Деца в автомобила

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 21 май 2007 23:18

Edit2: Градски митове и легенди

сериозните удари са или челни или странични откъм страната на шофьора, и нема как да бъдат различни освен ако не шофираш в Англия и на още 1-2 места където нещата са реципрочни ;)

Това зависи от коя страна ти е насрещното движение...

И ела ми обясни как ако некой тъпан от насрещното се излети срещу тебе и ти как ше завъртиш цялата кола тъй че да му я поднесеш с задна дясна част и хич и нема ти мине в главата че освен тоз и други карат в насрещното платно, наместо да се изнесеш вдясно от пътя пък белким е равно и тоз не та закачи ;)

Eдит3: Пък се води място на смъртника щот нии тука сме гяволи и сме без колани обикновено, и шофера има поне търкало в ръцете за което да се вкопчи докато завалията вдясно не му остава друго освен пътьом да замъкне и джама поне.....

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Пон 21 май 2007 23:34

minimiro написа:Edit2: Градски митове и легенди

И ела ми обясни как ако некой тъпан от насрещното се излети срещу тебе и ти как ше завъртиш цялата кола тъй че да му я поднесеш с задна дясна част и хич и нема ти мине в главата че освен тоз и други карат в насрещното платно, наместо да се изнесеш вдясно от пътя пък белким е равно и тоз не та закачи ;)

Eдит3: Пък се води място на смъртника щот нии тука сме гяволи и сме без колани обикновено, и шофера има поне търкало в ръцете за което да се вкопчи докато завалията вдясно не му остава друго освен пътьом да замъкне и джама поне.....

Дръпам ръчна без да се замислим ,аре аре у цял свят при челен сблъсък 90% умира пътника,а не шофьора,не е само в България,но това е друга тема,дай да не спамим темата на колегата,важното е да няма такива лоши удари ;)
Поздрави.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 22 май 2007 17:49

ANNIHILATOR написа:Незнам как е в другите държави ама съм почти сигурен че не е задължително а препорачително.

Абсолютно е задължително във всички цивилизовани държави!!! И има страхотни глоби (с 10 - 20 лева не минаваш).

Само че там манталитета е различен и повечето нормални хора въобще не поставият под въпрос безопасността на децата си.

Аз имам две деца и двете седят в столчета. Единият е да 2 години а другият е на 1 месец. По-голямият е много див и инатлив но никога не е било проблем да си сяда в сточето защото го е правил от бебе, тоест винаги.

Изполвам ISOFIX (или LATCH) защото е най-безопасно, нищо че столчетата били съпи.

Живота на децата няма цена, поне за мен.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 22 май 2007 19:17

........

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 0:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ina5kova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ina5kova » Сря 23 май 2007 1:37

Huizel написа:
minimiro написа:
ЕДИТ: Гледам колегата е сложил столчето отзад зад шофьора... по презумция се приема че най подсигуреното място е отзад вдясно, щото ем е последно ем е от обратната страна на посоката от която ти идва насрещното движение, при евентуална опасност пак презумцията е че ше хукнеш да бягаш вдясно за да спасиш предните, което излага на опасност точно мястото зад шофьора... поради същия факт от дясната страна е и гърлото на резервоара ;)

Малка поправка,най безопасното място е зад шофьора.Тъй като при евентуален сблъсък,шофьора инстинктивно се опитва да се запази.Не напразно мястото ДО шофьора се води ,място на смъртника.

Не знам, кое според правилата е най-безопасното място, но и нашето столче съм сложила в дясно. Според мен там е по-правилно, а и ми е по-удобно да виждам детето или да му подам нещо...А голямото ми дете сяда зад мен, закопчано с колан...но тя вече е голяма!...Въпреки, че когато не сложи колан по-скоро сяда в средата!...

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 23 май 2007 7:46

Пичове huizel и minimiro, темата за най-безопасното място в колата е супер яка! Чета спора ви с интерес!

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Сря 23 май 2007 10:38

Малко се измества темата. Ще споделя собствения си опит и практика. Синът ми (1 год) се вози в бебешко столче. За дъщеря ми (почти 5 год) поръчах детско столче, тип "пънче" (13 Евро) на роднини от Австрия - при тях го бях видял за първи път - тук в България не съм виждал. Ще си призная със срам, че не винаги ги ползваме.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 23 май 2007 10:50

malcho написа:Малко се измества темата. Ще споделя собствения си опит и практика. Синът ми (1 год) се вози в бебешко столче. За дъщеря ми (почти 5 год) поръчах детско столче, тип "пънче" (13 Евро) на роднини от Австрия - при тях го бях видял за първи път - тук в България не съм виждал. Ще си призная със срам, че не винаги ги ползваме.

"Пънчетата" създават предпоставка, за травми във врата и ключицата...

не са много ефективни.. единствената им цел, е да вдигнат детето по-високо, та колана да не го удуши при евентуална катастрофа.

за 150-160 лв можеш да си вземеш столче, което е лидер в краш тестовете на АДАЦ... и става до 36 кг ;) комбинирано от 9 до 36..

а това кое място е най-сигурно в колата.. много спорове...ама и аз не знам и нямам стратистика да извадя...

и аз возя моят зад пасажера... по-удобно е..
но щото нямам среден триточков колан.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 23 май 2007 11:42

Според мене най безопасното място е зад водача на МПС-то. Не случайно в автобусите местата за майки с деца и бременни е зад водача. Незнам от къде изхождат писалите закона, но според мен това е поради простата причина че когато се получи опасна ситоация водача не мисли да спаси целия автомобил, а рефлексно се старай да избегне удара с него самия!!!
Това е за мен едно от логичните обяснения.
Иначе направо ви завиждам че децата ви стоят в столчетата, моята дъщеря и с добро и с лошо не и не. Доста пъти се е лепела за седалките ама с нея наглава не се излиза!!!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 24 май 2007 7:26

wili98 написа:за 150-160 лв можеш да си вземеш столче, което е лидер в краш тестовете на АДАЦ... и става до 36 кг ;) комбинирано от 9 до 36..

Willi, дай повече инфо за това столче че ми предстой "ъпгрейд" в скоро време. Иначе и аз возя малкия от дясно. Сега колегата ме насочи към още обективни причини, но аз така реших след като мислих над катастрофа тип "тръгваш първи на светофар и някой минава на червено". По-голям шанс имаш да видиш и спреш ако ти идва от дясно, от ляво много по-вероятно те е ударил.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”