Щета от ГО в Булинс

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Щета от ГО в Булинс

Мнениеот myrshavija » Пет 11 май 2007 14:32

Ми да се оплача и аз:
В средата на март изплющях една пача на "Йерусалим", писаха и акт за неспазване на предимство и аз бегам в тридневен срок да търся пари от нейната гражданска - БУЛИНС. Нямам каско - то и няма кой да направи на 20-годишна кола.
Снимат ми те колата, казват ми любезно да ида след около месец да търся пари в офиса на "Дж.Баучър". Отивам аз след близо месец и на касата ми викат "Ми няма я тука, звънете на безплатния телефон". Звъня аз, казват ми пак да ида в същия офис и девойката на гишето ми казва, че няма нищо да ми платят, щото пачъта дето я изплющях не си е плащала вноските и гражданската е прекратена.
И снизходително ми обяснява, че ще ми прати документите до гаранционния фонд, сякаш ми прави услуга - не знам, мое и да ми е направила услуга, пък а да съм прекалено мнителен.
Минава време, обаждам се в гаранционния фонд, там още не са ги получили, минава още време, получават ги, но не са оценили щетата, минава още време и един "щастлив" ден, при поредния разговор с гаранционния фонд, от там ми заявяват, че са върнали документите обратно в Булинс, заради някви недостатъци, ба ли ги за кво.
И аз пак звъня, тичам в офиса им и момата ми вика "Ми аз вчера ги получих документите, ама от де да знам за ко ми ги връщат, де да ги знам тия от фонда, ко искат, аз отде да знам къф е тоя член 17" и ги фърля по бюрото.
Обаче аз съм си обул тоя ден железните нерви и три пъти я питам учтиво какво ще ме посъветва да направя и тя ми заявява, че щяла да провери къф е тоя член и след няколко дни да и се обадя по телефона и ми дава някъф вътрешен. Аз съм звънял и преди и ми е ясно, че тоя телефон не се вдига никога, ама съм мнооооо учтив и и викам "А кого да търся на тоя телефон?" и тя ми отговаря, че нея да търся и само тя го вдигала и не си казва името.
И ся вече се чудя какво да предприема - тоя телефон никой не го вдига - и си мислех да звъня на някои да се оплача в тая фирма, ама ми се струва, че файда няма да има и реших първо тука да питам - бая народ сте, ша дадете хубав акъл.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 11 май 2007 14:40

кофти
оная и е прекратен договора за ГО
сигнализирай в Комисия по финасов надзор, но преди това пиши "любезно" писмо на Бул инс

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 11 май 2007 14:44

Отиваш в офиса вдигаш врява до небесата все пак си си платил и за гарнционния фонд и за всички там простотии, така че отиваш :director :censored :fight: :censored: :maaad: :mad: :motz: :074:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 11 май 2007 14:51

Колега,ако ти се занимава-гони ги до дупка.След 4-5 месеца можеш и да вземеш някой лев...Просто трябва да си "тъп" и упорит.
А ако щетата е малка и ти е писнало зае.и ги(те на тва разчитат).
Виж ако ти беше излезнал виновен "според" КАТ- щяха да те налазят в миг.
Общо взето моето мнение за Булинс е....няма да го пиша щото е вулгарно
:D
Дерзай и успех :D :006:
И не се връзвай на това че не си е платила ГО-доколкото знам това им е лаитмотивът.Мисля че ако караше кола за 100бона нямаше да има проблем :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 11 май 2007 15:05

znainainai написа:Отиваш в офиса вдигаш врява до небесата все пак си си платил и за гарнционния фонд и за всички там простотии, така че отиваш :director :censored :fight: :censored: :maaad: :mad: :motz: :074:

ти ходил ли си някога в офиса на бул инс???????

