Здраваите , искам да питам хората тук (че аз не разбирам много) за някакви големи предимства м/у б3 и б4. Много ли е по-хубава б4-та и заслужавали си, или б3 си остава наи -изгодната покупка.
Може и да ви се стори глупав въпроса ми но все още се колебая м/у двете и се надявам вие да ми дадете савет.
Благодаря предварително.

Разлики м/у б3 и б4
аз си тарся нещо като 1.8i че да може и да варви и да не харчи много.А иначе точно тва се замислям дали да си взема Б3 с АБС и ел. стъкла или Б4.А двигателите различни(нови) ли са на Б4-та имам в предвид 1.8 или 2.0 , че някаде по форума бях чел че Б3 е с по-дълги предавки и горяла по-малко на дълъг път.
И кои двигател е наи-добър за Б4-та
И кои двигател е наи-добър за Б4-та
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Извинявай за спама по-горе, ама поне за мен еър беците, климатика и АБС са важни неща /и хидравликата, виждал съм Б3 без такава/.
Иначе ако и визията на колата няма значение, Б3 като цена при същото качество /изключвам годините/ е по-доброто решение.
Двигателите 1.8Mi, 90к.с. и 2.0, 115к.с. може да се приеме, че са еднакви /стари/, новия при В4 е 1.6/101к.с. , но идва малко слабичък за купето.
Най-добрия вариант естествено е 2 литровия, но данъка и гражданската са по-големи
. Така, че решението си е твое
А и предавките зависят от скоростната кутия а не от двигателя
, и доколкото знам няма разлика в разхода.
Иначе ако и визията на колата няма значение, Б3 като цена при същото качество /изключвам годините/ е по-доброто решение.
Двигателите 1.8Mi, 90к.с. и 2.0, 115к.с. може да се приеме, че са еднакви /стари/, новия при В4 е 1.6/101к.с. , но идва малко слабичък за купето.
Най-добрия вариант естествено е 2 литровия, но данъка и гражданската са по-големи

А и предавките зависят от скоростната кутия а не от двигателя

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Май наистина няма разлика...
Освен в цената и визията, както пишеше по-горе. Аз преди месец смених стария Пасат 1.8Mi 90г. с Б4 95г. - Мотор AEK - 1.6i - 74kW - 101кс. Данъка Няма как - 93 лева е. Не минава номера до 100 коня и катализатор, щото в данъчната имат база данни... а и в КАТ
Като возия няма разлика според мене.
Аз го смених, щото стария беше 90г. макар че си имаше климатик, хидравлика, газ и т.н. но без АБС. И новия е без АБС. Предимство при Б4 е охлаждането на двигателя - радиатора е много по-голям (около 2 пъти като площ) спрямо стария, има две перки и климатроника работи супер. Има климатроник и ел.пакет... Екстрите са повече, а и мотора работи по- добре (пак според мене), разхода е същия като при стария..., но поддръжката ми се струва е малко-по-скъпа. Само ремъците заедно с шайбите, фитъра (въздушен и бензинов) + майсторлъка струва 230 лева...

Като возия няма разлика според мене.

Затова както казват колегите ако не държиш на тези екстри по добре Б3, Ама не се лъжи на Б4 за 1.6 пълната инжекция...
Аз съм с 1.8 моно и мога да ти кажа че поддръжката не е скъпа...
Разхода съм го засичал два пъти от зимата, на дълъг път 6,7 на 100 като съм се движил със 110-130 почти през цялото време.За градско не съм го засичал, но там работите са относителни (зависи от градчето
,абе 10л ги слагам. Говоря за бензин, сега мисля газ да слагам, че нещо...
Сам си прецени.Но ако Б4 е 94-95, по добре си вземи Б3 93година, две-три години не са толкова проблем за такива купета и двигатели, но парите са чувствително по малко.
Аз съм с 1.8 моно и мога да ти кажа че поддръжката не е скъпа...
Разхода съм го засичал два пъти от зимата, на дълъг път 6,7 на 100 като съм се движил със 110-130 почти през цялото време.За градско не съм го засичал, но там работите са относителни (зависи от градчето

Сам си прецени.Но ако Б4 е 94-95, по добре си вземи Б3 93година, две-три години не са толкова проблем за такива купета и двигатели, но парите са чувствително по малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
To dali se vodqt razli4ni moedli
Zastoto i na sledvastiq model 97-g Passat nu prawqt kozmeti4ni promeni prez 2000 g no ne se vodi nov model.
Ina4e vsi4ko pri starite koli e na kysmet.
Ako namerish 92-a 93-a v dobro systoqnie - vzemaj.
Gledam che ima za 5000 lv s klima, ABS i t.n.
Karaj go dokato syberesh kinti za 2000g. kojto veche e korenno razlichen
Ina4e vsi4ko pri starite koli e na kysmet.
Ako namerish 92-a 93-a v dobro systoqnie - vzemaj.
Gledam che ima za 5000 lv s klima, ABS i t.n.
Karaj go dokato syberesh kinti za 2000g. kojto veche e korenno razlichen
- zdravko_1986
- Автомобил:
- Двигател:
nenov написа:има колега - имааа - последните Б3-ки 93 го имат т.е. моят - водят се някакви междинки и е страхотна колаdmitko написа:marine написа:Ако си намериш Б3 с еар бег и климатик и чупещ волан и ел стъкла и АБС
Е те такова животно няма
И аз си мислех че няма, но един колега ме просветли. Обаче са рядкост, дори има и Б3 със електрически колани