Изплащане на щета?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 20 май 2007 15:39

Както изглежда всичко зависи от конкретния офис и личното отношение,понеже тук в провинцията като се познават повечето хора по физионимия /някой и по имена/ няма никакви проблеми с изплащането на каквито и да е щети даже без никакви документи !
П.С Може би все пак има и значение дали каското ти е за 1000лв на година или за 100 :wink:

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Нед 20 май 2007 20:45

Значи ,не съм виновен аз за ПТП-то имам протокол от КАТ. При предишния инцидент бронята беше изкривена доста точно в средата ,беше счупена решетката и халогените , които им върнах когато си взех парите..Сега даже след катастрофата бронята не е изкривена което доказва според мен че колата е ремонтирана единственото нещо което според мен се дублира е решетката защото не ми искаха да им връщам старата, но така или иначе от нея нищо не ставаше единствено ламаринения детаил успях да го изправя и китна тук таме и да го използвам пак.

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Re: ............

Мнениеот DaniDupeto » Пон 21 май 2007 18:09

XIKS написа:
myrshavija написа:DaniDupeto, вероятно никога не си ходил там в ролята на "никой", на когото трябва да се изплати щета. Не говоря за това, че по всякакъв начин се стараят да избегнат плащането, което май е така навсякъде. Говоря за надменното и презрително отношение на "девойките", които работят там. Може би ще успееш да си представиш внушението "Ти си никой и ми губиш времето"?

e за тва говоря колегата е напълно прав ............след като съм коректен с тях и съм си платил застрахователната премия кеш и накуп и гражданската също.......поне като не са коректни да не се държат пренебрежително с нас.................

XIKS Като гледам май си си заслужил подоно отношени! Еми ходи и се застраховай другаде, като не ти изнася......... Направо се плаша...... вдигнал скандал и слезли шефовете, и чак се стреснали, и му платили на скандалджията! Ха ха ха ха ще се разплача.... ама ти си бил опасен бе :horror:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Пон 21 май 2007 19:35

аз се развиках щото съм си в правото платил съм си а те се ебават ти ако си от тези дето като им ударят шамар си поднасят и другата буза аз не съм...значи скандала беше между мен и оглеждащия той ми каза че е за ремонт аз му казах ок тогава го оставям вие да го правите той вика нашия сервиз не се занимава с тва .....отидох на гишетата викам на една от жените не сам съгласен с решението на оглеждащия искам да напиша възражения дайте ми да попълня какво е необходимо....тя ми вика как така е тогава се скарахме дойде някъв вика добър ден
добър ден къв е проблема викам тва е проблема той как ше е за ремонт тва бе момче викам ми така ми казаха човека се хвана за главата извика оглеждащия и го направи на нищо......каза момчето да остави халогена пишете му че е за нов халоген и така тръгнах си изчаках месец да оценят халогена звънах казаха че е уценен и утидох и ми изплатиха щетата.........тва го пиша за хората които четат форума.....а ти dani dupeto въобще не си ми интересен.......може и да съм скандалджия може и да съм опасен може и секъв да съм тебе тва не те засяга......поздрави за всички които са мъжкари във форума и отстояват и се борят за правата си докрай

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaniDupeto » Вто 22 май 2007 9:17

XIKS написа:аз се развиках щото съм си в правото платил съм си а те се ебават ти ако си от тези дето като им ударят шамар си поднасят и другата буза аз не съм...значи скандала беше между мен и оглеждащия той ми каза че е за ремонт аз му казах ок тогава го оставям вие да го правите той вика нашия сервиз не се занимава с тва .....отидох на гишетата викам на една от жените не сам съгласен с решението на оглеждащия искам да напиша възражения дайте ми да попълня какво е необходимо....тя ми вика как така е тогава се скарахме дойде някъв вика добър ден
добър ден къв е проблема викам тва е проблема той как ше е за ремонт тва бе момче викам ми така ми казаха човека се хвана за главата извика оглеждащия и го направи на нищо......каза момчето да остави халогена пишете му че е за нов халоген и така тръгнах си изчаках месец да оценят халогена звънах казаха че е уценен и утидох и ми изплатиха щетата.........тва го пиша за хората които четат форума.....а ти dani dupeto въобще не си ми интересен.......може и да съм скандалджия може и да съм опасен може и секъв да съм тебе тва не те засяга......поздрави за всички които са мъжкари във форума и отстояват и се борят за правата си докрай

