С какво да затъмня стъклата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
DIGIFANT 2E
Автомобил:
Двигател:

С какво да затъмня стъклата

Мнениеот DIGIFANT 2E » Пон 28 мар 2005 18:55

Иска ми се да затъмня стъклата малко особено задното и отчасти страничните,като ефекта неискам да е одрязан напримерно эадните две тъмни а предните светли,ако може постепенно да се преливат тъмното към светло,мисля си за спрей но незнам тези дето са за стоповете дали ще ми свършат работа,вие как мислите,защото съм взел едно фолио ама ми се види малко цигания та си помислих да питам и тогава да го слагам.........

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 01 апр 2005 21:54

сложи най светлото отпред и задните с следващата степен...не е зле...

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 01 апр 2005 23:38

А какво ще кажете за идеята със спрея, защото аз лично вече незнам колко пъти се опитвах сам с фолио и немога. Та ще стане ли със спрей?

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 01 апр 2005 23:52

ако искаш помощ за фолиото пиши л.с.
ще помогна/залепя :lol: Beer

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: С какво да затъмня стъклата

Мнениеот BuGmaN » Съб 02 апр 2005 13:42

DIGIFANT 2E написа:Иска ми се да затъмня стъклата малко особено задното и отчасти страничните,като ефекта неискам да е одрязан напримерно эадните две тъмни а предните светли,ако може постепенно да се преливат тъмното към светло,мисля си за спрей но незнам тези дето са за стоповете дали ще ми свършат работа,вие как мислите,защото съм взел едно фолио ама ми се види малко цигания та си помислих да питам и тогава да го слагам.........

Тоя номер става, както трябва единственно в камера - в Бургас има такава и искаше май 60лв. за всички стъкла - без предното - щото щяло да блести вечер и КАТ му правят проблеми за това.

DIGIFANT 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIGIFANT 2E » Съб 02 апр 2005 18:43

Тоя номер става, както трябва единственно в камера - в Бургас има такава и искаше май 60лв. за всички стъкла - без предното - щото щяло да блести вечер и КАТ му правят проблеми за това.

А щом е в камера с какъв материал работят с боя или нещо друго,ако знаеш де....

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 02 апр 2005 21:16

DIGIFANT 2E написа:А щом е в камера с какъв материал работят с боя или нещо друго,ако знаеш де....

Ми с нещо ги опушваше ли, с някаква химия ли беше - забравил съм, но работата е там, че може да се наредят, така че да се затъмнят постепенно и става вечно, аз много съжалявам, че не можах да направя моята, защото трябваше да се чака седмица-2 докато се напълни фурната, ма нямах къде да държа колата през това време и сложих стъклата... :cry:, но видях един бус направен там и ми останаха очите - все едно е заводско... :shock:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 03 апр 2005 20:41

Тонирането в камера прави стъклата страхотно и няма изтъркване или надраскване, няма разлепване като при фолиото. Затъмнението от вътре навън е почти никакво, докато отвън навътре е по желание - от леко матово до пълно. Стъклата седят по-скоро огледални отколкото тъмни.
Преди доста години и в Плевен имаше такава камера и баща ми прави на 123-ката си стъклата в нея - докато я махна (след повече от 10 год) стъклата не бяха мръднали.
Лошото е че се свалят стъклата а при VW с това лепене ... незнам после кой ще ги слага.
BUGMAN, дай все пак някакъв адрес, лятото мога да се реша поне тези на вратите да прекарам оттам.

nightyj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nightyj » Пон 04 апр 2005 9:06

А да ви питам тези спреьове за затъмняване на фарове , могат ли да се изтъркат ако не ти се нрави ефекта .

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 04 апр 2005 19:36

Sunny написа:BUGMAN, дай все пак някакъв адрес, лятото мога да се реша поне тези на вратите да прекарам оттам.

Мястото се намира зад училището по автотранспорт Б-с - ''Автото'', при добро желание, с малка комисионна бих се навил да "изпека" нечии стъкла! :wink:

Потребителски аватар
nofear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nofear » Вто 19 апр 2005 14:24

Sunny написа:Тонирането в камера прави стъклата страхотно и няма изтъркване или надраскване, няма разлепване като при фолиото. Затъмнението от вътре навън е почти никакво, докато отвън навътре е по желание - от леко матово до пълно. Стъклата седят по-скоро огледални отколкото тъмни.
Преди доста години и в Плевен имаше такава камера и баща ми прави на 123-ката си стъклата в нея - докато я махна (след повече от 10 год) стъклата не бяха мръднали.
Лошото е че се свалят стъклата а при VW с това лепене ... незнам после кой ще ги слага.
BUGMAN, дай все пак някакъв адрес, лятото мога да се реша поне тези на вратите да прекарам оттам.

Добре де .. така е най хубаво , в Пловдив някой да знае такава камера ?
Според мен от циганий с фолио няма смисъл , защото видимоста през ноща е ужасна .... можеш да качиш някой на предния капак :shock: ...
Аз ако разбера нещо за Пловдив ще пиша :P

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 26 май 2005 0:00

някой знае ли колко е разрешеният % на затъмнение на предните джамове

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Чет 26 май 2005 4:52

pinci написа:А какво ще кажете за идеята със спрея, защото аз лично вече незнам колко пъти се опитвах сам с фолио и немога. Та ще стане ли със спрей?

И аз то4но това се питах дали пък няма да е по-ефектно с спрей4ето макар 4е и с фолиото се справих 6то-годе добре, не все пак има забележки. :roll:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пет 27 май 2005 9:04

dready написа:някой знае ли колко е разрешеният % на затъмнение на предните джамове

Те в кат нямат апаратура за измерване на затъмнени стъкла така че :roll: :wink: Пък камоли някой пътен полицай :twisted:

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

с фолио

Мнениеот maverick » Нед 29 май 2005 9:39

с фолио бе пич.от 10г.вече никой не пече стъклата

Върни се в “Направи си сам!”