Проблема е че парното работи(чува се моторчето) а не духа от 2 дена. възможно ли е да се е извадил някой от въздохуводите. и ако е възможно от каде мога да стигна до тях?ако сваля врътките за парното дали ще стигна до някаде(само не казвайте трябва да се свали таблото че ще се......)
Благодаря ви предварително

Проблем с парното - РЕШЕН
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с парното - РЕШЕН
Последна промяна от stefi_pavlov на Сря 23 май 2007 8:48, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Проблем с парното
stefi_pavlov написа:Проблема е че парното работи(чува се моторчето) а не духа от 2 дена. възможно ли е да се е извадил някой от въздохуводите. и ако е възможно от каде мога да стигна до тях?ако сваля врътките за парното дали ще стигна до някаде(само не казвайте трябва да се свали таблото че ще се......)
Благодаря ви предварително
Не е необходимо да се сваля цялото табло ,а само долната част....ще видиш въздуховодите....но най-напред свали предпазните решетки на таблото и с едно фенерче виж дали са откачени въздуховодите....а най-вероятно ти е откачен привода(щом от никъде не духа) от вентилатора намира под таблото вдясно(в краката на седящия до теб).....първо виж това
за сега не пипай врътките....
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
jooorooo написа:провери и на врътката която е за пускане, на нея има жило за отваряне на клапана. може да се е откачило..
аз предлгам врътките да ги остави за десерт....макар,че има едни захващачи на бронята на жилата,които се чупят и жилото вече става нефункциониращо....аз за да не бера ядове съм ги подсигурил с две обтяжки тип "свинска опашка"....става много здраво ...Но ако има проблеми с механиката жилата то се усеща много ясно с ръка...просто врътките се въртят лесно като перка на вентилатор и не усещаш съпротивлението на жилото и клапата...
- joker
jooorooo написа:joker при мен като се беше откачило жилото на врътката със степените и сега като е оправено, няма разлика в силата на прилагане за въртене.
аз мисля ,че за да си точен трябваше да напишеш,че не усещаш разлика....а разлика не може да няма когато еластична стомана се извива и избутва клапан и когато врътката се върти свободно,въпрос на усет....а си съвсем прав за врътката като причина!
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”