Колега,това може да ти повярва някой който не разбира.Запознат ли с с ПРОПАН-БУТАНА като гориво или приказваш наизустjoro_tt написа:Mасово по газстанциите вечерно време затварят крановете за връщане на газовата фаза към резервоара на газстанцията.По този начин през разходомера минават газови мехури, които също начукват на брояча и в крайна сметка ннапълненото количество е по малко.
Познава се по налягането на манометъра на колонката, ако е под 6 бара
работата е съмнителна
Газстанциите крадат?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
- trifonov
- Автомобил:
- Двигател:
Накратко.С колегата пътуваме за Бургас през Средец.До Дебелт има нова бензиностанция на Лукойл.Модерна- с метан,а газта е на самата колонка за бензин и дизел.Обема на бутилката която пълним е 30 литра(80% са 24 литра).В нея има поне 3-4 литра газ.А тези от Лукойл вкараха почти 32 литра.Даже и да е развален поплавъка и да събира 100 % как успя да събере 35-36 литра тази бутилка не знам.Манометъра на газколонката показваше 13-14 атмосфери.Сами си правете изводите.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Газта не е като течните горива.Няма нищо общо с бензина и нафтата.Пълненето на газова бутилка става под налягане.Това че не ти изключва поплавака си е твой проблем.Газта се свива и разширява и много повече отколкото предполагаш.13-14 атмосфери са много голямао налягане.Затова ти е побрала толкова много,а производителя е казал 30л.но не и на кава температура ти влиза газта и на какво налягане.Ако ти бяха заредили на 8 атмосф.щеше да спре по рано.Газта е най шибаното гориво и е добре че се отървах от него.работя в сферата на горивата затова си позволявам да умувам на тая тема.Ама знам че никой няма да убедя в таз теория.Просто българите знаем всичко и разбираме от всичко,въпреки че хал-хабер си нямаме от това дето пишемtrifonov написа:Накратко.С колегата пътуваме за Бургас през Средец.До Дебелт има нова бензиностанция на Лукойл.Модерна- с метан,а газта е на самата колонка за бензин и дизел.Обема на бутилката която пълним е 30 литра(80% са 24 литра).В нея има поне 3-4 литра газ.А тези от Лукойл вкараха почти 32 литра.Даже и да е развален поплавъка и да събира 100 % как успя да събере 35-36 литра тази бутилка не знам.Манометъра на газколонката показваше 13-14 атмосфери.Сами си правете изводите.
- trifonov
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам те че си в час,но аз на месец зареждам 150-200 литра газ.Това е от около 18 месеца(18х170 средно на месец =3060литра).И всичкото това време на Лукойл-Ямбол.На въпросния Лукойл налягането е не по-малко от 12 атмосфери винаги.Но не са ми пълнили повече от 80%от 40 литровата ми бутилка,което е32-33литра,макар че съм слагал газ и на 15 атмосфери.А за тази 30 литрова бутилка на колегата(това и е пълния обем(100%) как се вкарали 32 литра и имаше поне 3-4 литра...?не е обяснения голямото налягане.Друго е -намираме се в БЪЛГАРИЯ.Тук всичко е възможно.Всеки лъже както може.
Интересния факт е че за тези 18 месеца на предпоследното зареждане на Ямболския Лукойл успяха да вкарат към 38-39 литра в 40 литровата ми бутилка при работещ поплавък... и вече сериозно се замислям за смяна на газстанцията.Момчето от газстанцията твърди че проблема е в поплавъка ми.Ще видим като отида на ОМВ дали там поплавъка няма да се оправи...хахаххахаха
Интересния факт е че за тези 18 месеца на предпоследното зареждане на Ямболския Лукойл успяха да вкарат към 38-39 литра в 40 литровата ми бутилка при работещ поплавък... и вече сериозно се замислям за смяна на газстанцията.Момчето от газстанцията твърди че проблема е в поплавъка ми.Ще видим като отида на ОМВ дали там поплавъка няма да се оправи...хахаххахаха
