ВР6 двигател
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
ВР6 двигател
значи интересува ме .. кола с двигател вр6 вкарана в българия.. само че не са и платени акцизи и тн. Ако и сваля двигателя и го сложа на моята кола.. трябва ли да плащам акцизите ? има ли някакъв начин да се заобиколят тези неща.. ?
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:vladko_g40 написа:Plamen_RI написа:доколкото знам става, ако е бракувана в чужбина и я вкараш като части
ами как се пуска в движение бракуван двигател?
ако се бракува както е сега тука в България? колата няма възможност да се върне в чужбина и да се бракува там
Бракуван двигател/ купе се пуска отново в "движение" след преминаване на технотест, но лош момент е, че въпросния двигател не може да се бракува, ако не му е платено митото...
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:Vizor написа:vladko_g40 написа:Plamen_RI написа:доколкото знам става, ако е бракувана в чужбина и я вкараш като части
ако се бракува както е сега тука в България? колата няма възможност да се върне в чужбина и да се бракува там
Бракуван двигател/ купе се пуска отново в "движение" след преминаване на технотест, но лош момент е, че въпросния двигател не може да се бракува, ако не му е платено митото...
голяма греда е ударил тоя значи

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:vladko_g40 написа:Plamen_RI написа:доколкото знам става, ако е бракувана в чужбина и я вкараш като части
Да ти го напиша пак ->
1. ДВГ не се бракува, а МПС-то.
2. Щом е внесена -> има документ с който е купена и е купена като цяло МПС, най-вероятно. Следователно си плащаш, пък после бракувай ако щеш.
3. Виждал съм нагледно другия вариант -> Бракувана в Ит. и за скрап по документи се вкарва като редовно МПС, но митничаря е трезвеник и колата е под запор на Кулата втора година...

4. Снимай документите и ще ти покажа къде какво пише. Апропо документната измама е доста по-голяма греда и от кражба.....
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам два подобни въпроса , но с малки разлики .
1. Ако се регистрира в Германия (за да не се плаща акциз), и се докара в България , но се сменят тук двигателите на две 3'ки (голфове) примерно , едната Софийска TDI и рдугата Немската VR6 , какво ще се случи при пререгистрирането , ще заобиколя ли плащането на акциз ?
2. Ако човек в Германия купи VR6 , и го отрегистрира , все едно е за бракуване (за скраб) и я докарам тук с автовоз и сменя двигателите , ще мога ли да регистрирам двете коли ?
1. Ако се регистрира в Германия (за да не се плаща акциз), и се докара в България , но се сменят тук двигателите на две 3'ки (голфове) примерно , едната Софийска TDI и рдугата Немската VR6 , какво ще се случи при пререгистрирането , ще заобиколя ли плащането на акциз ?
2. Ако човек в Германия купи VR6 , и го отрегистрира , все едно е за бракуване (за скраб) и я докарам тук с автовоз и сменя двигателите , ще мога ли да регистрирам двете коли ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”