Бъдещето

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Бъдещето

Мнениеот guard » Пет 27 май 2005 10:34

На автомобилната индустрия?
Както знаете, всеки иска Колата му да върви все едно отпреде има 500коня, да харчи колкото Лупо ТДИ 3Л, да не се разваля, и т.н
Та според вас къде е истината, защото вариантите са много, но всички те си имат свойте предимства и недостатъци.
Бензинът, си е бензин, хубаво ускорение, особенно за кола втора употреба, е по - успешна покупка за мен, отколкото дизел, защото всеки знае за какво се купува нов дизел......за да не слизаш от него. :wink: .........колите бензин/газ/метан, при тях абе всеки знае, че се избират за спестяване на разходи, а не защото е по-голям кеф с газта.........
и какво устава последно за мен най-доброто, комбинираните двигатели- бензинов двигател, с електро-двигатели и генератор, при тях се получават , нисък среден разход, продиктуван от максимално използване на енергията, доста добър да не кажа страхотен въртящ момент и ускорение, и най-вече добри еко-характеристики.........

Та къде вие виждате бъдещето. :wink:

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 27 май 2005 11:07

Ами тъй като петрола, както и въглищата са изчерпаем ресурс (тоест някой ден ще свършат) виждам бъдещето към електрическите автомобили (минавайки през хибридните).

По принцип преди време бях пуснал подобна тема, но повечето хора така и не си направиха труда да прочетат какво се произвежда и директно започнаха да обесняват неща които са чували от други "особенно просветени", как елетрическите автомобили нямали ускорението на бензина, че се презареждали през 1 час и подобни.

Само ако знаеха колко са далече от истината...

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 27 май 2005 11:13

Електрическият мотор е много по-добър във всяко отношение от ДВГ, само дето 'резервоарът' му пречи. Течното гориво още много ще води по точки при съотношението 'запасена' енергия към маса и обем.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 27 май 2005 11:21

Да ако се изобрети някакъв по-добър от конвенционалния резервуар за запасена енергия на ел. двигателите.......аз го виждам в микро атомни реактори или нещо от сорта.........всички тези бензинки и резачки.......нямат шансове, просто бензинов мотор не може да се мери с ел мотор, .......развъртане и т.н статични и динамични характеристики.
И Лексус са най-добри в това........за съжаление са по-напред и от VW и от Ауди , Мерцедес и т.н

Потребителски аватар
zmej
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 27 май 2005 11:29

Абе не съм специалист-физик, дано се намери някой да каже, ама понятието 'микро-атомно-реакторче' не съществува... Има там някакви критични маси и т.н., под които нищо не правиш... А за атомното реакторче - ми то прави топлина, а и много вода ще ти трябва... А електромотор без акумулатори няма как да го храниш... Абе тая система дето си я мислиш не знам дали в онова камионче в някоя тема по-отдолу ще може да се фит-не (друг е въпроса за смисъла), пък камо ли в кола... :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 27 май 2005 11:42

по-вероятно е вместо ядрени реактори, да се измислят нови видове батерии - чувал съм за кондензатори с огромен капацитет - които се зареждат за миг, а се разеждат като батерия.

Четох някаква статия, че в момента технологията за изработка на акумолатори е ужасно остаряла и много здраво се работи по нови видове леки и с увеличен капацитет, така че нищо чудно след 5-10 години ел. или хибридните автомобили да са хит.

Същот така си мисля, че бъдещето е в малките - тип Смарт автомобили - двуместни, дълги 2 метра, задвижвани от електродвигател и с максимална скорост от 50-60 км/час - разрешени за употреба само в градски условия, а за междуграски - или влак или самолет - това се постига, като стане цената на бензина 5 евро примерно :)

Потребителски аватар
zmej
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 27 май 2005 12:25

musura написа:...кондензатори с огромен капацитет - които се зареждат за миг, а се разреждат като батерия.

Няма такъв филм, тая енергия дето си я изкарал, трябва пак да я вкараш. Има ускорено зареждане и т.н., но и то си е бая време... :roll:

musura написа:... това се постига, като стане цената на бензина 5 евро примерно :)

Пу, пу, пепел ти на устата, не с лошо... :shock:

Това, дето съм го чувал като слух само, е, че онез' от ОПЕК възпрепятстват по начин всякакъв разработката на всякакъв вид 'алтернативни' автомобили или въобще ППС. Не знам доколко е вярно, но имайки предвид огромния финансов ресурс и влиянието, с което разполагат, както и евентуалните загуби от нямаляването на добива на петрол, ми се струва доста вероятно... :roll: (не говоря за електромобили, там мисля, че нещата са по-други)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”