какъв комплект инструменти е най добре да си купя и от къде?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
meha1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meha1971 » Съб 26 май 2007 22:10

joker написа:
The Red Guy написа:Joker, мислех себе си за луд, имам почти същият набор (без палец, капачка и казанче) и мислех, че ако ги напиша тука, ще кажат, че съм луд :). Ама май не съм единствен. Да добавя на предишните си коли имах и 5 л туба с бензин, ама тука няма място за нея :(.

освен на себе си много пъти съм помагал и на колеги на пътя именно с богатия си набор от подръчни средства...а за тези дето мислят че колата ми е подвижна работилница...всичко това се побира идеално в скришните джобчета на колта....нишите на багажтика,под седалките и т.н...нищо нямама отвънка да ми пречи...
освен спокойствието с което си карам колата защото мога да реагирам адекватно при повечето аварийни ситуации....а който не е луд неко да плаща по 100 лв и отгоре на пътна помощ или пишман майстори,които като те видят на зор ти дерат по девет кожи!!!!
и като ги имаш тези неща не можеш да останеш на пътя ли :?:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 26 май 2007 22:18

Не съм казал такова нещо..ама да останеш на пътя заради спукано казанче или скъсан ремък или дистрибуторна капачка и палец или заради изпищял комутатор???Тъпо ,защото всичко гореописано се сменя за 10 мин....пиеш кафе и продължаваш.....А понякога ситуацията може да е много дебела-нощем,на дълъг път,из проходите и т.н...все реални възможности...да не говорим за зимата на минусови температури и с малко дете или болен човек в колата ...пак реални ситуации.....
Всичко не може да се предвиди но пък заради това нищо да не си носиш...бая хазартно ми изглежда....ама и за хазарта си има хора...то по новата класификация на болестите страстта към хазарт е призната за заболяване и дори има код с който се кодира на болничния...

Потребителски аватар
meha1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meha1971 » Съб 26 май 2007 22:29

може би си прав но при един редовно подържан голф не са ли множко тизи неща :?:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 26 май 2007 22:34

"Редовно поддържан" е много разтегливо понятие - всеки различно го разбира. Затова смятам, че колега Joker е напълно прав :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 26 май 2007 22:41

meha1971 написа:може би си прав но при един редовно подържан голф не са ли множко тизи неща :?:

Аз много обичам да се аргументирам.Ето ти един от аргументите ми ...например за комутатора нямаш никаква гаранция кога ще изпищи(може и нов да е)...ерго-оставаш на пътя
И нови казанчета се пукат особено при по-висока температура на двигателя-оставаш на пътя
Същото важи за всичко останало.....имал съм най-различни ситуации и съм срещал 10 пъти по толкова при колеги на пътя...всичко се е запечатало в главата ми и наборът който нося е резултат именно от анализа на тези ситуации..
И още нещо да ти кажа съвсем да ме помислиш за луд-зимата в колата винаги имам малка войнишка лопатка(30 см в сгънато състояние)....сети се защо!

Потребителски аватар
milenkrastew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenkrastew » Пон 28 май 2007 19:36

a за инструмент за зимата:
вериги
ръкавици- 2 чифта
голяма лопата
зеблени чували- 2-3
малка газова бутилка с пита
бутилка с нещо над 37 града
нова карта прима - неразпечатвана
телефона на добър приятел със служебна триоска
ако има и въже с ръчна лебедка от илиенци за 12 лева
много късмет

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 28 май 2007 20:46

joker написа:Всичко не може да се предвиди но пък заради това нищо да не си носиш...бая хазартно ми изглежда.......

к'во се занимаваш да отговаряш въобще?
инструмента е половин майстор...а другата половина?
к'вото и да има в колата ако е с две леви ръце?
много важно, че има чаркалак и инструмент!
ааааа и друго повечето от тези дето не носят нищо карат на "ситифон" демек купуват 1 месечна винетка през годината. :wink:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пон 28 май 2007 23:41

golfer написа:
joker написа:Всичко не може да се предвиди но пък заради това нищо да не си носиш...бая хазартно ми изглежда.......

ааааа и друго повечето от тези дето не носят нищо карат на "ситифон" демек купуват 1 месечна винетка през годината. :wink:

като си с две леви ръце,може да спре някой с две десни и пак да ти помогне.....................

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 10:05

kokovas написа:
golfer написа:

като си с две леви ръце,може да спре някой с две десни и пак да ти помогне.....................

както аз съм помагал на колеги десетки пъти...
а за надменния GOLFER да кажа само,че на центъра на Созопол съм сменял гарнитура на Вартбурга на колега ....и после продължихме (пътувахме заедно) още 800 км и се изкарахме и почивката и къмпингуването....а познай ако бяхма допрели до сервиз какво щеше да стане....Може да съм прост лекар ама не съм с две леви ръце...и на майстори не се давам.....вече 20 години.....