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 11 май 2007 15:06

Врява няма да вдигам да не вземат да ме нашамарят любезните младежи в костюми на входа :D
А и нямам намерение да се отказвам. Сумата, която платих за ремонт е малка, но искам да видя защо всяка година си плащам като поп задължителния рекет.
За писмото до Булинс - нямам си иедя какво точно да пиша ... а и ква е тая "Комисия по финасов надзор"?
Ludia написа:ти ходил ли си някога в офиса на бул инс???????

Сигурно не е :D

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 11 май 2007 15:11

Pichaga написа:кофти
оная и е прекратен договора за ГО
сигнализирай в Комисия по финасов надзор, но преди това пиши "любезно" писмо на Бул инс

преди да го пуснеш, може да покажеш това писмо и на момата, профилактично, почти съм сигурен, че ще и' се изясни веднага този чл.17

КФН - това е надозрния орган и на всички застрахователи.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 11 май 2007 15:33

VWGT написа:КФН - това е надозрния орган и на всички застрахователи.

Комисия за Финансов Надзор
Имат си специална дирекция "Застрахователен надзор". Мисля, че няма застрахователно дружество, което с лека ръка да подмине заплахата за оплакване в КФН......

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 11 май 2007 15:39

По закон тези вземания имат давност 3 години, а Булинс не обичат да плащат, особено по ГО... Това, което можеш да направиш е да напишеш 2 жалби - едната към Булинс, които мотаят нещата, другата - към Комисията по финансов надзор за действията на Булинс. Имах си разправии с тях преди време по каско, добре че се намери вътрешен човек, та нещата потръгнаха...
Иначе бягат от КФН като дявол от тамян...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 май 2007 13:36

Стана ясно, че с разговори няма да стане нищо - повече няма да се разкарвам и да звъня. Помагайте кво се пише в тва възражение или както там се вика, че идея си нямам. Някой, ако има опит, да вика, че тряа да се намери повод за бира :)

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Сря 23 май 2007 6:11

колега след няколко дена, ще ти кажа дали мога а ти помогна или да те насоча. :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 23 май 2007 10:09

:yeaha:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 23 май 2007 10:28

myrshavija написа:Стана ясно, че с разговори няма да стане нищо - повече няма да се разкарвам и да звъня. Помагайте кво се пише в тва възражение или както там се вика, че идея си нямам. Някой, ако има опит, да вика, че тряа да се намери повод за бира :)

От бира няма нужда, но ето какво бих те посъветвал да напишеш :

ЖАЛБА до Управителя на ЗД Булинс АД, започваща с "Уважаеми г-н Управител, ....." на мястото на точките описваш случая подробно, като не спестяваш нито един неприятен за тях момент, нито им спестяваш негативните си емоции към тях, разбирасе не в груб вариант. Много важно е да напишеш, че копие от настоящата жалба си изпратил и в Комисията по Финансов Надзор, както и , че ще си търсиш правата със всички позволени от законодателството на Република България действия.
Отдолу се подписваш "С Уважение : ...."

Второто - ЖАЛБА до Директора на Комисията по Финансов Надзор, пак
Уважаеми г-н Директор,...", пак описваш подробно случая, но описваш подробно действията на застрахователната компания и гаранционния фонд, тях това ги интересува. Отдолу пишеш "Прилагам копие от жалбата си в ЗД Булинс АД" и пак подобаващ завършек. На КФН не е нужно да държиш неприятен тон в жалбата си, важното е да споменеш колко си възмутен.

Когато завеждаш жалбата в Булинс НЕПРЕМЕННО си препиши входящия номер, след като я заведат, защото няма да ти го дадат после, много хитро заобикалят Закона в тази част...

Успех !

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 23 май 2007 12:30

Еее, как няма нужда - аз довечера пътувам за края на света(баба и дядо да си видят внучката), ама като се върна ... :beer

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 23 май 2007 15:23

myrshavija написа:Еее, как няма нужда - аз довечера пътувам за края на света(баба и дядо да си видят внучката), ама като се върна ... :beer
ама колега :D помоли Дани Дупето той работи там от 7год. ще ти помогне :idea:

DaniDupeto написа: Все пак работя там от 7год. :)
!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”