последна промяна от G3 на Пет 18 май 2007 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenov » Пет 18 май 2007 15:54

G3 написа:жена и ръжда тръгне ли спиране нема

Сам си направи извода :wink:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 18 май 2007 16:18

Няма никаква гаранция,че новите ще са по-добри от втора ръка защото не е съвсем ясно на какво производство ще попаднеш.

Ходих преди време за друго,но видях, че при италианеца има доста голям избор - след стадион "Славия" в посока центъра,ако не се сещаш къде е.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 18 май 2007 17:39

абе отива на майстор и той предценява!!!!да не се жени за тази кола?да ги закрепи тия калници и да си кара!!!освен ако не е някой маняк може да смени много работи все пак това са си стари коли имат ръжда на много места!!!оф решението си го взима колегата ние само мнение изразяваме,защо ми коментирате мойто.ако почна и аз да коментирам ваще мнения какво ще стане-чат ли какво!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”