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 29 май 2007 10:43

Аз също обичам да си имам инструменти за всичко, части... Но:
1. Не забравяйте Мърфи - точно това, което ти трябва не го носиш - може да е дори скоба за водно съединение, с която си услужил на съседа и не си се сетил /нямал си време/ да я купиш...
2. Ако нося всичко, което искам, ще ми отиде повече от половината багажник, който и без това не е голям, да не говорим, че може да се наложи да бъркам за резервна гума /скоро да сте гледали налягането?/ и крик - тук си представете проливен дъжд - като напоследък...
3. Всеки сам да преценява как да поддържа автомобила си и какво да си носи на път, за да се чувства сигурен - ако не си убеден в уменията си наистина е безмислено да се презапасяваш, лошото е, че в тия времена не останаха много хора, склонни да помагат... Което също е разбираемо при тази престъпност и постоянното бързане нанякъде...

П.П. В едно съм убеден - добре е да имаш добра /по преценка/ сума левчета щом си на път - ако не потрябват за решаване на автоневоли /не го пожелавам на никого!/, ще си ги върнеш обратно... За малко да забравя - твой проблем на пътя е мн. гаден начин да разбереш кой от приятелите ти наистина ти е приятел...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 11:41

За скептиците!!!!
Изрично посочих,че нося описания набор(пропуснах да пиша,че имам и скоби за всички съединеня по 2 бр) не ей така на око!!!!А след задълбочен анализ на възможните най-често срещани повреди и аварийни ситуации отстраняеми собственоръчно и водещи до невъзможност за продължаване на движението на автомобила!Е и сега ако някой не ме разбра да пита на Л.С!
Нито от Мърфи можеш да се оттървеш нито от Марко Тотев!!!!
НО ВСЕ ПАК!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 29 май 2007 11:41

joker написа:а за надменния GOLFER да кажа само,....

ъъъъ... задръж!
Аз останах с впечатлението, че в този случай е на твоя страна... :dontknow:
mhihi mhihi

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 11:43

radotom написа:
joker написа:а за надменния GOLFER да кажа само,....

ъъъъ... задръж!
Аз останах с впечатлението, че в този случай е на твоя страна... :dontknow:
mhihi mhihi

Съжалявам !!!Ако е така....пак тези пусти букви като стоят като дървени.....ама и той малко неясно се е изразил!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 29 май 2007 14:01

joker написа:в колата си винаги имам следните пособия и резервни части7
Резервни части:1.Всички необходими ремъци без ангренажния
.....

Сигурно ти изглежда множко ,но при добра подредба за всичко се намира място и то на скришно местенце-багажникът остава свободен!!!
Но пък съм готов повечето дреболии заади които се пръскот луди пари по сервизите да си ги направя сам на пътя.

Ейй, все си мислих, че аз съм единственият луд :D

Kъм твоя списък добавям триъгълник, аптечка (доста по-разширена от стандартната), мултицет, зарядно, брадвичка, лопатка сапьорска трофей на дядо ми от балканската война, по 1 литър моторно и трансмисионно масло, спирачна течност, постелка за лежане и още куп неща. Не веднъж са ме спасявали в критични ситуации в които съм изпадал със ... соц возила. Като пример сваляне и слагане на глава на ЗАЗ посред нощ.

В първия си нормален автомобил горния списък го возих 100000 км без да се наложи да го ползвам. В последствие нося само задължителните дреболии като, крушки, бушони, крик, пожарогасител, клещи, отвертка аптечка и прочие.

Но си прав че е по-добре да ги разнасяш и да не ти потрябва, отколкото да се окажеш на свадба без... :D

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 14:16

yossarian написа:
joker написа:в колата си винаги имам следните пособия и резервни части7
Резервни части:1.Всички необходими ремъци без ангренажния
.....

Сигурно ти изглежда множко ,но при добра подредба за всичко се намира място и то на скришно местенце-багажникът остава свободен!!!
Но пък съм готов повечето дреболии заади които се пръскот луди пари по сервизите да си ги направя сам на пътя.

Ейй, все си мислих, че аз съм единственият луд :D

Kъм твоя списък добавям триъгълник, аптечка (доста по-разширена от стандартната), мултицет, зарядно, брадвичка, лопатка сапьорска трофей на дядо ми от балканската война, по 1 литър моторно и трансмисионно масло, спирачна течност, постелка за лежане и още куп неща. Не веднъж са ме спасявали в критични ситуации в които съм изпадал със ... соц возила. Като пример сваляне и слагане на глава на ЗАЗ посред нощ.

В първия си нормален автомобил горния списък го возих 100000 км без да се наложи да го ползвам. В последствие нося само задължителните дреболии като, крушки, бушони, крик, пожарогасител, клещи, отвертка аптечка и прочие.

Но си прав че е по-добре да ги разнасяш и да не ти потрябва, отколкото да се окажеш на свадба без... :D

Еееееее ...редник Йосариян ти ме шашна!Като ти видях ника....викам,хайде пак Йосариянчо ме изяде с парцалите,въпреки че ми доставя удоволстваие да споря с теб заради конкретиката и точната аргументация която ползваш....Ама ,че така ще ме подкрепиш като Винету до Поразяващата ръка....честно не го очаквах.
Има едно нещо което много ценя на този свят и това е спокойствието, то върви заедно с предвидливостта...Държа да си карам колата спокойно,защото спокойствието,като производно на сигурността резултира в едно много важно и мечтано от всички нас понятие- независимост(или по-точно свобода !) .....ей за това иде думата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”