Изплащане на щета?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изплащане на щета?
Значи питането ми е следното.Преди около 2 месеца в едно задръстване тръгни спри и уж тъкмо се отпуши и тръгнахме но явно нещо стана и тези пред мен рязко спряха а аз през това време "блях" някъде и блъснах колата пред мен на него абсолютно нищо му нямаше а при мен щетите бяха: изкривена броня счупена решетка и счупени халогени.Та тогава от каското ми платиха тези щети върнах им счупените халогени.Днес за жалост претърпях пак ПТП но не бях виновен ,един човечец изкочи пред мен от една пресечка на булеварда и то зад спрял камион буквално на 2-3 метра пред мен макар че не карах бързо с около 40-50 км ,но може да се каже че и с приблизително тази скорост го ударих това стана сутринта когато валеше ,но и да беше сухо 100% пак го бях отнесъл.Та сега щетите ни са почти същите: счупени халогени ,решетка,мигачи +фар и изкривен калник. Всички щети от предишното ПТП бяха възстановени ,но не съм ходил да ми снимат колата при застрахователя дали сега ще ми платят тези неща които се дублират от предишния път?Каското е в Булинс.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...........
неплащат не си ли ходил да ти отметнат в полицата че си оправил старите щети иди доказвай че тва ти е нова щета а не старата но ходи пробвай имаш 3 дневен срок
paradiselost написа:Притеснява ме факта ,че след като си оправих колата не отидох да я снимат ,че всичко е ОК та даже и да си я дозастраховам, защото според познати сега ще ми платят доста по малко.Но пак се успокоявам от факта че щетата би трябвало да я изплатят от гражданската на виновния водач.
Май,май по каско няма да ти платят...
Питай santo_trafficante все пак...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
bobcho написа:Нали имаш протокол от КАТ?Би трябвало да послужи като доказателство за 2-ро ПТП.
То второ ПТП хубаво, ама те откъде да знаят, че тези детайли са били здрави? Той може утре да донесе още един протокол за 3то ПТП от КАТ и пак да иска пари за същите неща!
Тук наистина е странен случая, защото пък Булинс могат да си вземат парите от гражданската на другия водач...
Според мен ако не я платят Булинс, може ти да си търсиш парите от гражданската на другия водач, който е бил виновен.
Само да не е и неговата гражданска в Булинс, защото тогава може да се сетят.

- DaniDupeto
- Автомобил:
- Двигател:
XIKS написа:неплащат не си ли ходил да ти отметнат в полицата че си оправил старите щети иди доказвай че тва ти е нова щета а не старата но ходи пробвай имаш 3 дневен срок
Колега какво само плюеш по Бул Инс? Мисля че веднъж ти обясних как стават там нещата!
paradiselost написа:Притеснява ме факта ,че след като си оправих колата не отидох да я снимат ,че всичко е ОК та даже и да си я дозастраховам, защото според познати сега ще ми платят доста по малко.Но пак се успокоявам от факта че щетата би трябвало да я изплатят от гражданската на виновния водач.
Колкото до теб колега, ако искаш обади ми се и ше свършим работа в Бул Инс! 0898978555 Дани
-
- Автомобил:
- Двигател:
DaniDupeto, вероятно никога не си ходил там в ролята на "никой", на когото трябва да се изплати щета. Не говоря за това, че по всякакъв начин се стараят да избегнат плащането, което май е така навсякъде. Говоря за надменното и презрително отношение на "девойките", които работят там. Може би ще успееш да си представиш внушението "Ти си никой и ми губиш времето"?
колега paradiselost, първо- ти трябва протокол от КАТ, ако там пише че не си виновен, т.е. твоята кола е на позиция 2(от дясната колонка на протокола); второ- отиваш в Булинс и си завеждаш щетата по гражданска( по гражданската на дугия водач); трето- твойто каско няма какво да си го гърмиш, то си остава непокътнато и не ти се намалява застрахователната стойност на колата.
по въпроса за това,че не си ходил да ти снимат колата... а нещо да са ти описвали в полицата по първия случай? предполагам НЕ, и друго- ти нали си върнал счупените детайли, тва може да послужи.
по въпроса за това,че не си ходил да ти снимат колата... а нещо да са ти описвали в полицата по първия случай? предполагам НЕ, и друго- ти нали си върнал счупените детайли, тва може да послужи.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.................
DaniDupeto написа:XIKS написа:неплащат не си ли ходил да ти отметнат в полицата че си оправил старите щети иди доказвай че тва ти е нова щета а не старата но ходи пробвай имаш 3 дневен срок
Колега какво само плюеш по Бул Инс? Мисля че веднъж ти обясних как стават там нещата!paradiselost написа:Притеснява ме факта ,че след като си оправих колата не отидох да я снимат ,че всичко е ОК та даже и да си я дозастраховам, защото според познати сега ще ми платят доста по малко.Но пак се успокоявам от факта че щетата би трябвало да я изплатят от гражданската на виновния водач.
Колкото до теб колега, ако искаш обади ми се и ше свършим работа в Бул Инс! 0898978555 Дани
що да неплюя .....след като са мизерници и само гледат да те врътнат и да ти платят по малко ШЕ ПЛЮЯ
отивам за счупен халоген счупени крачета за захващане счупена врътката за настройка и корпуса на самия халоген скършен на 2 и знаеш ли кво ми писаха за ремонт баси мизерниците като дигнах скандал и наслезнаха началниците викат нема проблеми неможе да се ремонтира ше ти го платим.............претърпявам птп званя на дежурния им телефон никой недига да кажа за птп-то отивам на 5-тия ден понеже неможех по рано викат изпуснал си срока 3 дневен е ......пих една студена вода ........отивам за жулната броня и одраскана врата оня смешник на огледите ми разправя за тва ли идваш за едни ужулваня .....викам ей едни ужулваня ма за тях 100 лв ми искат в сервиза...............е за тва ги плюя щото са мизерници .....и ти не си тоя дето ше ми казва кой да плюя и кой не..............
Последна промяна от XIKS на Нед 20 май 2007 13:53, променено общо 1 път.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
............
myrshavija написа:DaniDupeto, вероятно никога не си ходил там в ролята на "никой", на когото трябва да се изплати щета. Не говоря за това, че по всякакъв начин се стараят да избегнат плащането, което май е така навсякъде. Говоря за надменното и презрително отношение на "девойките", които работят там. Може би ще успееш да си представиш внушението "Ти си никой и ми губиш времето"?
e за тва говоря колегата е напълно прав ............след като съм коректен с тях и съм си платил застрахователната премия кеш и накуп и гражданската също.......поне като не са коректни да не се държат пренебрежително с нас.................
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”