Прискърцване само при завой на ляво - G3 GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Прискърцване само при завой на ляво - G3 GTI

Мнениеот njama » Вто 29 май 2007 11:16

Здравейте :)

Имам Golf3 GTI и от известно време от прав волан като започна да въртя ляв, започва едно прискърцване. Все едно се трие гума в метал ама.....трудно е да се опишеSad Само при ляв волан го има този звук. При десен го няма. В движение с малка скорост също го има при започване на ляв завой. Надявам се да съм обяснил що годе добре проблемчето ми.

Изчетох всички възможни теми във форума, но няма сходен като моя проблем. Ако може някой някакви малки напътствия да ми даде ще съм му благодарен :wink:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Вто 29 май 2007 11:22

лагер на макферсъна?!?

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Вто 29 май 2007 11:24

Смених ги и двата преди месец :( Не е това :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 12:00

При завой наляво при паркиране и много ниска скорост(сиреч без значително натоварване на дясното окачване) или при по-голямо натоварване????

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 29 май 2007 12:01

Само лагери или и тампони? Провери монтажа за всеки случай, че майстори всякакви - виждал съм невероятни изпълнения на разни "монтажници"... След тях задобряваш насила и започваш да търсиш начин колкото може повече неща да си ги оправяш сам...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 май 2007 12:03

kokovanev написа:Само лагери или и тампони? Провери монтажа за всеки случай, че майстори всякакви - виждал съм невероятни изпълнения на разни "монтажници"... След тях задобряваш насила и започваш да търсиш начин колкото може повече неща да си ги оправяш сам...

Малей ......ужасно прав е колегата.....малограмотници и безкнижни скудоумници дал Бог!!
Аз заради такива... ....(е и от собствен интерес ,разбира се )изчетох към 500 стр. литература за моето Голфи

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Вто 29 май 2007 12:12

joker написа:При завой наляво при паркиране и много ниска скорост(сиреч без значително натоварване на дясното окачване) или при по-голямо натоварване????

Да колеги. Без голямо натоварване. Не е да влезна с ръчна в завоя или нещо подобно.
Сменил съм и двата лагер-тампона с чисто нови. Присъствах на смяната им и майстора ми е МНОГО добър приятел, който смея да твърдя, че много добре работи.
Забравих да спомена, че ходих на шок-тестер и се оказа, че предните амортисьори са почти заминали и са за смяна (майстора каза, че 85-90% са изтървали. Не са влезли още в червената зона на диаграмата) Може ли от тях да идва прискърцването??? :shock

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 29 май 2007 12:30

Напълно възможно. "Тресачката" даже може да е "помогнала"... Не карай дълго така - лошо е не само за новите тампони и т.н. - ще ти излезе внезапно някое дете на пътя /примерно/ и филма става страшен... Да не дава Господ никому... Сложи нещо свястно, не е задължително да са газови - не скачай на евтини сурогати и внимавай за ментета. Използвай и търсачката... Ще имаш доста за четене... :)

П.П. Лошото е, че точно думата "амортисьори" мн. колеги я пишат най-различно... :lol: Май трябва да се приеме единно наименование - примерно "амортизатори" или каквото и да е там и във форума да се използва само то по възможност...

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Вто 29 май 2007 12:49

kokovanev написа:Напълно възможно. "Тресачката" даже може да е "помогнала"... Не карай дълго така - лошо е не само за новите тампони и т.н. - ще ти излезе внезапно някое дете на пътя /примерно/ и филма става страшен... Да не дава Господ никому... Сложи нещо свястно, не е задължително да са газови - не скачай на евтини сурогати и внимавай за ментета. Използвай и търсачката... Ще имаш доста за четене... :)

П.П. Лошото е, че точно думата "амортисьори" мн. колеги я пишат най-различно... :lol: Май трябва да се приеме единно наименование - примерно "амортизатори" или каквото и да е там и във форума да се използва само то по възможност...

Е да де. Ама дали това е проблема и защо само при навиване на ляв волан се чува, а при навиване на десен го няма:( Ако съм сигурен, че е това ще ги сменя "амортизаторите";) с нови. Иначе за момента го карам бавничко и само да работата и обратно в задръстванията (по 25-30 км. на ден приблизително)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 29 май 2007 13:26

Какво мога да те посъветвам - щом майсторчето е твой човек, отиваш там, той влиза в канала да се ослушва, а ти отгоре въртиш ляв и обратно, докато локализирате... Успех!

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Вто 29 май 2007 14:31

kokovanev написа:Какво мога да те посъветвам - щом майсторчето е твой човек, отиваш там, той влиза в канала да се ослушва, а ти отгоре въртиш ляв и обратно, докато локализирате... Успех!

:D :D :D Развесели ме с отговорът ти :D :D :D

Принципно си мнооооого прав ама бягането от работа ми е трудно и за това пиша във форума. Знам, че това е най-лесният вариант за установяване на повредата, но..........

Благодаря ти все пак :) :wink:

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

накрайник

Мнениеот iurimil » Вто 29 май 2007 23:16

Накрайник на кормилна щанга излезе при мен-закъсан маншон и почнало да се замърсява шарнирното съединение(бодна го с инжекция с масло и се оправи).Майстора каза да сменя капачето и да напълня с грес за да удължа живота му.Между другото стърженето при мен беше и когато натисна и отпусна съответната страна т.е. във вертикала.Ама не ми се занимава с предници през няколко месеца и сменям всичко-два накрайника + два шарнира, а колата я взех с току що сменени предни амортисьори и тампони така че по предницата всичко ще е ОК.

Потребителски аватар
gepy_m
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BXE 2007 1 9 TDI

Мнениеот gepy_m » Сря 30 май 2007 11:58

Защо не си погледнеш и ремака на хидравликата,може да е разхлабен.И на мене така ми престаргваше и се оказа че е от хидравликата.Като го понатегнаха малко и спря да старже.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 30 май 2007 12:06

gepy_m написа:Защо не си погледнеш и ремака на хидравликата,може да е разхлабен.И на мене така ми престаргваше и се оказа че е от хидравликата.Като го понатегнаха малко и спря да старже.

ами той колегата си е открил проблема!Не четеш ли.
Не е хидравлика!Хидравликата е като някои политически партии- свири и при завой наляво и при завой надясно!

Потребителски аватар
gepy_m
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BXE 2007 1 9 TDI

Мнениеот gepy_m » Сря 30 май 2007 14:31

joker ами да ти кажа не става много ясно кое му е проблема маи ти не четеш достатачно :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”