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
лукоил кр поляна побирам 24 литра газ сипаха ми 32.......никога повече лукоил
А мен точно там ми пълнят 2-3 литра по малко и не може да ми светне последната лампа за горивото.
Може да са се усетили и да са надули.
Откакто карам е електронен нивомер в колат,а ми прави впечатление че където ми сложат повече газ отколкото предполагам, че трябва, после по-бавно ми гасне първата лампа и минавам повече километри. Според мен не лъжат ами са им различно нагласени колонките.
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Единственото, което съм усещал със сигурност е, че когато заредя от Shell-а не върви толкова много, а и гори повече
Хммм и аз имам такива наблюдения. На сегашната кола разлика във вървенето не мога да усетя но положително със шелската газ даде по-голям разход.
Иначе ми правеше впечатление като карах двойката че:
На лукойл харчи нормално, върви нормално и държи на палене до -5-10 градуса без да замръзва испарителя.
ОМВ Върви повече, харчи по-малко но падне ли под -2 градуса ако сутрин запаля на газ замръзва,
Шел, върви зле, харчи много замръзва бързо...
Шел май съкс яко.
Някой споделя ли впечатленията ми? Може пък да се самозаблуждавам.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Значи ако ти работи поплавака трябва вкарването на газта да спре изведнъж,както правят почти всички холандски уредби.Но имайки предвид че тука слагат само най лошите италиянски уредби това няма да стане.Най лошо е да я палиш на газ.Тогава разхода на газ до достигане на 60градуса темп.на мотора ти харчи много,около 30/100.Вкарва в мотора течна газ т.е върви като вода.В бутилката газта ти се намира в течно с-ние.Затова е изпарителя от течно да мине в газообразно с-ние.Тогава разхода е нормален.Не че не лъжат по бензиностанциите но то е толкова малко че няма да го усетиш.На 20литра те лъжат около 300гр.А 120 грама на 20 лтр.е допустимата норма отклонение.лъжат масово по селските бензиностанции щото няма достатъчно контрол там.лъскавите бензиностации вкл.и не големите вериги не се занимават с мошеничество щото ще се разбере рано или късно.А колкото за горенето има два вида газ ЛЕКА И ТЕЖКА.Леката върви повече но харчи повече и тежката по бавна но по икономична и още куп дивотии със скапаната газ!!!trifonov написа:Разбирам те че си в час,но аз на месец зареждам 150-200 литра газ.Това е от около 18 месеца(18х170 средно на месец =3060литра).И всичкото това време на Лукойл-Ямбол.На въпросния Лукойл налягането е не по-малко от 12 атмосфери винаги.Но не са ми пълнили повече от 80%от 40 литровата ми бутилка,което е32-33литра,макар че съм слагал газ и на 15 атмосфери.А за тази 30 литрова бутилка на колегата(това и е пълния обем(100%) как се вкарали 32 литра и имаше поне 3-4 литра...?не е обяснения голямото налягане.Друго е -намираме се в БЪЛГАРИЯ.Тук всичко е възможно.Всеки лъже както може.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..........
при мен наи добър разход ми дава на shell преди от omv сипвах само
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каквото и да е налягането, трудно ще вкарат в бутилка 5-6 литра над тоталния й обем! Все пак (би трябвало да) мерят течна газ, а течностите се "мачкат" трудничко.
То затова я мерят на литър, а метана на кг.
Лъжат си гадовете и това е. Друг индикатор е като поискаш да ти сипят "догоре", и газаджията нещо се стресне и земе да те убеждава как не бива, и т.н басни ти плете - случвало ми се е 2-3 пъти, главно на малки газостанции (избягвам ги но понякога се налага
) - в такъв случай трябва просто да се откажеш - човека явно знае че ще "влезнат" доста повече от възможния обем и затова се обяснява вместо да се радва че ще продаде повече. 

