Странен шум в двигателя
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
dimitarvd написа:маслото е арал и вече е за смяна но и преди 4-5месеца пак ми прави този номер
И мойта ми го направи веднъж - за минута почна да чатка малко форсаж - не се е появило и до днес.
Но ако стане ежедневие или си за по-гъсто масло или за нови повдигачи, щото тези вече задържат масло в себе си.
POLO GTI написа:Чочка, разликата от минералното масло до полусинтетичното е много голяма, "вервай ми" Наистина си заслужава малко по-скъпата цена...
Много си прав,обаче според мен няма никакъв смисъл на двигател на 15-17 години да се сипва по-рядко масло-всичко което е гума по мотора отдавна е станало на кокъл....
Ще вземе да сипе рядко масълце и ако няма късмет целия мотор ще бъде "окъпан".При мен след смяната повдигачите "спят",като мина 3,5к-4к явно смазващите свойства поизчезват и се получава това чукане....
BTW - много "лошо" е станало твоето Polo

- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
е аз на мойто като му сипвам 10w40 и е на 250 000 км та каквоchy написа:POLO GTI написа:Чочка, разликата от минералното масло до полусинтетичното е много голяма, "вервай ми" Наистина си заслужава малко по-скъпата цена...
Много си прав,обаче според мен няма никакъв смисъл на двигател на 15-17 години да се сипва по-рядко масло-всичко което е гума по мотора отдавна е станало на кокъл....
Ще вземе да сипе рядко масълце и ако няма късмет целия мотор ще бъде "окъпан".При мен след смяната повдигачите "спят",като мина 3,5к-4к явно смазващите свойства поизчезват и се получава това чукане....
BTW - много "лошо" е станало твоето Polo
![]()

POLO GTI написа:синтетиката си запазва вискозитета при по-високи температури от минералното
... и за по-дълго време и километри

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”