Антирадари- видове,модели,коментари.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Съб 14 май 2005 12:09

Прав си,че ако решат да се заяждат все ще намерят нещо.Аз моя съм го сложил на десня сенник от към огледалото и трудно ще го видят.Ако искаш направи и ти така :wink:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 19 май 2005 9:51

Глава СЕДМА

АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 181 Наказва се с глоба до 50 лв.:

1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи в определения срок превозно средство за технически преглед;

2. който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозните средства;

3. водач, който не носи определените за носене документи във връзка с извършвания превоз;

4. водач, който управлява моторно превозно средство за обществен превоз повече от законоустановеното работно време, както и водач, който управлява моторно превозно средство в болестно или друго състояние, което създава опасност за движението;

5. водач, който не спре двигателя, когато моторното превозно средство е в престой или е паркирано, освен ако работата му е необходима за извършване на товарно-разтоварна или друга технологична дейност;

6. водач, който управлява моторно превозно средство с емисии на вредни вещества над установените норми или с неизправно шумозаглушително устройство.

т.е. всякви други джаджи са позволени и да се ш...т :lol:

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Съб 21 май 2005 23:34

Антената на антирадара представлява правоъгален рупор с вградени в него високочестотни диоди. Не препоръчвам на никой да се опитва да я вади на предното стъкло. Самата антена определя габаритите на антирадара , т.е. колкото е голяма антената , толкова е голям и антирадара.
По въпроса с положението на антирадара ( вертикално или хоризонтално ) ще кажа ,че по-принцип трябва да е хоризонтално, но понякога ченгетата ( не знам кой ги е открехнал - те нямат толкова акъл ) обръщат техните радари вертикално , с което променят характера на излъчваната вълна- от хоризонтална във вертикална - антирадарите реагират твърде късно , предимно от отразени от околни предмети вълни.
Само доктор , адвокат или литератор може да сложи антирадар със светодиодите напред - иска да заслепи ченгетата ли ? Не знам.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 23 май 2005 1:30

Drago_M написа:.......Само доктор , адвокат или литератор може да сложи антирадар със светодиодите напред - иска да заслепи ченгетата ли ? Не знам.

bowdown bowdown bowdown mhihi :heavymetal:

КУЛТОВО !!! :wink:

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 26 май 2005 13:01

:idea: Днес ме усени идея къде да си сложа сейвъра, че да не ми виси на сенника. Супер лесно е и без дупчене. Та, махам плафона и слагам радара с фабричната скоба в предната част на дупката все едно го слагам на сенника. Избутвам леко напред радара по протежението на скобата за да не пречи и слагам обратно плафона, който защипва скобата. За по-стабилно издърпвам назад радара така че края му да застъпи леко плафона. И толкоз!
Сега остава да дръпна ток отнякъде и да туря едно ключе за включ/изключ и съм готов!

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 26 май 2005 13:28

Хайде сега почвам с тъпите въпроси.
1. Тока от плафона става ли за антирадара?
2. В плафона (двусекционен) влизат 4 жици, кои да ползвам?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 26 май 2005 13:39

Става аз от там ползвам ток за антирадара :wink: ,
обаче забравих от кои кабели ползвам :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 26 май 2005 16:30

От плюса и минуса бе хора... :idea:

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 26 май 2005 16:38

земаш един уред/мултицет/и мериш, ако нямаш земаш една крушка и гледаш къде ще светне - само да не го направиш на отворена врата да работи само :D

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 26 май 2005 19:50

Добарах се до мултицет и се оправих. Ах как добре работи на отворена врата само, а като ме спре катаджия - хлопвам вратата и пущината се изключва, и ни лук ял, ни лук мирисал! Mr Green Fun

Абе стана работата, за му вадя жицата, по нататък ще мисля за копче.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 26 май 2005 22:52

Изобщо не ти трябва копче !!!!! :idea: :!:
Там клемите са надписани и 30-та и 31-ва са постоянен + и маса !!! А другата е 15-та (ако не се лъжа) и на нея се обявяват 12 волта само когато си на стартер (запалена ти е колата)!!!! Връзваш го така и изобщо не му мислиш!Като запалиш колата и той си тръгва !!!

Виж идеята ти да го защипеш за плафона ми допада !!! :wink: Аз моя съм го сложил на сенника и с тънко кабелче към плафона !!! :idea: :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 24 юни 2005 15:53

Искам да попитам като стъклото си ималента отгоре пречи ли антирадара да се сложи на сенника?

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Пет 24 юни 2005 17:35

Winner25 написа:Искам да попитам като стъклото си ималента отгоре пречи ли антирадара да се сложи на сенника?

Не пречи.Даже няма да се вижда-екстра е.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 03 юли 2005 16:05

Това за честотния диапазон изобщо да не те смущава !!! За сега полицейските радари работят точно в този обхват !!! А обявеният диапазон за SAVER-а е гарантираният!!Това означава,че далеч извън него може да ти приема!!! [/quote]
Тук си в грешка вече .Обхвата е точно фиксиран поради работната честота на използваните СВЧ диоди гън диод. Максималната чувствителност на радар е именно в описания диапазон.Но покрай морето и Дунав в този честотен обхват работят всички корабни НРЛС, които имат доста висока импулсна мощност/ по реките от 3 KW нагоре, а мосрските са по 7 -12 kW , a на малки яхтени радарипо 1,5 -3 kW.
Смущенията са доста силни когато пътуваш извън града покрай морето.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 03 юли 2005 16:16

vasstop написа:Ето един полезен линк по темата:
http://www.autocomp.ru/catalogue/electro/detectors/

Не си давайте парите за руски боклуци.Далече са ама много далече от електрониката.Цялата им електроника /руск/ е боклук.Затова и още през 1985г. гледаха как да купуват заобикаляйки КОКОМ/ ембарго на СВЧ техникас,елементи ,технологии/ като пращаха техни поставени лица да купуват най-често от Швейцария.
PS За произвеждания във Варна, а после в Шабла и Твърдица радар скоростомер РС 02 /тип пистолет/ СВЧ частите, танталови кондензатори,гън диод, индикация се купуваха на парче от хора на 6 то у-ние, защото нито в съюза нито у нас имаше такава база.
Гледал съм монтажа на Савер а и е далеч от върха на сладоледа.Оттам идва и ниска чувствителност, липса на процесорна обработка на приеманият сигнал.
Технологията на този антирадар е на равнището на западните от 1987-1989 г. Изводите си правете сами.

Върни се в “Направи си сам!”