Облсужване на ПАСАТ Б5 1.8т

Техническа и сервизна информация за Passat
stax@
Автомобил:
Двигател:

Облсужване на ПАСАТ Б5 1.8т

Мнениеот stax@ » Вто 15 май 2007 21:36

Мараааа пи4ове,
от утре ще съм член на Вашия клуб....т.е. аз отдавна съм в клуба на ВАГ ама бях забегнал малко еретично към БМВ-тата. Капарирал сам си едно комби Б5 1.8т Highline и утре ще си го взимам та:
1. ако някой скоро е обслужвал това двигателче да каже колко парички да приготвя
2. за Жоро в Суходол разбрах, ама ми е далеко аз съм в Младост - някой друг за обслужването и да взима прилично?
3. имам ВИН-4е, ако някой може да каже екстричките :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 15 май 2007 21:41

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45798

в багажника имаш един голям квадратен етикет с много кодове на него-екстричките-там. :wink:

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Вто 15 май 2007 23:28

по т.3 имам пълен отговор, за което съм много благордарен

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 17 май 2007 15:09

мога да ти дам цени за ролки и т.н.,но трябва да се разбере дали е сменяно нещо някога.Защото ако не е стъпва малко дебело.И ще ми трябва номер на мотора!!!!

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Чет 17 май 2007 15:37

Смяна на ангренажен ремък- 300-350лв. :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Облсужване на ПАСАТ Б5 1.8т

Мнениеот Stivi » Чет 17 май 2007 17:37

stax@ написа:2. за Жоро в Суходол разбрах, ама ми е далеко аз съм в Младост - някой друг за обслужването и да взима прилично?

Е това не мога да го разбера-купил си си хубава скъпа кола която погорва сериозно а казваш че разстояние в рамките на града ти е далечко :shock Друг е въпроса ако мислиш че взима много скъпо и не ти се ходи там,ама да кажеш че ти е далече !! Аз като реших да си взимам стикери за голфа ходих специално от Метро /на Цариградско/ до Ваското 1 /Красно село/ а ти за цяло обслужване.... :(

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Чет 17 май 2007 17:55

Stivi написа:
stax@ написа:2. за Жоро в Суходол разбрах, ама ми е далеко аз съм в Младост - някой друг за обслужването и да взима прилично?

Е това не мога да го разбера-купил си си хубава скъпа кола която погорва сериозно а казваш че разстояние в рамките на града ти е далечко :shock Друг е въпроса ако мислиш че взима много скъпо и не ти се ходи там,ама да кажеш че ти е далече !! Аз като реших да си взимам стикери за голфа ходих специално от Метро /на Цариградско/ до Ваското 1 /Красно село/ а ти за цяло обслужване.... :(

Сега ще ти обясня. Лесно е за разбиране. Младост - Красно село 15км -в неработно време за 15-20 мин. Обаче в работно - 40 -45мин в задръстването. Младост - Суходол 25-30км по околовсръсното и работно и в неработно 1ч-1 и 1/2 часа. Толкова отиване и малко повече връщане , заради такситата, които чакаш на обратно. А сега се сети - кой ще ме търпи мен в офиса, като вече цяла седмица я ме има, я не. А фактора в случая е "време", а не "пари".Колкото и банално да звучи.

veritas написа:мога да ти дам цени за ролки и т.н.,но трябва да се разбере дали е сменяно нещо някога.Защото ако не е стъпва малко дебело.И ще ми трябва номер на мотора!!!!
- AEB а дали е сменяно нещо - незнам. Имам сервизна книжка, ама много вяра не и хващам. Имам ли друг начин да разбера дали е сменяно нещо?

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пет 18 май 2007 8:06

Малко офтопик, къде е точно този Жоро в суходол че и аз искам да отида да погледне някои неща.
А на колегата честито за новата предобивка:)

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Съб 19 май 2007 22:28

veritas написа:мога да ти дам цени за ролки и т.н.,но трябва да се разбере дали е сменяно нещо някога.Защото ако не е стъпва малко дебело.И ще ми трябва номер на мотора!!!!

Днес с един приятел, който работи в сервиз гледахме ремаците и ролките, и според него, а и според моето кьораво око всички ремъци освен ангренажния са сменяни. Поне всичките са като нови и още с надписите по тях, но ангеренажа се е ожулил доста и надписи няма даже. Ще се сменя за по сигурно.

Ако може да ми дадеш малко ценички и ако от тази информация, макар и оскъдна, можеш да ми кажеш кво да сменям?
До сега беше лесно с баварките - верига, и само успокоители ако трябва се сменяха.

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Пон 21 май 2007 19:42

Хайде, пичове, кажете какво се сменя освен ремък и обтяжна ролка? Щото колкото питам и все различно казват. Ако има някой с 1,8т да каже какво е сменял? :horror: :020:

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пон 21 май 2007 20:48

Масло, всички филтри, всички ремъци пляс една ролка намира се по средата точно през нея минава агренажа.
Само да кажа че всички ремъци които си взех бяха Фленор и ги взех за 70лв и 4те ремъка, ролката ми беше към 60лв.

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Пон 21 май 2007 20:50

а хидравличния обтегач? от 5 места всеки казва различно :(

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пон 21 май 2007 20:53

даже незнам за какво ми говориш :)
абе защо сменяш неща които не са счупени!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 22 май 2007 11:23

Аз го сменях, но при мен беше изпуснал. Нямам идея дали се сменя профилактично :roll:

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 23 май 2007 22:38

Здраво на всички.От седмица съм с пасат Б5 1.8/125 с газов инжекцион и след ужаса в КАТ ми предстои смяна на всичките екстри- ангренажен ремък с водна помпа, масло, ролки и т.н.т.Смятам да започна от маслото но незнам точно какво да сложа, знам само че трябва да покрива изискванията на VW.Въпроса ми е да ми препоръчате марка за този мотор.

Върни се в “Passat”