голф 3 АБД консумативи/части

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

голф 3 АБД консумативи/части

Мнениеот dj_nako » Сря 23 май 2007 23:43

значи в форума има много теми свързани с частите които искам да подменя на моя голф,но в повечето всеки предлага различни марки и модели и аз не мога да разбера кое е най доброто и по точно кое е препоръчено от производителя.ако може мнение да дадат само тези които са по напред с материала в техническо отношение.искам да знам точните марка и модел на следните консумативи/части:
масло
масло на скоросната кутия
свещи
ламбда сонда
катализатор
капачка
палец
задни накладки(барабан)

по-важни са ми маслото,маслото в скоросната кутия и свещите.

п.п. и моля ви се без отговори от тип-а "използвай търсачката" щото теми много ама не разбрах нищо
п.п.2 ако темата е дублаж на някоя друга нека шефовета да я изтрият

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 АБД консумативи/части

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 24 май 2007 0:00

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 24 май 2007 10:01

vw_golf_2_Memphis мерси колега.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Чет 24 май 2007 10:14

Мога да ти кажа за свещите - Bosch-W8DTC или Super Plus+3WR8DC+ , NGK-BP5ET , Champion-N7BYC , за BERU и BRISK не знам.В магазина не вервай на продавачите и на техните каталози!

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Чет 24 май 2007 13:18

Онзи ден смених на моята кола свещите - NGK , по 8,60 бройката.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 24 май 2007 13:33

Свещи - Denso или NGK.
Продавам Денсо,абсолютно никой не се е оплакал досега от тях.
Бош има доста ментета,внимавай ако купуваш такива.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 27 май 2007 20:44

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 28 май 2007 4:53

Аз карам с Бош свещи доставени от щатите.Колата изпадна в екстаз като ги сложих.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 28 май 2007 9:03

vit_autosofia написа:Аз карам с Бош свещи доставени от щатите.Колата изпадна в екстаз като ги сложих.

При мен и аз и колата ми изпаднахме в екстаз като сложих BRISK-Silver-колата защото просто полетя ,а аз защото за 4 свещи BRISK дадох по-малко отколкото за 1 BERU или NGK...Свещите са вече на 15 000 км електродите им не са мръднали,чисти са и са бели като бебешки пелени,а колата с тях продължава да си пее от кеф......
За експеримент пробвах и DENSO...намали се пъргавината на газ....и разхода се качи с около 1 л/100....карах с тях около 500 км и отново си сложих чешките бижута.....Сега има 4 комплекта нови BRISK за поне още 80 000 км....
Така,че да живей BRISK......!

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пон 28 май 2007 21:16

Втора смяна карам с наливен АRAL и нямам никакви грижи с маслото.Свещите ми са NJK-BP5ES по 3.50лв бройката,еднополюсни.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 29 май 2007 7:18

joker написа:
vit_autosofia написа:Аз карам с Бош свещи доставени от щатите.Колата изпадна в екстаз като ги сложих.

При мен и аз и колата ми изпаднахме в екстаз като сложих BRISK-Silver-колата защото просто полетя ,а аз защото за 4 свещи BRISK дадох по-малко отколкото за 1 BERU или NGK...Свещите са вече на 15 000 км електродите им не са мръднали,чисти са и са бели като бебешки пелени,а колата с тях продължава да си пее от кеф......
За експеримент пробвах и DENSO...намали се пъргавината на газ....и разхода се качи с около 1 л/100....карах с тях около 500 км и отново си сложих чешките бижута.....Сега има 4 комплекта нови BRISK за поне още 80 000 км....

тези BRISK са бившите PAL и не мисля че могат да се сравняват с Боша от снимката.Те с тез свещи си глезя колата.
:drive :drive :drive :ahoy
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 9:27

vit_autosofia написа:
joker написа:

тези BRISK са бившите PAL и не мисля че могат да се сравняват с Боша от снимката.Те с тез свещи си глезя колата.
:drive :drive :drive :ahoy
Изображение
Изображение
Изображение

Могат, могаааат!Това е феноменът на рекламата.....сравни характеристиките на двата вида свещи сравни цената и изборът идав от само себе си.....аз говоря на базата на повече от 5 годишен опит....Апропо -отлично знам ,че заводите които произвеждаха PAL сега произвеждат BRISK.....също като соцзаводите Шкода и сегашните заводи Шкода!!!!
Сравнявай ако искаш....

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 29 май 2007 15:34

joker немам думи бате за тези BRISK само дето кофата на сервиза ми е пълна с тях.те освен за кофата за друго не стават.И днес изхвърлих едни такива.От опит го споделям.А може би имам повече опит в тази свера от теб.Нищо лично ама все едно аз да дойда при теб и да ти кажа какви хапчета да ми изпишеш.А поспри малко.Ти го обърна на кой е по по-най.Детското предаване с бате Енчо.
Тюхххххх :ahoy

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 17:18

vit_autosofia написа:joker немам думи бате за тези BRISK само дето кофата на сервиза ми е пълна с тях.те освен за кофата за друго не стават.И днес изхвърлих едни такива.От опит го споделям.А може би имам повече опит в тази свера от теб.Нищо лично ама все едно аз да дойда при теб и да ти кажа какви хапчета да ми изпишеш.А поспри малко.Ти го обърна на кой е по по-най.Детското предаване с бате Енчо.
Тюхххххх :ahoy

Мисля,че тук нито аз съм в товя сервиз и ти давам акъл нито ти си в моята клиника и ме контролираш....това все пак е форум!Всеки споделя опит и аз също...и изказвам никого неангажиращо мнение.И пак без нищо лично, ама от твои колеги дето са абонирани за софтуера на Бош знам,че Бош плаща добре или прави отстъпки на майсторите,коитоо издигат имиджа на марката и препоръчват консумативи с тази марка...просто рейтинга на тази марка се срива заради ментета в България....а този подход ми е известен от някои от фармацевтичните фирми,които за съжаление извършват доста по-неморални неща.
И за заключение и за комплимент към теб ще ти кажа ,че при подобна акция се избират само най-добрите специалисти......иначе файда няма.
Въпрос на избор е дали специалиста ще направи компромис с авторитета си граден години наред за определени финансови
изгоди...Аз не правя такъв компромис!
И все пак ти отбелязваш ,че свещите ти не са купени от България ами са от САЩ!(а там на ментета им е много трудно.....бият през ръчичките !)Аз говоря само за България...все пак повечето от нас живеят в България!
P.S.-говорех за определени свещи BRISK и точно за модела BRISK-silver(има и BRISK-platinum,които са а най-добри качества,но пък тях в България не можеш да ги намериш,защото не се внасят).Те не са толкова често срещани и не са толкова познати,че чак да напълниш кошчето.Обикновените BRISK по 2 лв парчето са доста слаби като характеристики и не ги ползвам.Колкото до пълното кошче ...в къщи имам пълна торбичка (3 комплекта) Бош дето съм ги карал не повече от 500-1000 км и съм ги махнал заради влошена работа на двигателя и повишен разход на гориво(при всичките единият електрод си стоеше девствен без искра да го е докосвала-лъскав и чистичък).....толкоз!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”