В случая си бил ПРАВ!!! Не го успорвам! Това обаче не ти дава правото да оплюваш цялата застрахователна компания! Един от огледите, и една администраторка не представляват цялата компания нали?
А до колкото ще си подам другата буза.... :) върни малко в темата, има ми номера ако искаш ми звънни за да провериш :smackbum :)
Евала на борците! :handshake

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 май 2007 9:43

Аз не мога да разбра що толкова ги защитаваш ти. Тука компания за бира вече се събрахме хората дето ги плюем, ти - недейте. Може и свестни хора да има във фирмата - неизбежно е. Ама в общия случай отношението е зле, да не давам примери. Бедна ти е фантазията какви усилия полагам всеки път като ида там за да се държа учтиво - щото не смятам, че трябва да се оставяш да ти се качват на главата, ама и не смятам, че е нужно да падам до тяхното ниво.
Ай със здраве!

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...............

Мнениеот XIKS » Вто 22 май 2007 11:49

така е една администраторка и един оглеждащ неправят цялата компания искам да кажа че винаги са се държали пренебрежително щото сам с некъв голф застрахован за 6000лева без тоз човек към който най колтурно му обясних защо съм се развикал той ми се извини каза че съм прав аз му се извиних оправи нещата човека и си трагнах и всичко костваше 10 минутки а преди тва 1 час тровене на нерви....има и свестни хора в тази компания но засъжаление са много малко ........сега нещата седят по друг начин свързаха ме с едно момче от там и минавам без никакви проблеми и всички са много любезни......защо трябва да имаш връзки за да те уважават??? за тва са ми паднали в очите.........колкото до теб и до бул инс неводя война нито с теб нито с бул инс ,ако си го приел така значи си в грешка....просто ти не си ми интересен ти казах....не ме интересува мнението ти нито това дали си поднасяш бузите или не нито пък телефона ти.....и не си се изразил правилно ...евала на борците...не сме борци а просто някой от нас сме си мъжкари.....

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 22 май 2007 15:41

Значи днес бях на оглед и описаха всички щети по колата сега колко ще платят ще видим след 20-тина дни само не ми стана ясно дали парите които ще ми платят зависи от застрахователната сума ,която както споменах по горе понамаля защото ми изплатиха около 450 лева за предишните щети или би трябвало да не зависи от това ,защото в крайна сметка ще ми платят от гражданската на другия водач? Питах за това при огледа ,казаха ми ,че ще ми платят по "експертна оценка" каквото и да значи това.

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaniDupeto » Вто 22 май 2007 15:51

paradiselost написа:Значи днес бях на оглед и описаха всички щети по колата сега колко ще платят ще видим след 20-тина дни само не ми стана ясно дали парите които ще ми платят зависи от застрахователната сума ,която както споменах по горе понамаля защото ми изплатиха около 450 лева за предишните щети или би трябвало да не зависи от това ,защото в крайна сметка ще ми платят от гражданската на другия водач? Питах за това при огледа ,казаха ми ,че ще ми платят по "експертна оценка" каквото и да значи това.

"Експертна оценка" означава че ще ти платят по некви средни цени, като включат и работа. Това си е нож с две остриета, но май си нямал избор.. Имам предвид че колата ти е застрахована или под 7000лв., или е над 10год., или и двете! Не мога да кажа какъв ще е крайния тотал :roll: При всички положения няма начин да не ти платят (в твоя случай)...... Ако ли не, бъди мъжкар.... развикай се и ще се оправят нещата.

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 22 май 2007 16:49

общо взето и двете "Дедо попе" :D 94година е колата и е застрахована за 6 хиляди.Доно това което платят да покрие ремонта :cry:

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 22 май 2007 17:38

А другото което ме гложди е ,че каското ми изтича другата седмица а аз до тогава няма да мога да оправя колата та се чудя дали да не си подновя каското след като оправя колата или да я направя преди да съм я оправил и да ми опишат щетите и след това да ходя пак да я гледат и маркират.А дали няма да ми вземат пак пари при маркирането втория път?

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaniDupeto » Сря 23 май 2007 11:07

paradiselost написа:А другото което ме гложди е ,че каското ми изтича другата седмица а аз до тогава няма да мога да оправя колата та се чудя дали да не си подновя каското след като оправя колата или да я направя преди да съм я оправил и да ми опишат щетите и след това да ходя пак да я гледат и маркират.А дали няма да ми вземат пак пари при маркирането втория път?