Лъжат си гадовете и това е. Друг индикатор е като поискаш да ти сипят "догоре", и газаджията нещо се стресне и земе да те убеждава как не бива, и т.н басни ти плете - случвало ми се е 2-3 пъти, главно на малки газостанции (избягвам ги но понякога се налага

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Мдаам аз нали казах че никой няма да хване вяра на думите ми.Няма значение,така е в БГ.!!!никога няма да има доволниpsstv18rp написа:Каквото и да е налягането, трудно ще вкарат в бутилка 5-6 литра над тоталния й обем! Все пак (би трябвало да) мерят течна газ, а течностите се "мачкат" трудничко.![]()
Лъжат си гадовете и това е. Друг индикатор е като поискаш да ти сипят "догоре", и газаджията нещо се стресне и земе да те убеждава как не бива, и т.н басни ти плете - случвало ми се е 2-3 пъти, главно на малки газостанции (избягвам ги но понякога се налага) - в такъв случай трябва просто да се откажеш - човека явно знае че ще "влезнат" доста повече от възможния обем и затова се обяснява вместо да се радва че ще продаде повече.

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Re: Газстанциите крадат?
Danny boy написа:повече никога няма да стъпя на тази скапана верига

браво колега само така , чичо ми като си купи бус , напълни резервоара с нафта от шел и на сутринта замразнала

затова си пълня газ от часниците поне ако не прецакват да лапат по малките риби , иначе съм довоен баща ми изка калата да ходи до северна б-я от тук си сложи 40 лева газ и си мина 630 км като пич кола е голф 2
На тази газ станция зареждам от поне от година и полововина и навъртам към 35-40 хиляди на година никога не е имало проблем там(говоря за първия пост).
Има разлика от ЛУКОИЛ И ЛУКОИЛ-Петрол.
Даже съм се сприятелил с един от по главните бензинджии и ми е казал след пълнене на цистерната да не минавам 1-а кола през колонката.
ОМВ също не са зле само малко зависи кой я държи че някои правят шашми(дадената бензоностанция)!
Лъжат да и то всички,номера става налягането на колонката и сместа която поръчват(съотношението пропан бутан)
Имал съм разлики от по 2 литра на сто,ама разликата беше в полза на Лукоил-Петрол обект#5109.
Колегата да не е платил на някои друг газта,аз си седя винаги до колонката,че иначе знаеш ли редовно ми губят капачките на газта!
Даже имам случеи един новак ми беше оставил капака на резервоара със капачката върху него отворен,добрече видях,че еин френд с баварка така трагна сас целия пистолет!
Колеги трябва да ги наблудяваме всички навсякаде кадето ходим тва е истината всеки лаже и краде ама да е с мярка!
Има разлика от ЛУКОИЛ И ЛУКОИЛ-Петрол.
Даже съм се сприятелил с един от по главните бензинджии и ми е казал след пълнене на цистерната да не минавам 1-а кола през колонката.
ОМВ също не са зле само малко зависи кой я държи че някои правят шашми(дадената бензоностанция)!
Лъжат да и то всички,номера става налягането на колонката и сместа която поръчват(съотношението пропан бутан)
Имал съм разлики от по 2 литра на сто,ама разликата беше в полза на Лукоил-Петрол обект#5109.
Колегата да не е платил на някои друг газта,аз си седя винаги до колонката,че иначе знаеш ли редовно ми губят капачките на газта!
Даже имам случеи един новак ми беше оставил капака на резервоара със капачката върху него отворен,добрече видях,че еин френд с баварка така трагна сас целия пистолет!
Колеги трябва да ги наблудяваме всички навсякаде кадето ходим тва е истината всеки лаже и краде ама да е с мярка!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
The Red Guy написа:Отчети и това, че част от бензиностанциите не са собственост на Лукойл, а само франчайзинг. Имат си техен собственик, само ползват логото и горивата на Лукойл. Е такива за заинтересовани от това да те крадат, защото кинтите отиват в техния джоб.joro_tt написа:Станислав написа:Къде на колонката се намира този манометър? Няколко пъти все гледах ама все не мога да го видя.
над кобура за пребиране на пистолета
Не винаги по колонките има манометър, лично аз гледам за такъв всеки път.
колегата е най-точен от всички!
Затова не се чудете,че на т.н ГОЛЕМИ крадат здраво!Във Варна най-много крадат на Топливо,следват ШЕЛ,после Лукойл и противно на моите предишни наблюдения най-добре пълнят(поне да момента) на OMV и ЕКО.
А трикът са газовите мехури е стар като света...Не можем да избягаме от него(но тогава налягането е много високо,а не ниско!!! налягане над 10 бара със сигурност говори за наличие на мехури)
Гледаш манометъра(тамо до кобура) и ако много високо ....се хващаш за кобура и.....бум-бум газаджиите в чутурите дебели!

Върни се в “Автогазови уредби”