Къде е Хонда Сивик 1,5 16в сравнена с Голф2 ГТИ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пет 18 май 2007 17:59

150 е аудито, не е нещо ососбенно като вървеж, но хондата ти ще дойде малко слаба срещу него :roll: поне така си мисля де :wink:

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Пет 18 май 2007 18:04

devil_vas написа:150 е аудито, не е нещо ососбенно като вървеж, но хондата ти ще дойде малко слаба срещу него :roll: поне така си мисля де :wink:

150 ? ми тогава няма ама абсолютно никакви шансове ,значи той ще черпи по бира :beer

devil_vas
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пет 18 май 2007 18:07

хехехе кефиш :D
и аз съм 150. може би и аз ше трябва да те черпя бира :D :D :D :D

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Пет 18 май 2007 18:09

devil_vas написа:хехехе кефиш :D
и аз съм 150. може би и аз ше трябва да те черпя бира :D :D :D :D

аааа тебе аз може да почерпя макар че не се знае :)
ако искаш да ги пробваме ще ми е безкрайно интересно само ,че не и на Божура на тоя скапан бетон не ща.

devil_vas
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пет 18 май 2007 18:13

няма как да ги пробваме братле, но намери си някоя от софийските GSi-та и направерте гонка. неделя на бояна примерно е пълно с такива :wink: и напрво купувай бирите предварително :P :D

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 18 май 2007 18:23

greenwather написа:
Cherepaha написа:
greenwather написа:D16A8 108hp с нея ще отнеса половината голфове а и съм седан един такъв сивичък

Уау, какъв звяр .... :horror: mhihi

П.П. Да не скъсаш некоя свинска опашка и да изпадне нещо ?

колко коня е това Ауди 1.8Т ?
и ако искаш да се пробваме и после да те черпя една бира ? :D

Аз ше почерпя бира :beer. Достатъчно ви е, че от София до Бургас сваляте по кило и половина от обезводняване... mhihi

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Пет 18 май 2007 18:26

може ,съгласен съм да почерпиш :)
кажи кога и каде и готово мен не ме е страх да падам ,не че до сега ми се е случвало нооо всяко нещо си има първи път :)

Потребителски аватар
greenwather
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот greenwather » Пет 18 май 2007 18:27

devil_vas написа:няма как да ги пробваме братле, но намери си някоя от софийските GSi-та и направерте гонка. неделя на бояна примерно е пълно с такива :wink: и напрво купувай бирите предварително :P :D

ми карах едно момче с такава да се пуснем ама той не искаше :(

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пет 18 май 2007 18:45

Иха рацинг тема,крайно време беше,да знаете,че с пасато на газ ,на задна ше ви изедем mhihi

Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Пет 18 май 2007 19:12

devil_vas написа:
greenwather написа: имал съм ауди и мнението ми за тези коли са ,че са бъкани с електроника дето не работи ,и тогава си задавам въпроса за кво им я слагат?
:shock

щото не си карал италянска кола от сорта на фиат и ланчия. :D там да видиш филм с екетрониката :lol:

:

а аз съм имал алфа 33 1.4 боксер 90 коня взета новичка , вярно с тея коли е приключение :lol: ма не само от към ел. ами и от към двигател
на 120к сменяй клапани :lol: , а да не говорим че ядеше като ламя ( те явно за тва е ламята на емблемата и) :lol:

Draik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Draik » Вто 12 юни 2007 22:33

Доста мнения изчетох и доста се посмях също :lol:
Та нека и аз да кажа нещо, сигурно и на мен някой ще се смее но ще е този който пише тука без да знае като някои хора да не казвам кои те сами си знаят.
Значи имам и голф имам и Вектра имам и Хонда. Нито Голфа нито Вектрата могат да се сравнят и наполовина със Хондата. Много хора тука изказаха мнение като от сорта че Голфа имал по-добър комфорт от Хондата, но за коя хонда говорим все пак говорим за Сивик в Случая а не за Рекс, е не мога да се съглася с тях. С голфа като мина 50 км имам чувството че съм обиколил БГ в сравнение със Сивика а да не говорим че все едно вървя по пътя а не карам кола. Другото което е при голфа скороста се осеща в пъти повече от колкото със хондата, горенето е горе долу на едно ( Вектрата в това отношение градско направо ти изяжда глата от към краката ) Та нека да не обиждаме автомобилите си но просто Хонда Сивик и Голф няма място за сравнение, бие го по всички показатели като изключим колите до 1993 година тогава Голфа има 1 предимство че не гние за сравнение със Хондата, но вече и това е оправено, а и стабилността на сток Хонда е доста по-голяма от тази на сток Голф, все пак голфа си е градска кола. Друго нещо което е един от основните предимства на хондата е пъргавия двигател, развърта се доста по-бързо от този на голфа и е доста по издръжлив при по често каране в червената зона. Лично аз не бих си заминил хондата за голф макар че имам вече един такъв в гаража ми и ми е свърщил доста работа в интерес на истината

Draik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Draik » Вто 12 юни 2007 22:46

iavor_var написа:Пичове аз си мислех че тук сме фенове на VW а не на някакви ми Хонди.
Освен тожа зависи за коя хода говорите:
1.6 16V е сравнително силна ама до 100 а после какве се случва с нея няма да жи казвам аз я гоня даже кам 120-130 започжам да я застигам,а карам Passat 1.6 TD комби така че я зарежете тази табуретка.
Виж 1.6 16V VITEC тя е силна 160 коня ама има лек и за нея аз сам бил свидетел как едно Polo G40 я разпра като спряла така че я да си ходят в Япония и да си ги карат там тук ние имаме VW :wink:

Ето едно клипче на една хонда на един приятел и кажи че пак до 100 били :shock хондата е 1,6 16V Vtec 125 к.с.
http://www.youtube.com/watch?v=nX-6sr-0fTo

А и да уточня за някои има и Vtec има и Vti и двете са 1,6 само дето едната е с 1 вал и е 125 к.с. а другата е с 2 вала и е 169 к.с.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 юни 2007 22:46

Голямо сравнение направи между Сивик след 93/щото не гниел/ и Голф2 който е модел 1983 -Бравос на такиз сравнения викам аз.

Draik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Draik » Вто 12 юни 2007 22:49

Rabbit_TDI написа:Голямо сравнение направи между Сивик след 93/щото не гниел/ и Голф2 който е модел 1983 -Бравос на такиз сравнения викам аз.

Какво му е на сравнението? Казах че до 93-а единственото предимство на голфа е че не гние ама от там на горе вече и това не му е предимство.
Без да се сърдят колегите но казвам това което виждам ( същевременно и карам )

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 12 юни 2007 22:57

Draik написа:Какво му е на сравнението?

Колега, сравняваш твоя голф с твоята хонда :wink: Нищо лично, но и аз съм се повозил на клици и мога да ти кажа, че от голф до голф има разлика от земята до небето :)

Спора е абсолютно безсмислен и е време тази тема да хвръкне в кофата, защото никога, ама никога няма да се стигне до някакъв консенсус.

Има различни вкусове, различни хора, различни автомобили, различни дрехи, различни храни, различни каквото се сетиш :idea:

Хубавото на цялото това различие е, че имаме избор да притежаваме това, което ни харесва и можем да си позволим :idea:

Защо е нужно да аргументираме избора си?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”