20лв. за стикерите + 1.80лв. за маркиран детайл :lol: Въпрос на избор е.... когато ти си решиш тогава си го прави! Ако питаш мен, бих изчакал за да видя дали ще ми платят добре, и тогава вече бих решил къде да се застраховам :) Казвам това като на колега! Иначе аз пак ще съм си в Бул Инс! Все пак работя там от 7год. :)
Чао и успех!

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ............

Мнениеот XaxoXaxo » Пет 25 май 2007 17:24

DaniDupeto написа:
XIKS написа:
myrshavija написа:DaniDupeto, вероятно никога не си ходил там в ролята на "никой", на когото трябва да се изплати щета. Не говоря за това, че по всякакъв начин се стараят да избегнат плащането, което май е така навсякъде. Говоря за надменното и презрително отношение на "девойките", които работят там. Може би ще успееш да си представиш внушението "Ти си никой и ми губиш времето"?

e за тва говоря колегата е напълно прав ............след като съм коректен с тях и съм си платил застрахователната премия кеш и накуп и гражданската също.......поне като не са коректни да не се държат пренебрежително с нас.................

XIKS Като гледам май си си заслужил подоно отношени! Еми ходи и се застраховай другаде, като не ти изнася......... Направо се плаша...... вдигнал скандал и слезли шефовете, и чак се стреснали, и му платили на скандалджията! Ха ха ха ха ще се разплача.... ама ти си бил опасен бе :horror:

Не че искам да да те обидя нещо, ама ако такова е отношението и на служителите в компанията към хората, има за какво да плюят :wink:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 26 май 2007 8:01

Колегите са напълно прави !!!!
Прост пример от Алианц : Имам 3 коли застраховани там, давам средно около 3000 лв на година. Миналата седмица продавам Хондата (каско 3 поредни години) и есествено тук таме някоя щета. Онзи дето я купува иска той да си я прави, та аз трябваше да си взема парите от щетите.Отивам , а "моят човек" го няма. Няма да го чакам ще се оправя с другите. Да ама не, при изкъртено огледало, ония ми описва:
стойка на огледалото - здрава, тяло на огледалото- счупено(виждаше се парче тялото което се завива към стойката с болтове), капак на огледалото-липсва, стъкло на огледалото- липсва.
Викам абе човек, пиши счупено огледало и толкоз ! Липсващи детайли не се изплащат,пък от каде да си взема аз само тяло ???
а той отговаря :"аз правя оглед и описвам това което съм констатирал, не зависи от мен , и ми се хили" . Направо побеснях ! Обаче се взех в ръце и викам , ти знаеш ли сега като се сетих , май в гаража прибрах парчетата когато го счупиха.
-Е нали беше откраднато ?!,
-Дам , ама като са го крали явно са го счупили и аз прибрах парчетата които бяха на земята ! Та айде до вкъщи, взвх едно огледало(обигновенно) счупих 2-3 малки парчета, малко черна пластмаса, нося му ги и викам , понеже си отворен....това е от огледалцето, това е от капачето.....и между другото сега кат идвах насам счупих и стойката в гаража , иди да видиш !
Та все пак писа огледало комплект ама така ли трябва да е ?!!!!
:twisted:

Потребителски аватар
DaniDupeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaniDupeto » Нед 27 май 2007 8:05

Dobromirski написа:-Дам , ама като са го крали явно са го счупили и аз прибрах парчетата които бяха на земята ! Та айде до вкъщи, взвх едно огледало(обигновенно) счупих 2-3 малки парчета, малко черна пластмаса, нося му ги и викам , понеже си отворен....това е от огледалцето, това е от капачето.....и между другото сега кат идвах насам счупих и стойката в гаража , иди да видиш !
Та все пак писа огледало комплект ама така ли трябва да е ?!!!!
:twisted:

Даммм.... Точно така трябва да е за такива дребнави, мишкарски застрахователни измамници!
Когато клиенти мамят застрахователи (независимо от коя компания) явно е ТАРИКАТЩИАНА....
А когато застрахователите (независимо от коя компания) се опитат да си спестят нещо са МИЗЕРНИЦИ...
Е, аз се чудя кой е МИЗЕРНИКА в случая!
Аман от тарикати! За това ще го ядат и честни клиенти!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”