Боя и Лак

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Re: Боя и Лак

Мнениеот BORA » Нед 20 май 2007 17:46

HuKouCu написа:Здрасти,
значи задната броня на полото леко я улюпих в един бордюр и искам да попитам цялата броня ли трябва да се пребоядиса или само олюпената част. Другия въпрос ми е относно лака, по покрива има няколко петна, целия таван ли трябва да се боядисва или само местата кадето е олюпен лака? И на края, но най съществения въпрос колко пари горе доло ще струва тази процедура?:roll:
Цвят: "Маслено зелена перла"

Благодаря.

п.п. Извинявам се ако не съм уцелил раздела..

Значи цените са различни в зависимост от това което се прави.Може да се направи само преливка на бронята ,на одрасканото ,ако на там е без забележки( да не стане половината броня лъскава , а другата половина на камъчета)И в този случай цената няма да е като за цяла броня.А тавана - абсурд да стане на преливки , така както го описваш -(тук -там обелен лак)!Двете процедури са около 150 лв.- труд и материали.
Оня дето пише -"60 лв. за преден калник ,броня и решетка "е смешно !Толкова , дори и повече са само материалите.Майсторът му или е луд или му е приятел! :lol:

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Нед 20 май 2007 19:07

след боя и лакиране , ако се пастира няма да личи само че требе да се прави боя , пред мене напвариха един баварец 3-ка за 20 000+ лева
и стана от повече от добре

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 20 май 2007 19:22

G3 написа:след боя и лакиране , ако се пастира няма да личи само че требе да се прави боя , пред мене напвариха един баварец 3-ка за 20 000+ лева
и стана от повече от добре

Така е ако останалата част от боята е добра. По цялата ми предна броня има следи от камъчета така че няма как да не си личи.
Цените за боядисване също варират. Аз намерих къде да ми боядисат двете брони + маската около фаровете за 100лв, но като видях няколко творения на въпросния бояджия се отказах. Предпочитам да карам с драскотина на бронята, отколкото с броня в различен цвят.

Потребителски аватар
G3

Мнениеот G3 » Нед 20 май 2007 19:38

ами колега какво да ти кажа аз съм от кюстендил само , само боядисване на москвич е 80 , преко сила 100 лева , говориме за къдърно боядисване 90 км са софето - кн за 1 таван + броня повече от 30-35(преко сила) лева ги правиме нови , не си клатя ченето :!:
ако изкаш драсно едно

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Нед 20 май 2007 20:34

G3 написа:ами колега какво да ти кажа аз съм от кюстендил само , само боядисване на москвич е 80 , преко сила 100 лева , говориме за къдърно боядисване 90 км са софето - кн за 1 таван + броня повече от 30-35(преко сила) лева ги правиме нови , не си клатя ченето :!:
ако изкаш драсно едно

Е , затова колите ви са 87г. :twisted:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 20 май 2007 20:40

Като малък съм чувал че за една лада трябват 3-4 литра боя. Ако е така 4 кутии български автоемайл лак е около 25 лева. Трудно ще ме убеди някой че кадърен бояджия за 75лв ще изтърка, китоса и напръска цял мослквич.

Потребителски аватар
G3

Мнениеот G3 » Нед 20 май 2007 21:08

Winner25 написа:Като малък съм чувал че за една лада трябват 3-4 литра боя. Ако е така 4 кутии български автоемайл лак е около 25 лева. Трудно ще ме убеди някой че кадърен бояджия за 75лв ще изтърка, китоса и напръска цял мослквич.

да праф си ако не си забележил горе в горния пост съм написал 2 пъти "само" демек само да смеша боята и да изпръска , без кит ,без боя ,без нищо друго
кадърен: да не потече боята , еднаквост в сички детаили

BORA написа: Е , затова колите ви са 87г. :twisted:

какво изкаш да кажеш с това , тука средната е 150 лева съочениците ми бачкат келнери за 150 , това е друга тема де.
но и на 2-мата казвам не говорете преди да сте видели !

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Нед 20 май 2007 21:26

Абе ти ли си въпросния майстор или е друг?И не ти ли се вижда скъпичко майстор да извади пистолета и напълно подготвена кола да я пръсне за един час за 80-100 лв.?!?!?

Потребителски аватар
HuKouCu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HuKouCu » Нед 20 май 2007 21:43

Ок, смятаме че цялата ми брония е за пръскане, колко пари?
Покрива ми е със олюпен лак, колко пари?
Боята както казах вече е "Маслено зелена перла" тя колко пари е примерно 100мл? Незнам как да си задам въпроса явно... отивам прио бояджията и му казвам цяла броня и тавана с олюпения лак колко пари ще ми вземе за боя и колко за работа някакви ориентировъчни цени. Става дума за бояджия който си знае работата а не някой да се учи на колата ми... :roll:

Потребителски аватар
G3

Мнениеот G3 » Нед 20 май 2007 21:43

BORA написа:Абе ти ли си въпросния майстор или е друг?И не ти ли се вижда скъпичко майстор да извади пистолета и напълно подготвена кола да я пръсне за един час за 80-100 лв.?!?!?

не съм аз майстора разбирасе
епа що да ти кажем пръсни си я сам
в софия за колко че ти я боядисат ?
броня и таван за по 100 лева демек 200
давате смешни пари за "майстори" изглежда ви е яд

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пон 21 май 2007 8:46

Абе ти ли си въпросния майстор или е друг?И не ти ли се вижда скъпичко майстор да извади пистолета и напълно подготвена кола да я пръсне за един час за 80-100 лв.?!?!?

Бате при тия цени само да си напълня пистолета веднага идвам в Кюстендил :D

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Пон 21 май 2007 14:08

И аз :lol: Друг да ми я шприцова , изтърка и облепи ,аз само смесвам боята и пръскам :lol:

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Пон 21 май 2007 14:18

HuKouCu написа:Ок, смятаме че цялата ми брония е за пръскане, колко пари?
Покрива ми е със олюпен лак, колко пари?
Боята както казах вече е "Маслено зелена перла" тя колко пари е примерно 100мл? Незнам как да си задам въпроса явно... отивам прио бояджията и му казвам цяла броня и тавана с олюпения лак колко пари ще ми вземе за боя и колко за работа някакви ориентировъчни цени. Става дума за бояджия който си знае работата а не някой да се учи на колата ми... :roll:

Отиваш при майстор дето си знае работата и той ти казва "Пич , тоя таван на преливка не става , значи ще го боядисваме целия ,ще ти струва 100 лв. ,примерно ."За бронята той ще прецени какво ще я прави -дали цялата или на преливка.Значи ако е цялата -около 90 лв. ,но ной-вероятно ще реши да я прелива ако има възможност , за да няма разлика примерно с калниците!Сега разбрали ме?И това са ти цени на труд и материали.Обикновено майстора сам си кипува материалите - боя и всичко друго!Това е цена при моя майстор и съм доволен от него ,и му имам доверие.Друг сигурно ще ти каже други цени .Ти си преценявай , но мисля че тези цени са що- годе реални.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 21 май 2007 14:22

Абе пич,защо не вземеш координатите от BORA на този майстор и не си оправиш колата :roll:
Гледам доста убедително и аргументирано се изказва колегата :roll:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”