Странен конденз на челното стъкло от климатика - защо ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен конденз на челното стъкло от климатика - защо ?

Мнениеот longora » Пон 28 май 2007 15:47

Колеги .. става въпрос за Пасат Б5.5 Комби. От няколко дни когато си пусна климатика да духа студено на челното стъкло от външната страна се получава някакъв странен конденз и докато не пусна чистачки не се вижда нищо напред ... Според вас от какво може да е това ... Пуснал съм да духа само по стъклата. Това нещо до скоро го нямаше ... Моля за съвет как да го оправя и от какво може да е. Благодаря ви !

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 28 май 2007 15:57

Ами не го пускай да духа студено само на стъклото. Така охлаждаш стъклото, и то се запотява, защото от външната му страна е топло и влажно (все едно внасяш в топла стая изстудена бутилка). Не е добре, защото в един момент може да се окаже че си имаш пукнатина на стъклото. Също не е хубаво и да му се пуска яко жега в студа. И аз така в началото, в едни дъждове си пусках климатика (защото знам че изсушава въздуха) да духа само на стъклото, и се чудех че става все по-трудно виждането, а като мине чистачката се оправя видимостта :lol: В такова влажно време съм забелязал че е най-добре (ако може да се трае, разбира се) да се пусне парното - то най-бързо изсушава. Ако си с климатик, не климатроник, може да опиташ иначе безсмислената комбинация климатик+парно. А най-добре е с едно спрейче (или с желатин, или чист спирт) да си обработиш стъклата, за да не се запотяват.

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Пон 28 май 2007 16:08

Колега внимавай че е опасно един мои прияател спука предното стъкло на неговата B5.5. Само, че през зимата. За това внимавай не пускай само на предното стъкло струята от климатроника. Снощи и със мен се случи същото на вън беше топло бях пуснал струята напредното стъкло заради малкия и ми се получи конденз от вън на стъклото и после с чистачката.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 28 май 2007 18:14

gr_kanev с климатроник съм не с климатик обърках ... още съм нов :oops: Мерси за съвета с намазването и за този да не духа само на челното, threeseries мерси и на теб :) Вече ще си знам колеги ... като индианец съм в тая кола :P А да знаете случайно каде могат да ми проверят фреона и на какава цена горе долу .. ? Мерси пак

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 28 май 2007 18:21

Аз ти препоръчам тоя http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=44909 ама в раздел Сервизи има и други :wink:

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Вто 29 май 2007 8:57

longora написа: А да знаете случайно каде могат да ми проверят фреона и на какава цена горе долу .. ? Мерси пак

Има един сервиз в Горна баня. Много са точни там. Намира се на разклона за Горна баня от околовръстното.На него има пак едно Y-образно разклонче и вместо да завиеш наляво под моста продължаваш направо около 100-тина метра и там има портал -на сервиза. :roll: Надявам се да са ми точни спомените.

Ето ти и една тема на която попаднах:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=44969

Върни се в “Passat”