Добавки за дизел?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 25 апр 2007 23:42

Изображение
Вчера сипах за пореден път и за пореден път доволен - много мразя да ми скърца и тропа нещо - от таблото идваше едно старческо пъшкане и вибриране - въпреки,че е захванато както си трябва - та добавката си свърши това , което обещават производителите на етикета - двигателят става по-тих!!! :bowdown Лошото е , че вече е 9.80 /най - тънката цена/ :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 25 апр 2007 23:45

Абе преди бях сипвал от една добавка на Валволин и бях доста доволен.Скоро сипах пак и колата почна да приплъзва по наклон :? Ако беше бензинка щях да си помисля че е поодмила част от нагара на клапаните и за това ама на дизеляка :cry: Някой има ли напредстава дали има взаймовръзка или просто си въобразявам понеже по това време течеше темата за изпускането по наклон.

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Чет 26 апр 2007 17:48

веселин написа:Вчера сипах за пореден път и за пореден път доволен - много мразя да ми скърца и тропа нещо - от таблото идваше едно старческо пъшкане и вибриране - въпреки,че е захванато както си трябва - та добавката си свърши това , което обещават производителите на етикета - двигателят става по-тих!!! :bowdown Лошото е , че вече е 9.80 /най - тънката цена/ :(

Преди седмица го взех от Била за 8,30 :-)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 26 май 2007 0:10

Преди 470 км сипах в резервоара така хвалената ми от трафиканта http://www.merkury-bg.biz/Prod2104.htm и трябва да призная,че доста ми хареса - чувства се леко повишаване на мощността , но това което ми хареса повече е намаляването на разхода на гориво - невероятно , но факт :D

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 26 май 2007 2:46

За какъв процент икономия на гориво говорим? Сигурен ли си че икономията не е дошла от повечкото километри извънградски или повечкото почивни дни шофиране из празната София :)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 26 май 2007 9:48

50 км. градско из София + 250 извънградско София - Нова Загора - 14.5 л - при същото каране и същите условия /еднаква натовареност на колата/ - предишния път 16 литра - 0.5 л на 100 икономия - гориво и при двете засичания - Лукойл дизел.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Съб 26 май 2007 12:09

Аз карам с CASTROL-TDA.Какво ще кажете за тази добавка.Аз много съм доволен.Със сигурност подобрява работата на мотора,защото преди да я ползвам ми чукаше сутрин дюза.А сега след употребата и това го няма,Заслушвал съм се стотоци пъти.А за това че повишава Ц-тановото число на нафтата.........мммм :dontknow:
Някой ако има впечатления нека сподели! :wink:

Цената й варира между 15.00-17.00лв за 500лт гориво.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 26 май 2007 20:22

meltin написа:
веселин написа:Вчера сипах за пореден път и за пореден път доволен - много мразя да ми скърца и тропа нещо - от таблото идваше едно старческо пъшкане и вибриране - въпреки,че е захванато както си трябва - та добавката си свърши това , което обещават производителите на етикета - двигателят става по-тих!!! :bowdown Лошото е , че вече е 9.80 /най - тънката цена/ :(

Защо в чудния ми град всичко е по-скъпо м.мка му?!? Лики Моли-то при нас е 14.80 най-йоФтинкото! :roll:

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Нед 27 май 2007 10:59

trunner написа:
meltin написа:

Защо в чудния ми град всичко е по-скъпо м.мка му?!? Лики Моли-то при нас е 14.80 най-йоФтинкото! :roll:

Ами когато пътуваш извън града ще си го купиш и готово! :да:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 27 май 2007 15:00

PESHERLAN написа:
trunner написа:
meltin написа:

Ами когато пътуваш извън града ще си го купиш и готово! :да:

Бре, верно че било много сложно!!!!! Евала брат, че ме светна!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 27 май 2007 19:46

веселин написа:Преди 470 км сипах в резервоара така хвалената ми от трафиканта http://www.merkury-bg.biz/Prod2104.htm и трябва да призная,че доста ми хареса - чувства се леко повишаване на мощността , но това което ми хареса повече е намаляването на разхода на гориво - невероятно , но факт :D

Точно това е добавката-единствената при която съм усетил осезаема разлика във вървенето след наливането ! Макар че когато се коментираше точно тя ,имаше и мнения за леееко качване на разхода :!: :?:

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 27 май 2007 20:43

Stivi написа:
веселин написа:Преди 470 км сипах в резервоара така хвалената ми от трафиканта http://www.merkury-bg.biz/Prod2104.htm и трябва да призная,че доста ми хареса - чувства се леко повишаване на мощността , но това което ми хареса повече е намаляването на разхода на гориво - невероятно , но факт :D

Точно това е добавката-единствената при която съм усетил осезаема разлика във вървенето след наливането ! Макар че когато се коментираше точно тя ,имаше и мнения за леееко качване на разхода :!: :?:

Нямах тази увереност преди - днес от 120 до 160 - добра еластичност при изпреварване по магистралата - че зад мен пристигат със 180 минимум :shock

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 28 май 2007 8:22

PESHERLAN написа:Аз карам с CASTROL-TDA.Какво ще кажете за тази добавка.Аз много съм доволен.Със сигурност подобрява работата на мотора,защото преди да я ползвам ми чукаше сутрин дюза.А сега след употребата и това го няма,Заслушвал съм се стотоци пъти.А за това че повишава Ц-тановото число на нафтата.........мммм :dontknow:
Някой ако има впечатления нека сподели! :wink:

Цената й варира между 15.00-17.00лв за 500лт гориво.

:да:
Колега аз откакто карам дизел само с такава добавка карам много съм доволен

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 юни 2007 21:11

Днес в Хит я купих на нова още по-ниска цена - 6.90 лв. :!: :udivitelna :drive

Galabov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galabov » Сря 27 юни 2007 22:02

веселин написа:Днес в Хит я купих на нова още по-ниска цена - 6.90 лв. :!: :udivitelna :drive

Koлега, кажи каде е този ХИТ, че ми писна да се набутвам с тези добавки по бензиностанциите. Специално тази добавка днес я купих за 11.50 :evil:

Върни се в “Дизелови агрегати”